به گزارش کردپرس، معدن طلای زرشوران به عنوان بزرگترین معدن طلای ایران در ۳۵ کیلومتری شهرستان تکاب و ۱۵ کیلومتری مجموعه سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تخت سلیمان واقع شده است.
گواهی کشف معدن طلای زرشوران پس از عملیات اکتشافی گروههای داخلی و خارجی به نام سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران(ایمیدرو) صادر شده است. همچنین واحد فرآوری و استحصال طلا با ظرفیت سالانه سه تن شمش طلا در منطقه زرشوران تکاب در دست اجراست.
بر اساس مطالعات نهایی ذخیره قطعی معدن طلای زرهشوران تکاب چهار میلیون تن کانسنگ طلا با عیار ۵٫۸ ppm (گرم در تن) برآورد شده است و ذخیره احتمالی این معدن ۳۰ میلیون تن با عیار متوسط ۵ ppm است. این شرکت، درصدد دستیابی به ظرفیت اصلی و رتبه برتر در استحصال طلا با توجه به ذخیره معدنی طلا نیز است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بازدید از بخشهای مختلف این شرکت در گفتوگو با مسئولان، دستاندرکاران و کارکنان این واحد در جریان مهمترین ظرفیت ها، مسائل و مشکلات آن قرار گرفت.
وزیر صمت بنا به درخواست نماینده تکاب در مجلس شورای اسلامی از این شهرستان بازدید کرد. زیرا حسن همتی نماینده تکاب در مجلس معتقد است؛ این شهرستان با دارا بودن دو معدن بزرگ طلا و همچنین معادن سنگ های گران قیمت از لحاظ درآمدزایی و پرداخت مالیات در سطح بالایی قرار دارد ولی نفع قابل توجهی در قالب حقوق دولتی و اجتماعی برای این شهرستان وجود ندارد و مردم از این بابت گلایه دارند.
به گزارش کردپرس، تکاب به دلیل دارا بودن ۲ معدن بزرگ طلای زرشوران و آقدره یکی از قطبهای معدنی کشور بهشمار میرود و بنا بر آمارهای رسمی بیش از ۴۰ درصد ذخیره طلای کشور در کوهستانهای این شهرستان نهفته است.
این شهرستان همچنین دارای ٥٩ معدن سنگ است اما از محرومیت و عقبماندگی تاریخی در تمامی بخشها رنج میبرد و مردم این دیار سالها است با فقر همنشین هستند.
نظر شما