به گزارش خبرگزاری کردپرس، در این جلسه که با حضور صالحینیا معاون وزیر صمت برگزار شد، ابتدا مدیرکل صمت ایلام به بیان مشکلات کلان استان پرداخت و گفت: مشکل مزمن تقاضای سرمایه در گردش با توجه به چند برابر شدن مواد اولیه در ایلام حادتر شده است و سهمی که در این زمینه برای استان در نظر گرفته شده اگر 2 برابر نشود کفاف نمیدهد.
یاراله نصیری ادامه داد: انتقال ارز یکی دیگر از مشکلات فعالان اقتصادی ایلام است که باعث کندی اجرای طرحها شده و از طرفی به خاطر عدم تحرک و پویایی صندوق توسعه ملی شاهد توقف و کندی در سرمایهگذاری در استان ایلام هستیم.
در حال از دست دادن بازار عراق هستیم
رییس اتاق بازرگانی استان ایلام نیز در این نشست گفت: ما تا کنون نتوانستهایم در کشور عراق خوب کار کنیم و کشورهایی مانند اردن و عربستان که تا دیروز دشمن عراق بودند در حال باز کردن جای پا و قبضه بازار عراق هستند که باید به آنها چین را نیز اضافه کرد.
شعبان فروتن افزود: با وجود هماهنگی و همراهی مدیریت ارشد استان و فعالان اقتصادی ایلام، مشکل ما دولت مرکزی است که پای کار نمیآید و ما بیش از پنج سال است که میخواهیم اتاق مشترک در استان واسط عراق راهاندازی کنیم ولی طرف عراقی فقط ملاک عملش مقامات دولت مرکزی است.
وی با اظهار این که اگر دولت پای کار نیاید بازار عراق را از دست خواهیم داد، عنوان کرد: تجار ما برای رفتن به عراق مجبورند از ویزای زیارتی استفاده کنند در حالی که فعالان اقتصادی کشورهای دیگر ویزای تجاری یک ساله میگیرند.
رییس اتاق بازرگانی استان ایلام گوشزد کرد: تولیدکنندهای که باید وام 18 درصد بگیرد، مالیات بدهد، جریمه بدهد و با تجار کشورهای دیگر رقابت کند، نمیتواند مسائل مربوط به دولت مرکزی را هم خودش حل کند و این نتیجه عملکرد ضعیف دولت مرکزی است.
ایلام تنها استانی که نمیتواند از سوبسید پنج نفر بیمه استفاده کند
در ادامه، حیدری، نماینده خانه صنعت استان خواهان نگاه ویژه دولت به مناطق غیربرخوردار در حوزه بخشودگیهای مالیاتی و مسائل تأمین اجتماعی شد.
جعفریان، عضو هیئت رییسه خانه معدن استان نیز گفت: وامهای توسعه روستایی کجا هستند و آیا کسی در استان توانسته یک فقره از آن را بگیرد؟ آیا دولت نمیداند که نرخ تورم سالانه چقدر است و افزایش قیمت تولیدی تولیدکنندگان چقدر باید باشد؟ و چرا ایلام تنها استانی است که نمیتواند از سوبسید دولت به تولیدکنندگان برای بیمه پنج نفر استفاده کند؟
وی ادامه داد: متأسفانه از معدنکار ایلامی حق معدن برای معادن رودخانهای استان 2 بار اخذ میشود و باید هم به صنعت معدن و هم به امور آب پرداخت شود.
جعفریان به سفر استانی رییس جمهور به ایلام اشاره کرد و گفت: با وجود تعیین ردیف بودجه در این سفر برای بخشش جرایم دیرکرد تسهیلات طرحهای صنعتی در ایلام این مصوبه تا کنون اجرایی نشده است.
او گفت: چرا ایلام نباید از بستههای حمایتی تولیدکنندگان و صنعتگران استفاده کند و چرا ورود ماشین آلات معدنی بدون گمرک ممنوع است و اگر هم وارد بشود با قیمت بسیار بالاتر وارد شده و دست عدهای خاص است؟
سقف تسهیلات برای بانکهای استان ایلام کم است
حیدربیگی، از مدیران واحدهای صنعتی ایلام نیز در ادامه نشست فعالان اقتصادی با معاون وزیر صمت گفت: سقف تسهیلات برای بانکهای استان ایلام کم است و اگر تولیدکنندهای به سقف بالاتری احتیاج داشته باشد باید به مرکز برود که اغلب به نتیجه هم نمیرسند و لازم است که شورای پول و اعتبار این مشکل را حل کرده و سقف تسهیلات را برای استان ایلام بالا ببرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به صدور مجوز بیرویه برای احداث سیلوی ذخیره گندم در استان ایلام انتقاد کرد و گفت: در حالی که استان ایلام 250 هزار تن تولید گندم دارد اما برای 430 هزار تن گندم سیلو ساخته شده است و باید جلوی ادامه این روند غیرکارشناسی گرفته شود.
افزایش 300 درصدی قیمتها در برابر افزایش 10 درصدی دستمزدها
در ادامه جمالوندی، عضو هیئت رییسه اتاق اصناف ایلام گفت: با وجود افزایش قیمت 300 تا 400 درصدی کالا دستورالعمل آمده که فقط 10 درصد به دستمزدها اضافه شود. این مهم علاوه بر این که عادلانه نیست باعث ایجاد بدبینی در جامعه میشود.
او گفت: بیش از 9 رسته در ایلام مشمول صنوف آلاینده هستند که باید زمین واگذار شود و به حاشیه شهر در شهرکهای صنفی منتقل گردند که این مهم یکی از مطالبات مردم ایلام است.
نظر شما