به گزارش کردپزس؛ در ماه های گذشته بعلت افزایش قیمت دلار و دینار، احشام بصورت گسترده بصورت قانونی یا قاچاق از مرزها خارج می شوند که به نظر کارشناسان تبعات زیادی در پی دارد.
این مساله در کوتاه مدت ممکن است مبالغ بیشتری نصیب فروشندگان نماید، اما بیشتر سود آن به دلالان می رسد و در افزایش بیش از 100% قیمت گوشت قرمز و حتی گوشت مرغ و ماهی نیز موثر بوده است.
اما اثرات بیشتر این قاچاق در ماه ها و سال های آینده مشخص می شود زیرا کمبود دام مولد، تامین گوشت و لبنیات را برای مردم منطقه با مشکل جدی مواجه خواهد کرد و به تبع آن قیمت ها مجدداً افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر دامدارانی که دام های خود را فروخته اند از خرید مجدد دام ناتوان خواهند بود که این موجب افزایش بیکاری در روستاها نیز خواهد شد و یکی از منابع اقتصادی و اشتغال در روستاها و صنف های مرتبط در شهرها را مورد تهدید قرار خواهد داد.
قاچاق دام در ماه های اخیر از طریق مرزهای استان و شهرستان های همجوار صورت می گیرد، بعلت عدم اقدامات اساسی برای پیشگیری از این اقدام و نبود ثبات اقتصادی روند فوق ادامه داشته که لازمست مسئولان مرتبط و اتحادیه های دامداران تبعات این مساله را گوشزد و راهکارهای مناسب برای کاهش این مساله بیندیشند. که یک بخش از طریق سیاست های حمایتی از دامداران و تامین علوفه دام ها، افزایش قیمت خرید محصولات لبنی و دامی بصورت تضمینی می تواند صورت گیرد و بخش دیگر نیز جلوگیری از قاچاق دام است.
اما مساله دیگری که استارت خروج دام از منطقه را رقم زد اقدام غیرکارشناسی صدور مجوز صادرات گوساله از طریق برخی ادارات مرتبط برای تاجران بود، که باید ضمن آسیب شناسی این مساله نیز متوقف شود.
نظر شما