آیا فرانسه می تواند به داد کُردهای سوریه برسد؟

سرویس جهان- برخی تحلیلگران معتقدند که فرانسه و اروپا می توانند در همگام کردن کُردهای سوریه و دمشق نقش ایفا کنند اما برخی دیگر با اشاره به تلاش های ناموفق برای جلوگیری از تصرف منطقه کردنشین عفرین توسط ترکیه در سال گذشته، مسئله نامشروع بودن حضور ائتلاف ضدداعش در سوریه را پیش می کشند.

به گزارش کردپرس، برخی تحلیلگران معتقدند که فرانسه و اروپا می توانند در همگام کردن کردهای سوریه و دمشق نقش ایفا کنند اما برخی دیگر با اشاره به تلاش های ناموفق بین المللی سیاسی و حتی تلاش ها برای تحریم نظامی ترکیه برای جلوگیری از تصرف منطقه کردنشین عفرین توسط ترکیه در سال گذشته، مسئله نامشروع بودن حضور ائتلاف ضدداعش در سوریه را پیش می کشند.

بعد از اعلام خروج غیرمنتظره نیروهای آمریکا از سوی دونالد ترامپ، رییس جمهور این کشور، کردهای سوریه که نیروهای آمریکا را متحد اصلی خود دانسته و انتظار داشتند آمریکا از آنها در مقابل حمله احتمالی جدید ترکیه دفاع کند، ناامیدانه و شوک زده دست به دامان فرانسه زدند که این کشور نیز در سوریه با داشتن 200 نیروی ویژه نظامی حضور نه چندان پررنگی دارد.

مقامات شورای دموکراتیک سوریه، شاخه سیاسی نیروهای کرد-عرب سوریه بعد از اعلام خبر غیرمنتظره ترامپ، راهی پاریس شدند و برای گرفتن تضمین حمایت از کردها، با مشاوران ارشد امانوئل ماکرون، رییس جمهور فرانسه دیدار کردند. برخی مقامات وزارت خارجه و کاخ الیزه از کردها اعلام حمایت کردند. ماکرون هم دو روز بعد به آمریکا توصیه کرد که متحد باید قابل اتکا باشد.

برخی تحلیلگران این تحولات را نشانه حمایت فرانسه از کردها و احتمال ایفای نقش در کاستن از تنشها میان ترکیه و کردها دانسته اند در حالی که برخی معتقدند که فرانسه و ائتلاف خود با بحران مشروعیت در سوریه مواجه هستند و پاریس نیز ابزار لازم برای حمایت عملی از کردها را ندارد؛ نمونه عینی هم تصرف عفرین توسط ترکیه در اوایل سال 2018 علیرغم تمام انتقادها و تلاش های دیپلماتیک بود.

کردها اذعان می کنند که خروج آمریکا از سوریه موقعیت کردها را به خطر انداخته است. یکی از مقامات نیروهای دموکراتیک سوریه متشکل از نیروهای کرد-عرب این کشور به المانیتور گفته است « خیانت» ترامپ کردهای سوریه را تضعیف کرده است. اما وی اشاره دارد که کردها ممکن است برای جلوگیری از تهاجم ترکیه و استقرار نیروهای ترک در شمال شرق سوریه، نیروهای دولتی سوریه را در آنجا راه بدهند.

وی معتقد است فرانسه که در سوریه حضور دارد، به همراه روسیه و دمشق می توانند با هماهنگی هم مانعی برای تهاجم ترکیه علیه کردها ایجاد کنند.

مارک پیرینی، پژوهشگر بنیاد کارنگی به المانیتور گفته است فرانسه و اتحادیه اروپا می توانند از طرف کردها دمشق را تحت فشار قرار دهند. فرانسه و اتحادیه اروپا ممکن است با دخالت سیاسی تضمین امینت کردها را دریافت کنند.

وی معتقد است اگر فرانسه امکان اقدام عملی داشته باشد این مسئله می تواند در دیرالزور باشد؛ جایی که هنوز داعش حضور دارد و فعالیت می کند. اما این مسئله به زمان و نوع خروج نیروهای آمریکا از سوریه بستگی دارد.

اما برخی دیگر شک دارند فرانسه بتواند کار زیادی برای کردها بکند. فابریس بالانشه، کارشناس سوریه که دهها سال است تحولات این کشور را دنبال می کند، به المالمنیتور گفته است « نباید فراموش کرد که مشروعیتی از سوی سازمان ملل برای حضور ائتلاف وجود ندارد. فرانسه و اروپا می توانند برای محدود کردن دخالت نظامی ترکیه تلاش کنند اما چشم اندازی برای نتیجه دادن آن وجود ندارد. ما نتیجه این تلاشها را در مورد عفرین دیدیم.»

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 102494

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha