به گزارش کرد پرس ، بهرام نصراللهی زاده در جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر استان با اشاره به اینکه دانشگاه ها به چهار نسل تقسیم بندی می شوند، گفت: تمرکز دانشگاه های نسل اول بر ترویج آموزش، نسل دوم بر علم و پژوهش و نسل سوم هم بر کارآفرینی است.
وی با بیان اینکه دانشگاه های نسل چهارم هم دغدغه توسعه جامعه پیرامونی خود را دارند، افزود: در نسل چهارم عملکرد دانشگاه به تعداد دانشجو و انتشار پژوهش های انجام شده سنجیده نمی شود بلکه بر مبنای اینکه چه نقشی در حل مسائل جامعه پیرامونی و رفاه مردم داشته اند مورد ارزیابی قرار می گیرند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان با بیان اینکه در زمینه ایجاد دانشگاه ها و فارغ التحصیلان دانشگاهی در کشور ما پیشرفت خوبی انجام شده است، افزود: حال باید بررسی شود به طور مستقیم این دانشگاه ها چه نقشی در محیط پیرامون خود ایفا کرده و این حجم از فارغ التحصیلان هم به چه میزان در توسعه جامعه تاثیرگذار هستند.
نصراللهی زاده ضمن تاکید بر ایجاد ارتباط بین فعالیت های پژوهشی و مسائل اجتماعی، گفت: بشدت نیازمند شناسایی مسائل و مشکلات اجتماعی امروز جامعه و انجام کار پژوهشی در این حوزه هستیم.
وی اظهار داشت: در سنوات گذشته بخش قابل توجهی از اعتبارات پژوهشی که در دستگاه های اجرایی هزینه شد، نتیجه بخش نبود، چراکه پژوهشی های انجام شده از قفسه کتابخانه ادارات خارج نشد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان اضافه کرد: کارگروه آموزش و پژوهش در استان تشکیل و در آن تصویب شد که مسئله محور باید حرکت کنیم و اعتبارات پژوهشی هم در این راستا هزینه شود.
نصراللهی زاده افزود: انتظار داریم تیم پژوهشی در ارتباط با مشکلات زیست محیطی پیش روی دریاچه زریبار تشکیل و در راستای احیا و حفظ آن راهکارهای علمی ارائه دهند.
رئیس دانشگاه کردستان هم در این جشنواره به ماموریت اصلی کانون های علم و فناوری پارک ها و دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: ماموریت نخست نگاه و نگرش دانش بنیان به چالش های پیش رو در جامعه برای ارتقای سطح رفاه مردم است.
فردین اخلاقیان افزود: اکثر چالش ها هم چون محیط زیست، اشتغال و اقتصاد چند وجهی است و در ارتباط با آن چندین وزارتخانه و نهاد درگیر آن می شوند.
وی ماموریت دیگر کانون های علم و فناوری را تبدیل علم به ثروت خواند و اظهار داشت: نخستین مرحله دستیابی به این چرخه آموزش و پژوهش است که در این راستا دانشگاه های ما با دارا بودن مقاطع مختلف تحصیلی و کسب رتبه های برتر پژوهشی در دنیا توانمند و خودکفا هستند.
پژوهشگران می توانند استقلال همه جانبه کشور را تضمین کنند
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان هم در این مراسم گفت: پژوهشگران با فعالیت ها و کارهای پژوهشی خود می توانند استقلال همه جانبه کشور را تضمین کنند.
حسین فیروزی با اشاره به اینکه مهمترین ویژگی جامعه دانایی محور تولید و مصرف فراوان اطلاعات در آن است، افزود: پژوهشگران مسئول تامین و تولید اطلاعات در جامعه هستند.
معاون استاندار کردستان بر افزایش سرعت دسترسی به اطلاعات تاکید کرد و یادآور شد: جامعه ای که دسترسی به اطلاعات در آن راحت باشد با شتاب بیشتری به سمت دانایی محوری حرکت می کند.
وی اضافه کرد: همه ما مدیران از حرکت جامعه به سمت دانایی محوری دفاع و همواره در سخنان مان به اهمیت پژوهش اشاره می کنیم.
فیروزی گفت: خیلی از مدیران ما در ارتباط با اهمیت پژوهش کوچک ترین تردیدی ندارند ولی در خصوص تخصیص اعتبارات پژوهشی با شک و تردید برخورد و اعتبارات این حوزه را در راستای رفع نیاز بخش های دیگر هزینه می کنند.
وی اضافه کرد: برای هموار کردن بهتر مسیر پیشرفت نیاز است این مباحث عنوان شود تا فاصله حرف تا عمل در جامعه ما کاهش پیدا کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استاندار کردستان گفت: برگزاری مراسم های این چنینی برای گرامیداشت هفته پژوهش باید تلنگری در ذهن ما مدیران ایجاد کند که اگر خواهان انجام پژوهش هستیم باید اعتبار مورد نیاز آن را جذب و هزینه کنیم.
وی یکی از مشکلات حوزه پژوهش در استان را عدم دسترسی به منابع و اطلاعات خواند و افزود: برای انجام پژوهشی، پژوهشگران ما باید زمان زیادی را صرف کسب اطلاعات کنند و برخی ادارات ما در این رابطه همکاری مطلوبی ندارند.
فیروزی با بیان اینکه اطلاعات مبنای اصلی پژوهش است، اظهار داشت: روسای مراکز دانشگاهی، مدیران دستگاه های اجرایی، حوزه های اجتماعی و مدیران واحدهای تولیدی باید در راستای در اختیار قرار دادن اطلاعات به پژوهشگران تلاش کنند.
معاون استاندار کردستان میزان کمیت و کیفیت پژوهش را شاخص مهم توسعه یافتگی عنوان کرد و یادآور شد: مهمتر از موانع بیرونی در مسیر پژوهش باید تلاش کرد موانع ذهنی هم برداشته شود.
وی با بیان اینکه دیوارها و مرزهای بین دانشگاه، جامعه و صنعت باید برداشته شود، تاکید کرد: زمانی که دسترسی به دانشگاه و اعضای هیات علمی آسان شود زمینه برای پژوهش و فناوری هم افزایش پیدا خواهد کرد.
فیروزی با بیان اینکه پژوهشگران مغز فعال جامعه هستند، افزود: استقلال همه جانبه کشور را پژوهشگران تضمین می کنند بنابراین باید مورد حمایت قرار گیرند.
در این مراسم تعدادی از پژوهشگران استان به بیان مطالبی در ارتباط با حوزه پژوهش پرداختند و سپس توانمندی های پژوهشی دانشگاه کردستان طی کلیپی پخش شد و در پایان هم از پژوهشگران برتر استان با اهدای لوح سپاس و هدایایی تجلیل شد.
نظر شما