به گزارش خبرگزاری کردپرس، در این نشست خبری که با حضور 9 مدیرکل و رییس بانک به مناسبت دهه مبارک فجر برگزار شد، شکرالله شیرخانی گفت: پدیده بیکاری چالشی بزرگ در کشور و ایلام است اما چون یک مسأله است پس راه حل دارد؛ هر چند که راه حل آن مشکل است.
او گفت: تغییر نظام اجتماعی در استان ایلام نسبت به قبل از انقلاب تبعاتی دارد و ما باید در ارائه راه حل برای رفع بیکاری در استان به این تفاوت ایجاد شده به خاطر انقلاب اسلامی در نظام اجتماعی ایلام توجه داشته باشیم.
شیرخانی با ذکر مثالی عنوان کرد: پیش از انقلاب زنان ایلامی تمایلی به کار حتی در ادارات دولتی نداشتند چه برسد به بخش خصوصی و تنها 100 نفر از بانوان ایلامی شاغل بودند در حالی که با پیروزی انقلاب اسلامی ایران و گسترش تحصیلات و تغییرات محسوس در نظام اجتماعی ایران، بانوان زیادی طالب اشتغال هستند که هم اکنون 26 هزار نفر از زنان ایلام شاغل هستند.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ایلام با انتقاد از اینکه در ارائه راه حل برای مشکل بیکاری در ایلام نسخههای متناسب با نظام اجتماعی کنونی نوشته نمیشود، تأکید کرد: اول از همه باید بدانیم که واقعیت موضوع بیکاری در ایلام چیست؟
با تعریف جهانی شاغل و در واقعیت بیکار
شیرخانی گفت: طبق آمار مرکز آمار ایران بیکاری در ایلام 10 و 6 دهم درصد است یعنی این که استان ایلام دارای فقط 19 هزار بیکار با شاخص جهانی یک ساعت کار در هفته است که البته در این آمار زنان خانه دار و سربازان و دانشجویان و... را نیز محاسبه میکنند.
وی افزود: این عدد با شاخص خود و معیار خود درست است ولی واقعیت بیکاری در ایلام این نیست و بسیار بیشتر از 19 هزار نفر است.
مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود اعلام ایجاد فلان تعداد اشتغال در ایلام هیچ تغییر محسوسی مشاهده نمیشود، توضیح داد: دلیلش این است که پدیده بیکاری در ایلام بسیار بیشتر از تعداد شغلهای ایجاد شده توسط دولت نیاز به اشتغالزایی دارد و شغلهای ایجاد شده توسط دولت مانند یک لیوان آب شیرین است که در یک دریاچه نمک ریخته شود.
نظام آموزشی و تولید تحصیلکردگان فاقد مهارت
شیرخانی تأکید کرد: نظام آموزشی ما افراد را تولید و تحویل جامعه میدهد که مستعد و آماده کار در بخش تولید و کارآفرینی نیستند چرا که روی عنصر مهارت کار نمیشود و فقط به فارغالتحصیل کردن افراد مشغولند.
او گفت: تغییرات نگرشی نظیر مثبتاندیشی، اعتماد به نفس، ارتباط مؤثر، تقویت و ایجاد تفکر خلاق و... حلقههای مغفول در نظام آموزشی ما هستند. نکته بعدی، حضور سرمایهگذاران قدرتمند و دارای اهلیت لازم در استان و اجرای طرحهای منطبق بر نیازهای استان از دیگر مواردی است که میتواند در ایجاد اشتغال پایدار در استان سهم زیادی داشته باشد.
شیرخانی با بیان این که همه صنایع و کارگاه های فعال در استان به ویژه در حوزه های نفت، گاز و پتروشیمی مؤظفند که از نیروهای بومی استان در پروژه ها استفاده کنند، یادآور شد: در صورت مشاهده هر گونه استخدام و بهکارگیری نیرو خارج از ضوابط و مقررات قانونی؛ با مسئولان متخلف برخورد قانونی خواهد شد.
وی ضمن اعلام این که در مرحله اول طرح اشتغالزایی 108 میلیارد تومان بین متقاضیان توزیع شده است، تصریح کرد: در نتیجهی این عملکرد بیش از سه هزار شغل ایجاد شده است.
نظر شما