تمام صنعت ایلام بعد از انقلاب ایجاد شده است / ائتلاف برای توسعه استان

سرویس ایلام - معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های ایران که برای بازدید از شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان به ایلام سفر کرده است، در نشست خبری با همراهی مدیرکل صمت ایلام و مدیرعامل صنایع کوچک و شهرک‌های ایلام حاضر شد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، محسن صالحی‌نیا در این نشست خبری از مزیت‌های نسبی ایلام گفت و تأکید کرد: تقویت و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی استان ایلام در دستور کار وزارت صنعت قرار دارد .

وی با گرامی داشت چهلمین سالگشت فجر انقلاب گفت: بیش از 370 طرح صنعتی ایام دهه فجر در مناطق مختلف کشور به بهره برداری می رسد که سهم استان ایلام 11 طرح است.

رییس هیئت مدیره و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: 15 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در ایلام وجود دارد که یک و نیم درصد کل 980 شهرک صنعتی کشور است.

وی تاکید کرد: ایلام دارای 857 هکتار اراضی است که این میزان در کشور 147 هزار هکتار است و آمار بهتری نسبت به کشور دارد همچنین در مجموع 43 هزار واحد صنعتی بهره برداری شده در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه صنایع کوچک به عنوان یکی از اولویت‌ها و محورهای اصلی برنامه‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال گذشته قرار گرفته، یادآور شد: 65 تا 70 درصد واحدهای تولیدی کشور در شهرک های صنعتی مستقر هستند که در ایلام این میزان هفت دهم درصد است که این آمار گویای ظرفیت های خوب در استان است.

صالحی نیا تأکید کرد: اما با وجود چنین آمارهای خوبی باید بگویم که استان ایلام هنوز جای کار و سرمایه‌گذاری بیشتری تا رسیدن به نقطه مطلوب دارد.

معاون وزیر صمت افزود: با توجه به مرزی بودن ایلام صادرات غیر نفتی به کشور عراق فرصت خوبی برای سرمایه گذاری در استان فراهم و همکاری های متقابلی وجود دارد و وجود سرمایه های مادر نظیر پتروشیمی، پالایشگاه و صنعت سیمان همچنین بازارهای صادراتی می توان رونق خوبی در این صنایع داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مدیریت استان از تجربیات خوبی برخوردار است، گفت: امیدواریم صنعتگران و کارآفرینان بومی و غیر بومی استان حمایت مدیران استانی از تولید در بخش صنعت را لمس کرده و شاهد توسعه و پیشرفت خوبی در آینده نزدیک باشیم.

جهت‌گیری سازمان صمت برای تکمیل زنجیره‌های تولید در محصولات پتروشیمی استان

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان ایلام نیز در این نشست خبری با بیان این که سازمان مدیریت کشور و وزارت صنعت تفاهم نامه ای در خصوص تزریق اعتبار به صنایع استان منعقد کرده، خبر داد: به تازگی 800 میلیارد ریال اعتبار برای صنایع استان ایلام برای سرمایه گذاری ثابت و در گردش، بهسازی و نوسازی صنایع تزریق شده است.

وی افزود: طی 9 ماهه امسال 22 طرح و واحد صنعتی و کشاورزی با اشتغال 891 نفر احیا شده این طرح ها و واحدها با همکاری مجموعه مدیریتی استان یا با روش تامین مالی و تعیین تکلیف بدهی های بانکی و مالیاتی صورت گرفته است.

وی افزود: از سه هزار و 260 پروانه صادر شده 53 درصد آنها راستی آزمایی شده، 62 درصد آنها به اشتغال انجامیده، 77 درصد مصوبات اجرایی شده و 22 واحد صنعتی نیز با اشتغال 533 نفر به چرخه تولید بازگشته است.

نصیری یادآور شد: امسال ظرفیت 38 واحد صنعتی و کشاورزی با 980 نفر اشتغال در سطح استان افزایش یافته است، ضمن این که 14 گواهی کشف معدن فعال در استان وجود دارد که با وجود 81 معدن استان70 مورد از آنها فعال است.

نصیری یادآور شد: تا کنون در بخش صنعت و معدن 35 فقره مجوز بی نام بر مبنای توجه به پتانسیل و مزیت های نسبی استان صادر شده که از این تعداد، بیشترین مجوز مربوط به گروه صنایع پایین دستی پتروشیمی با 18 فقره بوده که نشان دهنده جهت گیری سازمان صمت برای استفاده از ظرفیت های حوزه نفت و گاز و ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره های تولید در محصولات پتروشیمی استان است.

ائتلاف برای توسعه استان ایلام

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ایلام نیز در این نشست اظهار داشت: ایلام محروم نیست بلکه بکر و پر از فرصت‌های سرمایه‌گذاری از قبیل نفت و گاز و مرز و غیره است و به همین خاطر می‌توان ایلام را ایران کوچک نامید.

مرتضی دارایی عنوان کرد: استان ایلام تمام صنعت خود را از دوران بعد از انقلاب دارد و شهرک‌های صنعتی ایلام از سال 1370 شروع به شکل گیری کرده است.

او گفت: با توجه به عقب‌ افتادن اجباری ایلام به خاطر جنگ و مسائل بعد از آن لازم است که نظام به ایلام نگاهی ملی، توسعه‌ای و دستگیرانه داشته باشد تا به بخشی از توسعه صنعتی برسیم.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ایلام اعلام کرد: در استان ایلام 15 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب داریم که از این تعداد 12 فقره به بهره‌برداری رسیده است.

کد خبر 104890

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha