به گزارش کُردپرس،افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار تبدیل به نگران جدی مردم و مسئولین شده است به نحویی که در برخی نقاط گوشت قرمز گوسفندی با قیمت ۱۱۰ هزار تومان به فروش می رسد.عواملی مختلفی در افزایش قیمت گوشت موثر هستند که یکی از علل اصلی آن قاچاق دام زنده است،لذا عرضه دام زنده در بازار کاهش پیدا کرد به همین دلیل دولت برای تامین نیاز داخلی کشور مجبور به واردات دام زنده شد.
با این حال،میزان واردات گوشت لاشه گوسفند در مقایسه با سال گذشته دو برابر افزایش پیدا کرده اما با این وجود دولت در کنترل و تنظیم بازار ناتوان بوده است و دلیل آنهم این است،تولید دام بر اساس گزارشهای دریافتی کم نشده است، دام تولید داخل در بازار کشورهای همسایه مانند عراق عرضه میشود.
قیمت واقعی گوشت آماده مصرف بین 50 تا 60هزار تومان است
شاعری عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به اینکه افزایش نرخ ارز علت دیگر افزایش قیمت گوشت قرمز است، میگوید: با افزایش قیمت ارز قیمت کالاهای صادراتی از راههای قانونی و یا غیر قانونی بر اساس نرخ واقعی ارز شکل میگیرد، درحال حاضر قیمت تمام شده هر کیلوگرم دام زنده حدود 25 هزار تومان است بر این اساس گوشت آماده مصرف باید با قیمت 50 تا 60 هزار تومان برسد اما مصرف کننده مجبور است این محصول را با قیمت 100هزار تومان خریداری کند.
در سوی دیگر عدم نظارت دستگاهای نظارتی مانند سازمان تعزیرات، سازمان حمایت از مصرف کننده، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت دلیل دیگر گرانی گوشت قرمز است. وزارت جهاد کشاورزی بر نقل و انتقال دام در داخل کشور نظارتی ندارد، زمانی که قصد دارند دام را به خارج از کشور قاچاق کنند قطعا تحرکاتی در داخل کشور صورت میگیرد و جابهجای دام توسط کامیونها حتما باید از چشمهای وزارت جهاد مخفی نماند. اگر وزارت جهاد کشاورزی اختیاری برای کنترل جابهجایی دام در داخل کشور ندارد باید این امکان توسط دولت فراهم شود. با صدرو بخشنامهای وزارت کشور در حوزه مقابله با قاچاق، وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه نظارت دقیق بر عرضه کافی دام در بازار و خرده فروشها و همچنین وزارت جهاد کشاورزی در بخش تولید ساختارها را میتوان تقویت کرد و ظرفیتهای آن مورد حمایت قرار بگیرد.با این حال ظرفیت تولید حدود یک و نیم میلیون تن گوشت قرمز در داخل کشور وجود دارد و این در صورتی است که 800هزار تن تولید داریم و وابسته به واردات دام زنده خارجی می شویم.
نظر شما