به گزارش خبرنگارکردپرس، یوسفعلی ابراهیم پور فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی آذربایجان غربی در اولین جلسه کمیسیون چوب قاچاق شهرستان مهاباد گفت: بررسی های آماری در ۱۰ سال گذشته تا اوایل سال ۹۶ نشان می دهد که 10 تن چوب جنگلی قاچاق توقیف شده است اما این موضوع امسال به بالغ بر 100 تن چوب توقیفی قاچاق رسیده است.
ابراهیم پور با اشاره به اینکه۸۰ درصد درختان قطع شده درختان بید بودند، افزود: در این راستا خودروهایی که به صورت غیرقانونی اقدام به حمل این محموله ها میکردند، توقیف شدند. هر چند با وجود تمام تلاش های انجام شده تنها 10 درصد از چوب های قاچاق کشف و ضبط شده اند.
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی استان اظهار داشت: بر اساس تبصره ۳ ماده ۱ قانون حفاظت بر بهره برداری، کلیه خودروهایی که به صورت عمدی اقدام به حمل محمولههای چوبه غیرمجاز نمایند، در صورت مشاهده، راننده خودرو به مدت ۲ ماه تا یکسال از رانندگی محروم خواهد شد.
ابراهیم پور افزود: علاوه بر این، جریمه نقدی نیز بر اساس مصوبه هیات وزیران که در سال ۹۶ تصویب شد، از ۱۵۰ هزار تا 7میلیون و 500 هزار تومان برای هر اصله درخت جریمه در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: راننده خودروهای حمل محموله قاچاق چوب نیز بر اساس تبصره ۲ ماده ۴۸ قانون حفاظت و ذخایر جنگلی، به عنوان معاون جرم محسوب می شوند و جریمه قطع درختان و توقیف خودرو نیز شامل آن ها میشوند.
رییس حفاظت منطقه ۳ کشور تاکید کرد: در هر صورت قطع درختان و حمل بدون کسب مجوز از منابع طبیعی و آبخیزداری قاچاق محسوب می شود.
ابراهیم پور در خصوص اقدامات پیشگیرانه از قاچاق چوب در منطقه زاگرس گفت:عقد قرارداد با دو شرکت بخش خصوصی در دو شهرستان سردشت و پیرانشهر با ۶ گشت بخش خصوصی و همچنین گشت ادارات منابع طبیعی این دو شهرستان به صورت شبانه روزی از جمله اقدامات پیشگیرانه ایی است که جهت مقابله با سوداگران طبیعت صورت گرفته است.
در ادامه جلسه رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان مهاباد نیز گفت: چوبهای توقیف شده به نفع دولت مصادره و طی فرآیندی به مزایده گذاشته می شوند تا هزینه آنها صرف احیای دوباره طبیعت گردد.
پاتو افزود: علاوه بر درختان جنگلی اقلامی از گیاهان شامل لاله واژگون، ریواس و .. گیاهانی هستند که اجازه بهره برداری از آنها داده نشده است.
وی تصریح کرد: در صورت مشاهده افراد متخلف قطعاً با آنها برخورد قانونی صورت می گیرد. در خصوص سایر گیاهان نیز بهره برداری باید به نحوی باشد که زمینه انقراض آنها را در منطقه فراهم نسازند.
در پایان فرماندار مهاباد با اشاره به اینکه آگاهی در زمینه حفاظت جنگل در همه سطوح جامعه رسوخ نکرده است، گفت: این مهم باید به تمامی اقشار مختلف جامعه راه یابد و نقش سمن ها به عنوان یک قدرت اجتماعی پررنگ در این حوزه مهم است.
ایرج شجاعی افزود: یکی از وظایف دهیاران حفظ منابع طبیعی و محیط زیست است که در جلسه مشورتی با دهیاران می توان از قدرت و اختیارات این بخش نیز استفاده کرد تا متخلفان و متجاوزان به طبیعت شناسایی و مجازات شوند.
در این جلسه عنوان شد تا شرکت های حمل و نقل بدون مشاهده مجوز حمل چوب، اقدام به قبول نقل و انتقال محموله ها نکنند. همچنین با اعلام آمادگی سمن ها پیشنهاد شد تا کلاس های آموزشی در روستاهای منطقه جهت مقابله با قلع و قمع درختان صورت بگیرد.
نظر شما