به گزارش کردپرس، آذربایجان غربی با تولید بیش از ۶ میلیون تن محصولات دامی توسط مناطق روستایی وعشایری استان، قطب دامپروری کشور محسوب می شود که سهم مهمی در اشتغال و درآمد استان دارد.
امسال 20 هزار راس دام از مرزهای آذربایجانغربی به خارج از کشور قاچاق شد
در آذربایجان غربی برخلاف سایر استان های کشور حجم اقتصاد و سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و دامی بیشتر از صنعت است، اما با وجود منابع غنی در حوزه کشاورزی و دامپروری، بهره برداری خوبی از این بخش در آذربایجان غربی صورت نگرفته است. این درحالی است که این استان ظرفیت تامین نیاز بازارهای داخلی و حتی بازارهای خارجی را در بخش کشاورزی و دام دارد.
براساس اعلام مرزبانی آذربایجانغربی، از ابتدای امسال 20 هزار و 300 راس دام از مرزهای آذربایجانغربی به آن سوی مرزها قاچاق شده است. قاچاق دام سالهاست که در مرزهای آذربایجان غربی رواج دارد و نوسانات بازار ارز به جذابیت های این نوع قاچاق برای قاچاقچیان افزوده است.
نبود تفاهم نامههای بینالمللی مبارزه با قاچاق دام زنده هم سبب افزایش قیمت گوشت و رشد قاچاق دام زنده شد.
قاچاق دام، اقتصاد آذربایجان غربی را متلاشی کند
این موضوع باعث اعتراض امام جمعه ارومیه هم شد. حجت الاسلام قریشی در جلسه شورای فرهنگ عمومی آذربایجانغربی در این خصوص گفت: در سال گذشته 10 میلیارد دلار از راه قاچاق به کشور صدمه وارد شده و قاچاق به استان نیز ضربه مهلکی وارد کرده است و از آنجایی که آذربایجانغربی استانی مرزی است باید به این مشکل اجتماعی بیشتر توجه شود.
وی ادامه داد: متاسفانه آن گونه که باید با مشکل قاچاق برخورد نمیشود و بحث قاچاق دام، اقتصاد استان را ممکن است متلاشی کند و باید به این موضوع بیشتر پرداخت شود و نیز 22 عضو کارگروه قاچاق از عملکرد خود گزارشی ارائه دهند چون تا وقتی مطالبه نشود عملکردی نشان داده نمیشود.
امام جمعه ارومیه تصریح کرد: باید جلسهای مختص قاچاق با حضور استاندار آذربایجانغربی ترتیب داده شود و به صورت جدیتر بررسی شود چه کارهایی انجام شده و کارگروه فرهنگی نیز به مباحث قاچاق پرداخت کند تا در بین مردم تبلیغ و تبیین شود که قاچاق چه ضربهای به کشور وارد میکند.
تفاوت در قیمتها، سبب افزایش قاچاق دام به خارج از کشور شد
نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: عمدهترین دلیل افزایش قاچاق دام به خارج از مرزها، نوسانات ماههای اخیر در قیمت ارز و افزایش کسب سود دامپروران و دامداران در فروش دام به دلالان خارجی است.
جلال محمودزاده درباره قاچاق دام زنده افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلو دام به صورت فروش قاچاقچی 120 تا 130 هزار تومان است در حالی که این میزان با نرخ دولتی 80 هزار تومان بوده و این روند تفاوت در قیمتها، سبب افزایش قاچاق دام به خارج از کشور شده است.
وی در گفت و گو با تسنیم ادامه داد: دیگر دلیل افزایش رویه قاچاق دام به خارج از کشور، سیاستهای اشتباه وزارت جهاد کشاورزی در صادرات است، بدین ترتیب که این وزارت خانه طی یک برنامه ضررده مقرر کرده بود که تجار و شرکتهای وارد کننده به ازای واردات هر میزان گوشت لاشه به همان میزان دام زنده از کشور خارج کنند.
محمودزاده بیان کرد: راهکار پیشنهادی این است که دولت با نرخ جهانی نسبت به خرید گوشت و یا دام از دامداران و دامپروران اقدام کند و با پشتیبانی امور دام این محصول را به صورت یارانهای در میان مردم توزیع کند و با این اقدام میتوان ضمن جلوگیری از خروج ارز از کشور به توانمندسازی تولیدکننده داخلی همچون دامداران و دامپروران نیز کمک شایانی داشته باشم.
وی در پایان گفت: در حال حاضر سیاستهای اشتباه دولت سبب شده تا گوشت مورد نیاز مصرف داخل با پرداخت هزینههای بسیار سنگینتر وارد کشور شود این در حالی است که دولت میتواند همان هزینههایی را که بابت خرید گوشت به دامدار خارجی پرداخت میکند، صرف دامدار داخلی کند.
کمبود کالاهای غذایی اساسی در آذربایجان غربی وجود ندارد
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: تفاوت قیمت برخی از اقلام مورد مصرف استان با کشورهای همسایه موجب شده برخی افراد سود جو به قاچاق این اقلام خصوصا احشام و دام زنده از مرزهای استان مبادرت کنند که نظارت دستگاه های ذیربط خصوصا فرماندهی مرزبانی استان درمبارزه و کشف این موارد شایسته تقدیر است.
رسول جلیلی افزود: با توجه به تمهیدات انجام شده در ماههای قبل ، با وجود بروز مشکلات مربوط به قیمت ارز ، میزان قابل توجهی از اقلام مصرفی و استراتژیک مردم استان تامین و ذخیره سازی شده است که توزیع این اقلام در سطح بازار همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: اقلام تامین شده در قالب طرح تنظیم بازار استان و به قیمت مصوب در سراسر استان در حال توزیع است که هماهنگی لازم بین دستگاههای ذی ربط در اجرای این طرح لازم و ضروری است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: کالاهای اساسی برای تامین امنیت غذایی مردم تامین و ذخیره سازی شده است و هیچ نگرانی از بابت کمبود این اقلام در استان وجود ندارد.
نظر شما