مدیران سازمان ها در واگذاری پست دولتی و مدیریتی به زنان کم توجه اند

سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی گفت: عدم اطمینان نسبت به موفق بودن زنان در مدیریت سازمان واعتقاد مدیران نسبت به ارجحیت مردان در تصدی پستهای مدیریتی، از جمله موانع به کار گیری مدیران زنان است.

به گزارش کردپرس، دولت، تا پایان برنامه ششم توسعه، در نظر دارد ۳۰ درصد مشاغل مدیریتی به زنان اختصاص یابد. در همین راستا اواخر شهریور ماه استاندار آذربایجان غربی در نامه ایی به تمام فرمانداران آذربایجان غربی دستور داد تا بر اساس شایسته سالاری یکی از معاونان خود را از میان مدیران زن انتخاب کنند.

آذربایجان غربی، پیشگام تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در کشور

آذربایجان غربی نخستین استان کشور است که موفق به تهیه و تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده شده است و از سال آینده ردیف اختصاصی بودجه برای دفاتر امور زنان و خانواده استانداری در نظر گرفته خواهد شد .مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس در خصوص اقدامات این استانداری جهت افزایش تصدی پست های مدیریتی توسط زنان اظهار داشت: تدوین سند ارتقاء وضعیت زنان و خانواده در استان و رایزنی با مدیران کل دستگاه های اجرایی و فرمانداران شهرستان های تابعه استان در خصوص انتصاب بانوان در پست های مدیریتی و استفاده از ظرفیت و توانمندی بانوان در راس امور قرار دارد.

شهلا تاجفر ادامه داد: همچنین هماهنگی تشکیل شوراهای مشورتی بانوان استان، جمع بندی رزومه های بانوان توانمند برای معرفی به پستهای مدیریتی و تهیه بانک اطلاعاتی که لیست جامعی از بانوان فرهیخته و کارآمد استان را شامل می شود، انجام می گیرد. از سوی دیگر برگزاری آموزش های مرتبط با توان افزایی زنان مدیر و فعال استان و مکاتبه با ادارات و دستگاه‌های اجرایی استان در گسترش همکاری ها در حوزه زنان از جمله اقداماتی است که استانداری جهت افزایش تصدی پستهای مدیریتی توسط بانوان در آذربایجان غربی انجام داده است.

عدم تمایل سازمان ها نسبت به واگذاری پست های مدیریتی به زنان

وی در خصوص مشکلات پیش روی زنان برای اشغال پست های مدیریتی تصریح کرد: عدم اطمینان نسبت به موفق بودن زنان در مدیریت سازمان، اعتقاد مدیران نسبت به ارجحیت مردان در تصدی پستهای مدیریتی، کمبود انگیزه زنان برای احقاق حقوق خود در زمینه تصدی پست های مدیریتی از جمله این موانع است.

تاجفر افزود: عدم تمایل سازمان ها نسبت به واگذاری پست های مدیریتی به زنان و نگرش های خاص و گاها منفی کارکنان سازمانها در رابطه با کار کردن با زنان مدیر مشکلاتی را پیش روی زنان در اخذ تصدی پستهای دولتی و اداری در استان شکل داده است.

وی با اشاره به القای ارزش های متفاوت به دختران و پسران در دوره های آموزشی و تحصیلی گفت: در گیر بودن زنان در کارهای مرتبط با خانه، خانواده و فرزندان، تصورات مردان در رابطه با نقش زنان در جامعه، کم توجهی مدیریت سازمان ها نسبت به واگذاری مسئولیت به زنان از حضور آنها در پست های دولتی و مدیریتی استان کاسته است.

رفع موانع اشتغال مدیران زن، نیازمند یک اراده سیاسی و اداری کارآمد است

مدیر کل امور بانوان استانداری آذربایجان غربی در خصوص راهکارهای رفع موانع پیش روی مدیران زن، اظهار داشت: با توجه به وجود موانع فرهنگی و زمانبر بودن رفع آن‌ها نیازمند یک اراده سیاسی و اداری کارآمد برای اجرایی کردن مصوبه به کارگیری زنان در پست‌های مدیریتی هستیم و در جهت عدم ممانعت مدیران در انتصاب زنان با توجه به شرایط فرهنگی کشور، توانمندی‌های بالای زنان، مقوله شایسته‌سالاری را باید مد نظر داشته باشیم.

وی ادامه داد: در این میان نقش مجلس ،احزاب، نهادهای مدنی در اجرایی شدن مصوبه شورای عالی اداری نباید مغفول بماند فعالان عرصه های مختلف به ویژه کسانی که دغدغه توسعه و پیشرفت کشور را دارند باید به اجرایی شدن این مصوبه توجه داشته باشند، چرا که می‌توانند موثر و زمینه ساز ارتقاء زنان در عرصه‌های سیاسی نیز باشند.

تاجفر استفاده از ظرفیت رسانه های مجازی را کارساز دانست و گفت: تذکر، نظارت و شفافیت روند انجام وظایف مدیران زمینه‌های لازم برای اجرایی شدن این مصوبه را فراهم خواهد کرد.همچنین برگزاری دوره‌های آموزشی توانمندسازی نیز می تواند مفید و مثمرثمر باشد.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی تاکید کرد: تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در بدنه کارشناسی و کنترل تصمیمات مردانه مدیران، تقویت بدنه کارشناسی و استفاده از ظرفیت بانوان در این جایگاه ها می توانند مشارکت و ارتقاء جایگاه بانوان را رقم بزنند.

وی با اشاره به فرهنگ سازی و افزایش حس خودباوری و اعتماد به نفس در زنان گفت: این فرهنگ باید در میان مدیران زن سرلوحه امور قرار بگیرد چرا که در بسیاری از موارد عدم خودباوری موجب می شود تا زنان آمادگی روانی لازم را برای تصدی چنین پست هایی نداشته باشند که این مسئله ناشی از فرهنگ جامعه و اقتضائات بومی است.

رشد چشمگیری بکار گیری زنان در پست های مدیریتی، در دولت دوازدهم

تاجفر تاکید کرد: در سال های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در زمینه حضور زنان در عرصه های اجتماعی رشد چشمگیری اتفاق افتاده است. از جمله در عرصه آموزش و تحصیلات، زنان ایرانی موفقیت‌های زیادی کسب کرده اند. زنان در نظام جمهوری اسلامی در حوزه های مختلف توفیقات خوبی کسب کرده اند و این مورد قابل انکار نیست اما با توجه به توانمندی های زنان و کارآمدی آنان به نظر می‌رسد که نباید این ظرفیت‌ها بدون استفاده بماند چرا که می تواند نقش موثری در روند توسعه کشور داشته باشد.

وی ضمن اظهار امیدواری گفت: امروز می‌توانیم با اطمینان به زنان فرهیخته، باتجربه و توانمند در حوزه‌های مختلف مسئولیت‌های مهمی را بسپاریم تا سطح کارآمدی و بهره وری در این حوزه ها رشد پیدا کند.

مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری آذربایجان غربی در خصوص درصد پستهای مدیریتی اشغال شده توسط زنان در آذربایجان غربی، گفت: پیرو سیاست‌های دولت محترم تدبیر و امید و به استناد ماده ۱۰۱ و ۱۰۲ برنامه ششم توسعه و اعتماد و اعتقاد مقام عالی استان در خصوص استفاده از ظرفیت و توانمندی بانوان در پست های مدیریتی در دولت دوازدهم شاهد رشد چشمگیری در این زمینه بوده ایم.

آذربایجان غربی تنها 2 مدیر زن ارشد دارد

وی افزود: میزان مشارکت زنان در سطح مدیریت ارشد در استان آذربایجان غربی شامل ۲ مدیر ارشد زن و در سطح مدیران میانی که معاونان و روسای ادارات را در بر می گیرد، 17نفر معاون و ۳۶ نفر روسای ادارات و سازمان ها را زنان تشکیل می دهند.

تاجفر گفت: در بخش مدیران پایه نیز 3 مدیر پایه با عنوان بخشدار در استان منصوب شده‌اند که از آن جمله بخشدار مرکزی شهرستان میاندوآب، بخشدار بخش کوهسار از توابع شهر سلماس و بخشدار نازلو از توابع شهرستان ارومیه بخشداران زن هستند.

کد خبر 102288

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha