به گزارش کرد پرس، فرید سپری در پنجمین جلسه کارگروه تخصصی خشکسالی و مخاطرات بخش کشاورزی در سال 97 گفت: یکی از مهمترین فعالیت های کاهش مصرف آب اجرای الگوی کشت مناسب است که در طی دو سال اخیر و در حوزه معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی به صورت مدون و در قالب بسته ای اجرایی روی آن کار شده است. که امید است در آینده نزدیک به استانها ابلاغ گردد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: تغییر کشت های بهاره به پاییزه یکی از اقدامات جهاد کشاورزی استان کردستان در راستای کاهش مصرف آب در کشاورزی بوده که باتوجه به نتایج مشخص شده عملکرد در تولید را نیز افزایش داده است.
وی تاکید کرد: عملکرد کشت بهاره نخود در هر هکتار بین ۳۵۰ تا ۴۵۰ کیلوگرم می باشد اما در کشت پاییزه و انتظاری نخود بیش از 700 کیلو در هکتار شاهد افزایش تولید بوده ایم.
سپری یاداورشد :در کشت پاییز 3500تا 4500مترمکعب در هکتار کاهش مصرف آب به همراه دارد که براین اساس کشت پاییز از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی خاطرنشان کرد : در سالجاری نیز با کاشت نشاء چغندر قند در سطح 27 هکتار سبب کاهش حدود ۳۰ درصدی مصرف آب می باشیم که پیش بینی توسعه حداقل سه برابری نشاءکاری آن را در سال زراعی آتی خواهیم داشت.
با عنایت به پروژه در دست اجرای دانشگاه کردستان که امسال چهارمین سال تکرار را می گذراند در کشت انتظاری سیب زمینی نیز 4500 تا 5000 متر مکعب کاهش مصرف آب در هر یک هکتار با تولید 45 تن سیب زمینی مواجه شده ایم و طرح این مهم با تخصیص ۱۰۰ میلیون تومانی در دست اقدام است.
وی اظهار داشت:در بحث کشت کلزا نیز پس از برنامه ابلاغیه وزارت متبوع، بیش از ۳۶۰۰ هکتار کلزا در استان با کیفیت مناسب کشت گردید که در کاهش مصرف آب در کشتهای فاریاب و پایداری در تولید گندم را شامل می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان افزود:باتوجه به استعداد استان کردستان در دامپروری و وجود حدود ۳میلیون و ۲۰۰ هزار واحد دامی؛ تولید علوفه کم آب بر چون ماشک از برنامه های دیگر جهاد کشاورزی استان است که در سالجاری در کشت پاییزه و انتظاری 440هکتار ماشک کاشت شده است و با همت همکاران در ستاد و تلاش شهرستانها آینده روشنی را در توسعه کشت این محصوب متصور است
به گفته سپری از دیگر برنامه های بسیار مهم سازمان انجام کشاورزی حفاظتی است که در سال زراعی جاری بیش از ۳۹۰۰۰ هکتار و عمدتا در قالب کم خاکورزی و با رویکرد حفظ بقایا در جهت افزایش ماده آلی خاک و قدرت جذب رطوبت و در نهایت کاهش مصرف کمتر آب را در دست اجرا دارد.
وی از ارتقای ظرفیت ژرم پلاسم در استان ناشی از معرفی ارقام جدید توسط بخش تحقیقات کشاورزی و ورود ارقام و لاین های امید بخش در قالب پروژه تامین امنیت غذایی ایران - ایکاردا خبر دادند که شامل بذور گندم، جو، نخود و علوفه های کم آب بر از جمله ماشک و نخود علوفه ای است.
نظر شما