به گزارش کرد پرس، آیتالله سیدمحمد حسینی شاهرودی روز سه شنبه در نشست تحلیلی بایستگیهای رسانه تراز انقلاب اسلامی که با حضور جمعی از اصحاب رسانه استان کردستان برگزار شد، با بیان اینکه دنیا در روز 22 بهمن و مراسم چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی، مبهوت عظمت ملت ایران و حضورشان در جشن انقلاب شد، گفت: در حالی که سران آمریکا می گفتند ایران جشن چهل سالگی خود را نمی بیند، این جشن با شکوه تمام برگزار شد و در همین روز زمزمه های استضیاح رئیس جمهور آمریکا نیز به گوش رسید.
نماینده ولی فقیه در کردستان بر انقلابی بودن رسانه های استان تاکید کرد و افزود: رسانه ها هم باید اهداف بلند انقلابی داشته باشند و با رسیدن به واقعیت ها آن را برای جامعه و مسئولین بازگو کنند.
آیت الله حسینی شاهرودی بر لزوم توسعه اطلاع رسانی درباره اهداف انقلاب اسلامی در خصوص مستضعفان هم گفت: انقلاب اسلامی، انقلاب فراگیر است که همه مظلومان جهان را در بر گرفته و از آنان حمایت می کند.
وی راه حل مقابله و رفع مشکلات در بعد داخلی را هم در بهره گیری از راهکارهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: آنچه که نباید رسانه ها انجام دهند، تزریق و تلقین نا امیدی در جامعه است.
عضو مجلس خبرگان رهبری به پیشرفت های شاخص کردستان در حوزه های مختلف اشاره کرد و اظهار داشت: این استان در بسیاری از شاخص ها بر خلاف آنچه که دشمنان می خواهند، جلوه دهنددر ردیف استان های برتر و رتبه دار کشور قرار دارد که حاکی از توجه نظام اسلامی به کردستان است.
نماینده ولی فقیه در کردستان به معرفی آمریکا به عنوان شیطان بزرگ از سوی امام راحل اشاره کرد و یادآور شد: این نامگذاری مهمی بود تا سطح آمادگی خود را برای دفاع از ارزش های انقلاب ارزیابی و محقق کنیم.
وی نگاه نظام جمهوری اسلامی را به موضوعات مختلف نگاهی قرآنی دانست و افزود: مبارزه با استکبار جهانی تمام نشدنی است چون آموزه های قرآنی به ما آموخته که آنان تا باز گرداندن کامل ما از دین و تابع شدن محض دست از دشمنی و عداوت بر نخواهند داشت.
نماینده ولی فقیه در کردستان از رسانه ها خواست تا ضعف و زبونی دشمن در برابر انقلاب اسلامی را برجسته کنند.
آیت الله حسینی شاهرودی به بخشی از توانمندی های کشور در بخش های مختلف اشاره کرد و یادآور شد: دهه چهارم انقلاب، دهه پیشرفت بود و نتایج بسیار خوبی هم در این دهه بدست آمد و اینک با ورود به دهه پنجم که به بلوغ کامل عقلی و فکری رسیده ایم، استقلال خود را باید در همه ابعاد کامل کنیم.
وی تاکید کرد: باید زورگویی های استکبار جهانی در این دهه بیشتر شکسته شود همانگونه که انحصار طلبی آنها را در هم شکسته ایم.
نماینده ولی فقیه در کردستان افزود: ایران اسلامی نه تنها خود به استقلال کامل رسیده است که الگویی برای دیگر کشورهای دنیا شده و به فاصله 40 سال از عمر خود در جمع چهار قدرت برتر دنیا ایستاده است.
رسانه تراز انقلاب باید مروج اهداف و دستاوردهای نظام باشد
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان هم در این نشست به ویژگی های رسانه تراز انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: رسانه تراز انقلاب اسلامی باید مروج اهداف و آرمان های انقلاب بوده و با توجه به اینکه انقلاب بر مبنای شعار استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی شکل گرفت انتظار می رود رسانه مروج این شاخص ها باشد.
جلال قلعه شاخانی با بیان اینکه از رسانه تراز انقلاب این انتظار می رود که در شرایط جنگ اقتصادی امروز امید آفرینی، اصلاح الگوی مصرف، ترویج فرهنگ رفتار اقتصادی و حمایت از تولید و مصرف کالای ایرانی را در اولویت خود قرار دهد، افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی (سال 57 تا 97) تاکنون 157 نشریه در این استان مجوز فعالیت گرفته اند.
قلعه شاخانی افزود: از این تعداد اکنون 95 نشریه فعال است که 70 نشریه آن چاپی و 25 نشریه نیز الکترونیکی است.
وی با اشاره به وجود 2 روزنامه در استان کردستان یادآور شد: از تعداد نشریات فعال استان 22 رسانه مربوط به دستگاه های دولتی و نیمه دولتی و مابقی توسط بخش خصوصی مدیریت می شوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان گفت: 20 نشریه در این استان به صورت سراسری، 6 نشریه شهرستانی و مابقی منطقه ای مجوز انتشار و توزیع دارند.
وی تاکید کرد: در حال حاضر 170 خبرنگار در رسانه های استان فعالیت می کنند که از این تعداد 139 نفر عضو خانه مطبوعات هستند و 100 نفر هم نزد صندوق بیمه هنرمندان بیمه شده اند.
مشاور و رئیس دفتر نماینده ولی فقیه در کردستان نیز در این نشست به ضرورت آینده پژوهی وظیفه رسانه در دهه پنجم انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: یکی از مسایل مهمی که جهان بشریت روی آن کار می کند، آینده پژوهی است.
حجت الاسلام مهدی فرزی افزود: در حوزه آینده پژوهی باید ورود کنیم و برای فضای سیاسی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی مدل داشته باشیم که رسانه باید افکار و ذهن ها را در این حوزه آماده کند.
مدیر مسئول روزنامه روژان هم در این نشست با بیان اینکه رسانه ها باید در مقام اقناع فکری مخاطب خود مطلب تولید کنند، گفت: اگر امروز با مشکل سیاسی و اجتماعی در استان مواجه هستیم بخشی از آن به کم کاری رسانه ها بر می گردد که نتوانستند به خوبی رسالت خود را انجام دهند.
سلیمان الله مرادی افزود: در هیچ نقطه ای از کشورهای منطقه بعد از انقلاب به اندازه ایران به فرهنگ و هنر و کُردها توجه نشده ولی متاسفانه رسانه ها زیاد به این موضوعات مهم نپرداختند.
مدیر مسئول روزنامه روژان یادآور شد: در مورد رسانه های استان ضعف و مشکلی وجود دارد که از جمله آنها می توان به اختصاص 30 درصد و 70 درصد آگهی های دولتی به نشریات محلی اشاره کرد که تکلیف آن تاکنون مشخص نشده است.
الله مرادی تاکید کرد: رسانه ای که به قانون شکنی و عدم رعایت اصول مبتلا شود فعالیتش بسیار آزار دهنده خواهد بود.
وی افزود: اخیرا موجی در کشور ایجاد شده و روزنامه های سراسری بدون پرداخت حق بیمه و حقوق خبرنگار در استان ها دفتر نمایندگی دایر می کنند فقط از این افراد آگهی تبلیغاتی طلب می کنند که این مساله نیاز به ساماندهی و نظارت از سوی متولیان دارد.
در این نشست تعدادی از اهالی رسانه استان به بیان مطالبی با موضوعات رشد رسانه های استان در طول چهل سال انقلاب اسلامی، نقش رسانه تراز انقلاب در تبیین دستاورد نظام، چگونگی نقش آفرینی رسانه انقلابی در ایجاد ارتباطات مردمی، چالش های پیش روی تعامل رسانه ها و سازمان ها، نقش بانوان در توسعه و ترویج رسانه های انقلابی پرداختند.
نظر شما