به گزارش خبرنگار کردپرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمودرضا مرادی در مراسم افتتاح اولین دوره آموزشی تخصصی و مدیریتی فراهم آوری اعضای پیوندی، با بیان اینکه هر ساله 25 مورد نارسایی کبدی وجود دارد که منجر به مرگ و میر می شود گفت: پیوند کلیه از سال 1348 و کبد از سال 1372 شروع شده و در این مدت بیش از 6 هزار نفر پیوند کلیه و کبد انجام شده است.
وی گفت: فراهم آوری اهدای عضو از دهندگان دچار مرگ مغزی در کرمانشاه انجام شده است و امیدوارم بتوانیم از جمله پیوند دهندگان قلب هم در کرمانشاه باشیم و به امید خدا پیوند قلب هم راه اندازی کنیم.
مرادی اظهار کرد: در ایران بیش از 32 هزار نفر آمار بیماران دیالیزی است که هزینه هر بار دیالیز حدود 400 هزار تومان است درحالی که تعداد پیوند در سال یک هزار و 500 مورد می باشد.
رئیس دانشگاه گفت: حدود 16 هزار نفر مرگ و میر در تصادفات داریم، 5 تا 8 هزار نفر مرگ مغزی می شوند که قابلیت اهدای عضو در آنها وجود دارد که از این رقم 4 هزار مورد اهدا می کنند.
مرادی افزود: بیشترین اهدا عضو اهدا کلیه با 45 هزار نفر است و 5 هزار نفر کبد و 900 نفر اهدای قلب می باشد.
وی اظهار داشت : پیوند کلیه در سال 2017 بیشترین آمار را داشته و بیش از 25 هزار بیمار در لیست انتظار هستند. روزانه 7 تا 10 هزار نفر که امکان پیوند ندارند از بین می روند.
دکتر مرادی در ادامه با اشاره به اینکه در کرمانشاه از سال 68 اولین پیوند کلیه را داشتیم اظهار داشت: بیش از 1650 مورد پیوند کلیه، 156 مورد پیوند قرنیه و 88 مورد پیوند مغز داشتیم و پیوند مغز از سال 93 در استان شروع شده است .
وی با اشاره به اینکه درمان های مناسب پیوند عضو به دو صورت انجام می گیرد گفت: یکی از این درمانها استفاده از دهنده زنده است و دیگری برداشت از جسد می باشدکه استفاده از دهنده زنده عوارضی همچون بیهوشی، جراحی، بستری شدن و مشکلات و مسائل روحی و روانی برای فرد اهدا کننده دارد و مشکل اساسی آن این است که ارگان های محدودی را می توان اهدا کرد.
مرادی در خصوص برداشت از جسد گفت: در برداشت جسد می توان تعداد ارگانهای بیشتری از جمله ریه، کبد، قرنیه و... را برداشت کرد که برای اینکار اولین بار حضرت امام (ره) در اردیبهشت سال 69 مجوزش را صادر فرمودند که بعنوان جزئی از قانون در سال 71 تصویب شد.
نظر شما