به گزارش کردپرس، بهمن مرادنیا در نشست هم اندیشی با تشکل های مردم نهاد استان کردستان، از نحوهی برگزاری اینگونه جلسات انتقاد کرد و گفت: نشست هایی که شرکت کنندگان آن تنها شنونده باشند و از هر دری سخن گفته شود خروجی نخواهد داشت و این جلسات باید به صورت فصلی با دستورکار، مباحث و خروجی مشخص برگزار شود تا بتواند تاثیرگذار باشد.
او با یادآوری اعتماد مردم به تشکل های مردم نهاد تاکید کرد: این اعتماد باید محترم شمرده شود چرا که از بین رفتن اعتماد مردم به سمن ها آسیب های شدیدی به جامعه وارد می کند.
استاندار کردستان افزود: همانگونه که نظارت بر عملکرد مدیران ضروری است، ارزیابی و نظارت بر عملکرد تشکل های مردم نهاد هم امری ضروری است و نباید اجازه داد چند تشکل محدود حیثیت و اعتبار همه تشکل ها را خدشه دار کنند.
او خاطرنشان کرد: تشکل های مردم نهاد نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی دارند و این همان نقطه ای است که دولت به آن امید دارد.
مرادنیا خدمت رسانی به مردم و حفظ سرمایه ها را به عنوان وظیفه دولت و سمن ها ذکر کرد و گفت: اگر جوان ما دچار آسیب شده و در کاهش این آسیب ها نتوانستیم موثر باشیم نشان این است که ما به خوبی نتوانستیم از سرمایه های خود حفاظت کنیم.
او سازمان های مردم نهاد را از نگاه ظاهری و سطحی به مسائل برحذر داشت و تصریح کرد: افزایش کمی تشکل های مردمی جای افتخار ندارد، بلکه زمانی می توانیم به کارمان افتخار کنیم که چند تشکل کارآمد و دارای عملکرد بنیادی وتاثیر گذار داشته باشیم.
استاندار کردستان با تاکید بر اینکه سمن ها باید به رسالتی که بر عهده آنها نهاده شده اهمیت بدهند، اضافه کرد: ما این همه تشکل مردم نهاد ایجاد کرده ایم اما باز هم در مسائل دچار مشکل هستیم و این بدین معنی است که در عمل به وظایف و رسالت ها کوتاهی شده است.
او یکی دیگر از وظایف تشکل های مردمی را حفظ و ارتقاء حقوق شهروندی عنوان کرد و گفت: رسالت و نقش تشکل های مردم نهاد در توسعه باید بارزتر شود و فعالیت ها باید با برنامه و سمت و سوی مشخص
انجام شود.
مرادنیا در پایان به بحث انتقال آب کردستان اشاره کرد و گفت: هفتە آیندە در تهران نشستی با تعدادی از وزرا و با ریاست معاون اول رئیس جمهور پیرامون موضوع آب خواهیم داشت کە خبرهای خوبی برای مردم کردستان در این زمینه خواهیم داشت.
فعالیت 574 سمن در کردستان
حسین خوش اقبال، معاون سیاسی-امنیتی استاندار کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه کردستان جزء استان های برتر و توانمند در حوزه سازمان های مردم نهاد است، گفت: سازمان های مردم نهاد غیرسیاسی هستند بنابراین همواره شاهد تلاش های گسترده سمن ها در راستای توسعه پایدار و همه جانبه استان کردستان هستیم.
او به تعداد سمن های فعال در استان کردستان اشاره کرد و افزود: 574 سمن در استان کردستان دارای مجوز هستند و پرونده 27سمن هم در حال طی مراحل تاسیس هستند.
خوش اقبال اضافه کرد: سازمان های مردم نهاد در 14 حوزه از جمله خیریه، اشتغال، ورزشی، بیماری ها، عمرانی، کشاورزی، زیست محیطی، قرآنی و ... فعالیت دارند.
او گفت: یکی از مهمترین اقداماتی که توسط سازمان های مردم نهاد انجام شد، راه اندازی خانه تشکل ها بود که پس از 9 سال تعطیلی دوباره احیا شد.
معاون سیاسی-امنیتی استاندار کردستان خطاب به نمایندگان سازمان های مردم نهاد تاکید کرد: با توجه به حسن اعتماد مردم به سمن ها، توقع داریم این سازمان ها از فعالیت های سیاسی اجتناب کنند و در راستای فعالیت های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی قدم بردارند.
او تصریح کرد: همچنین انتظار داریم سازمان های مردم نهاد از هرگونه مسائل اختلاف برانگیز مانند مسائل قومی و مذهبی خودداری کنند.
خوش اقبال با اشاره به اینکه سمن ها باید در اجرای برنامه ها به صورت اجتماعی محور عمل کنند به سازمان های مردم نهاد هشدار داد: با توجه به اطلاعات رسیده، احتمال نفوذ بیگانگان به تشکل های مردم بسیار زیاد است و باید دقت شود شان و جایگاه سمن ها حفظ شود و در ارتباط پیشنهاد وام های خارجی برای سمن ها با حوزه اجتماعی هماهنگی های لازم انجام شود .
در این نشست 14 تشکل مردم نهاد به نمایندگی از تمامی سمن های استان نیز به ارائه عملکردها و مشکلات خود پرداختند که در این میان سمیرا زارعی نماینده تشکل آسیب های اجتماعی به لزوم حفظ جایگاه دکه های مطبوعاتی اشاره کرد و گفت: دکه های مطبوعاتی متاسفانه به جای فعالیت فرهنگی به محلی برای فروش سیگار و مواد مخدر تبدیل شده اند که باید به این مهم رسیدگی شود.
نظر شما