به گزارش کرد پرس, مهدی شوشتری در همایش معرفی فرصت های سرمایه گذاری منطقه ویژه اقتصادی بانه، اظهار کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران برای روابط تجاری، اقتصادی و سیاسی با همسایگان خود جایگاه خاصی قائل است.
وی افزود: کشور عراق با دارا بودن 1450 کیلومتر مرز مشترک با ایران دومین شریک تجاری ما محسوب شده و همواره به دنبال توسعه تجارت و افزایش مبادلات تجاری با این کشور هستیم.
سرکنسولگر جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه ادامه داد: اقلیم کردستان عراق نیز با ویژگی های خاص خود و نزدیکی روابطی که با کردستان ایران دارد و همچنین 700 کیلومتر مرز مشترک و 6 مرز فعال, سهم قابل توجهی از صادرات و مبادلات تجاری را به خود اختصاص داده است.
شوشتری یادآور شد: مرزهای کردستان فعال ترین مرزهای کشور هستند و مرز سیرانبند بانه نیز با رسمی شدن بدون شک در آینده نزدیک به یک مرز فعال تبدیل خواهد شد و امیدواریم حکومت اقلیم کردستان عراق نیز توسعه این مرز را برای توسعه روابط تجاری دو کشور در دستور کار خود قرار دهد.
وی بیان کرد: منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت گرانبهایی برای هر دو منطقه است و سرمایه گذاری مشترک فعالان بخش خصوصی در این منطقه می تواند بانه را به قطب تولید غرب کشور تبدیل کند.
سرکنسولگر جمهوری اسلامی ایران در سلیمانیه گفت: منطقه ویژه اقتصادی بانه و همچنین تبدیل مریوان و بانه به منطقه آزاد تجاری می تواند باعث ارتقای روابط تجاری دو کشور شود و به هدف ما که رسیدن به 20 میلیارد دلار مبادلات تجاری در سال است, در آینده نه چندان دور کمک خواهد کرد.
شوشتری اظهار کرد: امیدواریم این همایش بتواند اهداف ما را برای جذب سرمایه گذاری های خارجی فراهم کند و شاهد سرمایه گذاران اقلیم در منطقه ویژه اقتصادی بانه باشیم.
نظر شما