به گزارش کردپرس، اجرای فعالیت های عمرانی در پارک شهدای سنندج که در مرکز شهر واقع شده یکی از وعده هایی بود که چند سال پیش در یکی از جلسات شورای شهر سنندج توسط شهردار منطقه یک مطرح شد. به گفته او با انجام مدیریت جهادی در پارک شهدای سنندج، طرحی برگرفته از میدان امام اصفهان برای اجرا در نظر گرفته شده و بر اساس آن دور تا دور این پارک که هیچ استفادهای ندارد در سطح کوچکتر میدان امام اصفهان ساخته می شود. اما حالا حدود چند سال از طرح این ادعا گذشته و همچنان هیچ گونه فعالیت عمرانی در این پارک مشاهده نمی شود.
حال آنکه اجرای این طرح با توجه به تبدیل شدن پارک شهدا به محل مصرف مواد مخدر بیش از پیش مهم می نماید. در هر ساعتی از شبانه روز اگر گشتی در این مکان تفریحی بزنید با صحنههای بسیار دردناکی از معتادان حین مصرف مواد مخدر در ملاءعام و نیز خرید و فروش آن در انظار عمومی، مواجه میشوید. به ویژه آنچه بیشتر از همه در پارک شهدا خودنمایی می کند، شکسته شدن تابوی اعتیاد زنان و مصرف علنی مواد مخدر توسط این قشر از جامعه است. در گذشته های دور وقتی صحبت از اعتیاد می شد تنها تصویر مردان معتاد در ذهن ها تداعی می شد اما چند صباحی است که این تجسم، شکل زنانه هم به خود گرفته و با شنیدن نام اعتیاد، تصویر زنان معتاد در کنار مردان هم می تواند در ذهن مجسم شود. چیزی که به وضوح در پارک شهدای سنندج قابل رویت است و زنان به صورت علنی به جمع مردان در حال مصرف می پیوندند و به دودکردن مشغول می شوند. در کنار این زنان که بساط نئشگی شان در جمع فراهم می شود، زنان دیگری هم به تنهایی زیر سایه درختان زانو به بغل نشسته و با پنهان کردن چهره شان زیر روسری مشغول مصرف می شوند. زنانی هم وجود دارند که با چهره درمانده و لباس پر از چین و چروک وارد پارک می شوند و به محض ورود از سوی دلالان شناسایی می شوند و با مواد به استقبال آنها می روند.
پارک شهدا اکنون به جای استفاده فرهنگی و مکانی برای آسایش و آرامش، به محل تزریق سرنگ و فروش مواد تبدیل شده است و مردم در آن احساس امنیت ندارند. اما کدام نهاد و یا دستگاه اجرایی مسئولیت مبارزه با این معضل را می پذیرد؟! شهرداری، نیروی انتظامی، شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی و ..... تمامی این سازمان ها در برابر این معضل که سال های سال است گریبانگیر این مکان تفریحی و فرهنگی شده، مسئول هستند. هرازچند گاهی وعده هایی برای ساماندهی و پاکسازی می دهند اما دریغ که همچنان پارک شهدا جولانگاه معتادان است و بدون هیچ واهمه ای و به صورت آشکارا حضور دارند.
هرچند برخورد با استعمال مواد مخدر در فضاهای عمومی از وظایف نیروی انتظامی است و نباید اجازه دهد که قبح آن از بین برود اما این اقدامات مقطعی پاکسازی نمی تواند جوابگو باشد. این مکان تفریحی و فرهنگی اکنون با توجه به عمق فاجعه، نیاز به جراحی دارد و باید آن را درمان کرد و اجرای طرح های عمرانی در این مکان به نظر لازم و ضروری است.
پارک شهدا در یکی از نقاط اصلی شهر و در جوار مسجد جامع و موزهها و اماکن تاریخی و فرهنگی قرار گرفته است و این پتانسیل را دارد که طرح هایی همچون میدان امام اصفهان در آن اجرا شود. بنابراین با توجه به اینکه این پارک به پاتوق امن معتادان و به یکی از مهمترین کانون های آسیب های اجتماعی در مرکز شهر تبدیل شده اجرای چنین طرح هایی باید از اولویت های اصلی مسئولان ذیربط و با جدیت در دستور کار قرار گیرد.
گزارش/ زیبا هوشمند
نظر شما