دعوت از محققین برای بررسی علت افزایش ترک تحصیل دختران در شهرستان سقز

سرویس کردستان- در مراسم تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه ها و مراکز آموزشی و فرهنگی سقز که با حضور معاون استاندار و فرماندار ویژه سقز و مسئولان و پژوهشگران شهرستان برگزار شد از پژوهشگران خواسته شد پیرامون علل و آسیب شناسی ترک تحصیل دانش آموزان خصوصا دختران روستایی به بررسی و واکاوی بپردازند.

در این مراسم معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان سقز با اشاره به اینکه روحیه پرسشگری و تحقیق در جامعه نهادینه نشده و باید تلاش جدی تر در این حوزه صورت بگیرد، گفت: باید کیفیت بخشی به پژوهش ها، تجاری سازی تحقیقات، ارتباط دانشگاه و صنعت، بومی سازی پژوهش ها مورد توجه قرار بگیرد.

کامیل کریمیان خاطرنشان ساخت: آماده حمایت از طرح های پژوهشی مرتبط به شهرستان برای کمک به بررسی علمی مسائل و حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی هستیم.

در ادامه دکتر علیرضا شریفی رئیس دانشگاه پیام نور سقزاز تشکیل ستاد پژوهش شهرستان برای هماهنگی و هدفمندسازی امورات مربوطه در فرمانداری خبر داد و گفت: امید است سفراخیر معاون وزیر علوم به سقز موجب توسعه علمی شهرستان شود.

وی افزود: برگزاری یک همایش، ۱۶ نشست و سمینار، انتشار ۳ جلد کتاب، انتشار ۴۷ مقاله، انجام ۵ طرح پژوهشی و برپایی ۳ نمایشگاه ازجمله اقدات این دانشگاه در حوزه پژوهشی در یکسال گذشته بوده است.

سپس مدیر آموزش و پرورش سقزکمبود اعتبارات پژوهشی مهمترین مشکل این حوزه خواند و با اشاره به مشکل ترک تحصیل در بین دانش آموزان، از پژوهشگران درخواست داریم پیرامون علل و آسیب شناسی ترک تحصیل دانش آموزان خصوصا دختران روستایی به بررسی و واکاوی بپردازند.

رحمان سیدیان یادآور شد: پژوهش بسترساز آموزش و شکوفایی استعدادهاست و اقداماتی برای نهادینه سازی آن بین فرهنگیان شروع کرده ایم.

وی گفت: در جشنواره ملی پژوهشگران و فناوران دانش آموزی کشور، نیان خالداری دانش آموز سقزی به عنوان پژوهشگر و فناور برتر سال 97 انتخاب شد و چندین رتبه برتر استانی و کشوری در حوزه پژوهش داشته ایم.

سپس رئیس دانشگاه آزاداسلامی واحد سقزتاکید کرد: پژوهش ها باید هدفمند، ماموریت گرا و برای حل مشکلات جامعه باشد و شبکه پژوهشگران کشوری جهت هماهنگی و تعیین اولویت ها تشکیل شود.

دکتر کیوان شافعی افزود: باید به توسعه علوم انسانی بر مبنای الگوی ایرانی- اسلامی صورت بگیرد و در مرحله بعد گسترش علوم پایه.

وی خاطرنشان ساخت: در دانشگاه آزاد سقز در چند سال گذشته ۲۶۹ مقاله مختلف تولید شده، همچنین انجام ۲۰ مورد طرح پژوهشی، برگزاری ۷ همایش ملی و ۷ همایش منطقه ای از اقدامات دیگر این دانشگاه بوده است.

در ادامه دکتر امیر سجادی دبیر و پژوهشگر آمورش و پرورش با بیان اینکه برخورداری از تفکر انتقادی، تجربه مداری، مساله محوری و تخصص لازمه تحقیقات علمی است، گفت: در پژوهش ها باید به کیفیت، روش مندی، مساله محوری، اصالت مندی و... بیشتر توجه شود تا کمیت، تکرار و کپی.

وی ادامه داد: اخلاق مداری در پژوهش و رعایت حقوق معنوی مولف باید بطور جدی درنظر گرفته شود.

سپس رئیس آموزش و پرورش زیویه تاکید کرد: برای توسعه جامعه باید روحیه جستجوگری و تفکر انتقادی را در بین دانش آموزان تقویت کنیم، البته طرح هایی نظیر جشنواره خوارزمی، جابر بن حیان، اقدام پژوهی و...در راستای تحول در آموزش و پرورش و توسعه پژوهش است.

خالد علیپور گفت: تالیف ۵ جلد کتاب و چندین مقاله علمی، شرکت فعال در طرح معلم پژوهنده، انتخاب آقایان بیگی، نوروزی و حسینی از معلمان این اداره بعنوان نمونه کشوری، کسب رتبه سوم استانی در بین ادارات آموزش و پرورش و...از اقدامات پژوهشی این اداره بوده است.

در ادامه آزاد نوری نماینده آموزشکده فنی و حرفه ای سقز با اشاره به اینکه وظیفه دانشگاه فنی و حرفه ای تربیت تکنسین است، گفت: برگزاری ۸ نشست علمی، بازدیدهای علمی، مستندسازی مقالات مدرسین و...از جمله اقدامات پژوهشی این دانشگاه می باشد.

تقدیر از پژوهشگران برتر دانشگاه ها و مراکز آموزشی و فرهنگی شهرستان، پخش چند کلیپ درخصوص اهمیت مقوله پژوهش، ارائه گفتاری کوتاه توسط نیان خالداری دانش آموز برتر حوزه پژوهش و فناوری کشور از دیگر برنامه های این مراسم بود.

کد خبر 102144

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha