قطع منابع آبی توسط ترکیه و تهدید شدن حیات یک میلیون نفر در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه

سرویس جهان- مقامات اداره خودگردان کردی در شمال سوریه و سازمان های غیردولتی می گویند به دلیل قطع آب شرب از سوی ترکیه، حدود یک میلیون نفر از ساکنان مناطق تحت کنترل کردهای سوریه با مشکلات فراوانی روبرو شده اند.

به گزارش کردپرس، نشریه بیزنس اینسایدر گزارشی میدانی از وضعیت منابع آبی در شمال شرق سوریه تهیه کرده و در آن از کاهش شدید دسترسی یک میلیون نفر از ساکنان این منطقه به آب شرب بهداشتی خبر داده است.

ساکنان این منطقه و مقامات محلی کرد ترکیه را عامل کاهش شدید دسترسی به آب می دانند و می گویند قیمت آبی که از طریق تانکر تامین می شود در سال جاری 200 درصد افزایش یافته است.

مقامات کرد سوریه و سازمان های غیردولتی معتقدند که ترکیه از آب به عنوان سلاح علیه مناطق تحت کنترل کردهای سوریه بویژه منطقه حسکه استفاده کرده و جان یک میلیون نفر به خاطر کمبود آب به خطر افتاده است.

توماس مک کلر، پژوهشگر مرکز اطلاعات روژاوا به بیزنس اینسایدر گفته است دولت ترکیه که در سال 2019 اقدام به تصرف برخی مناطق تحت کنترل کردها و از جمله ایستگاه پمپاژ آب علوک کرد، 16 بار جریان آب شرب را قطع کرده است. وزارت دفاع ترکیه این اتهام را رد کرده و به این نشریه گفته است کردها که قادر به تامین نیروی برق لازم نیستند مسئول عدم تامین آب شرب از طریق ایستگاه های پمپاژ هستند.

اما سارا کایالی محقق سازمان دیده بان حقوق بشر با اشاره به این که ترکیه عامل اشغال مناطق تحت کنترل کردها در سوریه بوده، گفته است آنکارا باید مسئولیت تامین، آب و غذای این مناطق را بر عهده بگیرد.

ندال محمد رییس مشترک اداره آب مناطق تحت کنترل کردها ترکیه را عامل ایجاد بحران انسانی احتمالی دانسته و می گوید فرقی نمی کند که ترکیه با بمب مردم این مناطق را بکشد و یا آب را به روی آنها ببندد؛ تامین آب یا قطع دسترسی به آن عامل حیات و یا مرگ انسانهاست و این ترکیه است که مسئولیت این بحران را بر عهده دارد.

کد خبر 10235

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha