ارتقای سرانه فضای سبز در قروه/ بدهی 3 میلیاردی ادارات به شهرداری

سرویس کردستان- شهردار قروه از ارتقای سرانه فضای سبز به ازای هر شهروند در کنار طلب 3 میلیارد تومانی از ادارات و اینکه این شهر در حوزه ساخت و ساز کمترین پرونده تخلف در استان را دارد، خبر داد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، شهردار قروه شامگاه سه شنبه در نشست خبری با خبرنگاران شهرستان قروه به ارائه گزارش عملکرد مدیریت شهری از سال 93 تا 97 پرداخت و همچنین به سؤالات خبرنگاران پاسخ گفت.

حسین پروندی در این نشست به میزان افزایش و یا کاهش بودجه های شهرداری در این چند سال اشاره کرد و از افزایش سرانه فضای سبز شهروندان قروه ای خبر داد.

روند بودجه شهرداری از 93 تا 96

شهردار قروه با بیان اینکه در سال 93 بودجه مصوب شده برای شهرداری 14 میلیارد و 100 میلیون تومان بود، اظهار داشت: این بودجه نه تنها کامل تحقق یافت بلکه یک میلیارد هم بیشتر شد و در مجموع از نظر عملکردی و تحقق یافته به 15 میلیارد و 100 میلیون تومان رسید.

به گفته حسین پروندی در این سال سرانه درآمدی هر شهروند قروه ای 192 هزار تومان بود.

او با اشاره به بودجه سال 94 از کاهش آن نسبت به سال قبل خبر داد و گفت: در سال 94 بودجه مصوب 13 میلیارد و 400 میلیون تومان بود که با کسری بودجه تحقق و عملکردی آن 11 میلیارد و 800 میلیون تومان لحاظ شد و در این سال به ازای هر شهروند قروه ای سرانه درآمدی به 150 هزار تومان رسید.

اما در سال 95 مطابق اظهارات پروندی میزان بودجه مصوب 16 میلیارد و 200 میلیون تومان بود که در این سال شهرداری با افزایش بودجه مواجه شد و در واقع بودجه تحقق یافته و عملکردی 19 میلیارد و صد میلیون بود که سرانه درآمدی هر شهروند برای شهرداری به 243 هزار تومان ارتقاء پیدا کرد.

او همچنین از ادامه روند افزایشی بودجه در سال 96 به میزان 19 میلیارد تومان از 18 میلیارد و 600 میلیون تومان بودجه مصوب شده گفت و سرانه درآمدی هر شهروند را هم 243 هزار تومان دانست.

سال 97؛ سال سخت شهرداری ها

شهردار قروه در ادامه سال 97 را سخت ترین سال برای شهرداری ها دانست. به گفته حسین پروندی در این سال به دلیل حذف تبصره 2 ماده 39 ارزش افزوده سوخت، بسیاری از شهرداری ها به خصوص در پرداخت حقوق و دستمزد خود دچار مشکل شدند.

او با بیان اینکه زمان تدوین بودجه و مصوب آن با این ذهنیت که طبق سنوات گذشته پرداختی هایی به شهرداری صورت گیرد، افزود: در این سال بودجه مصوب 24 میلیارد و 600 میلیون تومان بود که تا آذر ماه نزدیک به 11 میلیارد تومان تحقق بودجه صورت گرفته است.

هرچند پروندی از اینکه تمامی بودجه مصوب شده محقق شود خوشبین نیست اما معتقد است که می توان تا 20 میلیارد تومان تحقق بودجه را داشت. گرچه باز هم 4 میلیارد تومان کسری بودجه وجود خواهد داشت.

او میزان سرانه درآمدی هر شهروند قروه ای را براساس بودجه مصوب شده 314 هزار تومان عنوان کرد.

روند پرداخت حقوق و مزایا

در ادامه شهردار قروه به روند پرداختی حقوق و مزایا از سال 93 تا 97 پرداخت. حسین پروندی میزان حقوق پرداختی سال 93 در سه بخش ستادی، خدمات شهری و فضای سبز را 500 میلیون تومان به صورت ماهانه عنوان کرد.

او از افزایش حقوق پرداختی ماهانه به 600 میلیون تومان در سه حوزه ستادی، خدمات شهری و فضای سبز در سال 94 خبر داد که این میزان در سال 95 به 700 میلیون تومان رسید.

اما در سال 96 به گفته پروندی ماهانه 800 میلیون تومان حقوق و مزایا پرداخت شده و در نهایت در سال جاری هم یک میلیارد تومان برای این موضوع صورت گرفته است.

تعداد نیرو و هزینه های جاری

دیگر موردی که شهردار قروه از آن سخن گفت مربوط به هزینه کرد سالانه 12 میلیارد تومان برای کارهای جاری شهرداری بود. در واقع بنا به گفته های حسین پروندی در سال جاری برای جمع آوری زباله و رفت و روب ماهانه 213 میلیون تومان پرداخت شده و در این میان نگهداشت فضای سبز هم ماهانه 199 میلیون تومان هزینه داشته است.

شهرداری قروه 150 نیرو شرکتی و قراردادی و رسمی دارد که از این تعداد 110 نفر خدمات شهری و 100 نفر نیروی فصلی هستند و براساس اظهارات این مدیر حوزه شهری در نیمه اول سال در فضای سبز مشغول به کارند و در واقع 6 ماه اول سال شهرداری قروه 357 نیرو و 6 ماهه دوم سال 257 نیرو دارد.

پروندی از تعداد 150 نیرویی که با شهرداری مستقیم در ارتباط هستند 18 نفر را دارای مدرک کارشناسی ارشد، 50 نفر کارشناسی، 10 نفر کاردانی، 23 نفر دیپلم و 49 نفر هم زیر دپیلم دانست که شامل 134 نفر مرد معادل 91 درصد و 13 نفر هم زن می شود.

به گفته او در چارت سازمانی شهرداری قروه 117 پست معرفی شده اما در حال حاضر 30 پست پُر شده و مابقی خالی است و این نشان می دهد که این سازمان در حوزه منابع انسانی و تخصصی و فنی کمبود نیرو دارد.

پرداخت 7 میلیارد تومان خسارت

شهردار قروه در ادامه نشست به پرداخت خسارت ها و محکومیت های شهرداری اشاره کرد. حسین پروندی در این زمینه این سال ها را برای شهرداری سخت خواند و از پرداخت مبلغ 7 میلیارد تومان خسارت تا به امروز به صورت نقد و غیرنقد به افراد طرح دعوی خبر داد.

او از این مبلغ 50 درصد به صورت نقدی و 50 درصد هم غیرنقدی یعنی معوض زمین دانست و به دفاع از عملکرد واحد حقوقی شهرداری پرداخت و تصریح کرد: اینجا باید نیمه پر لیوان را هم ببینیم و از بخش حقوقی شهرداری دفاع شود چرا که در کنار پرداخت این خسارت ها، معادل رقم محکومیت ها دفاع مؤثر هم داشته ایم.

تلاش برای عمران شهری بهتر

بیان عملکرد عمران شهری و فضای سبز دیگر مباحثی بودند که در این نشست به آن ها اشاره شد. در حوزه عمران شهری به گفته شهردار قروه از کف پوش هایی بهتر از گذشته برای پیاده روها استفاده شد و 50 هزار مترمربع به ارزش 2 میلیارد و 500 میلیون تومان کار شده است.

همچنین پخش 110 هزارتن آسفالت در این چند سال در کنار تلاش برای بهسازی و تکمیل بلوار غدیر از نظر روشنایی و آسفالت از مواردی بودند که حسین پروندی به آن ها اشاره و تأکید کرد.

کمترین تخلف در ساخت و ساز

شهردار قروه همچنین در حوزه تخلفات ساخت و ساز کمترین پرونده ها را در استان مختص به قروه دانست و این را نشان از فرهنگ شهری مردم خواند و از قانون پذیری شهروندان ابراز خرسندی کرد.

حسین پروندی همچنین به ساماندهی دستفروشان اشاره کرد و از پذیرش این موضوع که به عنوان یک واقعیت اجتماعی و کنار آمدن با آن گفت و اظهار داشت که در راستای ساماندهی قرار بر این شد که دانشگاه ها با بررسی علمی راهکارهایی را ارائه و یک مدیریت بینابینی صورت گیرد.

شهر پیشرو در سرانه فضای سبز

خبر خوشایندی که شهردار قروه در این نشست بیان کرد مربوط به ارتقای سرانه فضای سبز هر شهروند قروه ای در سال جاری بود. حسین پروندی آخرین متراژ فضای سبز قروه در سال 97 را 661 هزار مترمربع دانست و سطح سرانه فضای سبز شهروندان قروه ای را بیش از 8 مترمربع عنوان کرد که با این احتساب در واقع قروه یکی از شهرهای پیش رو در استان از نظر سرانه فضای سبز محسوب می شود.

به گفته او میزان در سال 93 سطح سرانه فضای سبز 6 و 6 دهم مترمربع از 530 هزار مترمربع بود که این رقم در سال 94 به 6 و 9 دهم مترمربع ارتقاء یافت.

در سال 95 هم بنا به آمار ارائه شده توسط پروندی میزان فضای سبز 570 هزار مترمربع با 7 و یک دهم مترمربع سرانه فضای سبز بود که این میزان در سال 96 به 595 هزار مترمربع بود به سرانه 7 و 4 دهم ارتقا یافت.

او با این احتساب شهر قروه را یکی از سه شهر برتر در استان از نظر میزان سرانه فضای سبز شهروندان دانست.

پروندی در ادامه از نصب 6 المان و تندیس در قروه گفت و از رونمایی تندیس «شهید منوچهر سعیدی» در اجلاسیه کنگره 5 هزار و 400 شهید کردستان خبر داد.

بهره برداری از پروژه پل بلوار معلم با اعتبار 5 میلیارد تومانی در سال آینده دیگر موردی بود که از آن خبر داده شد.

پاسخ به سؤالات خبرنگاران

در ادامه شهردار قروه پس از پایان ارائه گزارش عملکرد شهرداری به سؤالات خبرنگاران شهرستان پاسخ داد. در این میان تنها خبرنگاران مهر و کردپرس بودند که با دست پر در این نشست خبری حضور داشتند و به طرح سؤالاتی از قبیل وضعیت جایگاه زباله ها، پروژه های ناتمام شهرداری، وضعیت انتقال صنوف آلاینده، دسترس پذیری محیط شهری، وجود شایعاتی مبنی بر غیر فنی بودن پل بلوار معلم، توقف پروژه پارک بانوان، نگاه شهردار به انتقادات صورت گرفته و میزان طلب از ادارات پرداختند.

تکلیف زباله ها

وضعیت زباله ها و جایگاه آن باتوجه به اعتراضات صورت گرفته، نخستین سؤالی بود که مطرح شد. در این رابطه شهردار قروه با تأکید بر اینکه شهرداری تابع تصمیمات کارگروه پسماند و مجری کار است، گفت: صرفاً شهرداری نمی تواند محل دفع بهداشتی پسماند را تعیین کند و فعلاً در حال انجام تکالیف مقرر و فراهم کردن بستر مناسب مطابق استاندارد در محل جدید بوده و قطعاً اگر دستور دیگری از طرف کارگروه پسماند لحاظ شود، اجرا می گردد.

در همین زمینه خبرنگار کردپرس هم به انتقادات صورت گرفته مربوط به دیر انجام دادن مطالعات علمی برای جایگاه زباله اشاره کرد که حسین پروندی با پاسخ اینکه در زمان فعالیت بنده اقدامات به موقع انجام شده، به مطالعات علمی و دانشگاهی در مدت دو سال و نیم گذشته اشاره کرد.

او همچنین از اعلام بلامانع بودن دستگاه های ذیربط برای تعیین جایگاه در سال ها قبل به شرط ایجاد بیوکمپوست گفت و تصریح کرد: با وجود بلامانع اعلام کردن متولیان اما تحقیقات علمی و دانشگاهی در این راستا صورت نگرفت و به هر حال پاسخ کامل این سؤال را باید از شهرداران و شوراهای قبل خواست.

علت اجرا نشدن پروژه های ناتمام

دیگر سؤالی که مطرح شد مربوط به اجرا نشدن پروژه های ناتمام شهرداری بود. پروژه هایی که به گفته یکی از اعضای شورا بیشترین حجم از بودجه 97 را به خود اختصاص داد و برای دیگر موارد اعتباری باقی نماند.

پروندی علت این مسئله را پرداخت حقوق و مزایای پرسنل دانست و اظهار داشت: در طول این چند سال از 87 میلیارد و 100 میلیون تومان بودجه مصوب شده که 75 میلیارد و 100 میلیون تومان آن تحقق یافته 40 میلیارد تومان برای حقوق و مزایا هزینه شده است.

به گفته او 10 میلیارد هم مربوط به هزینه های جاری بوده و 25 میلیارد دیگر می ماند برای کارهای عمرانی و قطعاً با این میزان نمی توان پروژه های چندانی را اجرا کرد و برای همین ناچار بودیم بخش اعظمی از پروژه ها را حذف کنیم.

در واقع پروندی تحقق نیافتن اعتبارات به صورت کامل و از طرفی در اولویت قرار دادن پرداخت حقوق پرسنل را از جمله دلایل این مسئله عنوان کرد و گفت: با همین روند جزو شهرداری هایی هستیم که حقوق معوقه تا به امروز نداشته و همیشه به موقع حقوق و مزایای پرسنل پرداخت شده است.

او در همین زمینه به توقف پروژه بانوان که جزو سؤالات مرتبط هم بود اشاره کرد. پروژه ای که به دلیل تحقق نیافتن بودجه و از طرفی اختلاف نظر در خصوص جانمایی محل به سرانجام نرسید.

وضعیت صنوف مزاحم و پل بلوار معلم

تعیین تکلیف در خصوص صنوف آلاینده سؤال دیگری بود که مطرح گردید. سؤالی که شهردار قروه در پاسخ به آن گفت: در فاز اول بیش از 600 واحد یدک فروشان منتقل می شوند و در فازهای بعدی مابقی صنوف انتقال می یابند و در واقع نمی توان همه این صنوف را یکجا منتقل کرد و نیاز به مراحل زمانی مختلف دارد.

حسین پروندی همچنین در پاسخ به این سؤال که چه سخنی در برابر مسایل گفته شده در خصوص غیرفنی اجرا کردن پل بلوار معلم دارید، بیان کرد: این پروژه از جمله کارهایی بود که مشاور برای آن در نظر گرفته شده و تمامی کارها با مطالعات علمی، فنی و مهندسی انجام شده و چنین چیزی رد و بی اساس است.

شرایط دسترس پذیری محیط شهری

سؤال دیگری که از شهردار پرسیده شد مربوط به دسترس پذیری محیط شهری و اعتراضات جامعه معلولان نسبت به این مسئله به خصوص پارک شهید بهشتی بود.

پاسخ حسین پروندی به این سؤال این بود که با مقایسه فضای فعلی محیط شهر با سال ها قبل مشخص می شود که چه کارهایی در این راستا صورت گرفته و در واقع با این قیاس راحت می توان قضاوت کرد.

همچنین ملاحظات دسترسی آسان صورت گرفته برای افراد کم توان جسمی در کنار تلاش برای تکمیل خدمات و رفع نقیصه ها و توجه به حقوق شهروندی این افراد دیگر پاسخ هایی بود که داده شد.

اما در رابطه با اعتراض معلولان نسبت به پارک شهید بهشتی و رعایت نکردن استانداردهای دسترس پذیری در این پارک شهردار اعلام کرد: زمانی که برای این پارک شروع به کار شد، نماینده معلولان به عنوان مشاور کار ناظر این پروژه بود و در واقع دسترسی پارک از چهار طرف تعریف شده است.

به گفته پروندی بیشترین اعتراض این افراد از به کارگیری قلوه سنگ هایی است که استفاده شده و در این زمینه باید گفت نمی توان دست به تخریب آن ها بزنیم چرا که هم هزینه بر بوده و هم بازتاب اجتماعی منفی خواهد داشت.

درخواستی که شهردار خطاب به معلولان معترض داشت این بود که اگر در راستای ارتقای سطح دسترسی هر پیشنهادی غیر از تخریب قلوه سنگ ها دارند استقبال کرده و تا جایی که قابلیت اجرایی داشته باشد، اقدام می شود.

طلب 3 میلیاردی از ادارات

سؤال بعدی مربوط به میزان بدهی ادارات به شهرداری قروه بود. که به گفته پروندی سال گذشته ادرات شهرستان مبلغ 5 میلیارد تومان به این سازمان بدهکار بودند که 2 میلیارد تومان از این بدهی تسویه شد.

او میزان طلب فعلی از ادارات را 3 میلیارد تومان دانست و بیان کرد: اداراتی که به شهرداری بدهکارند شامل راه و شهرسازی، علوم پزشکی، ورزش و جوانان و بهزیستی بوده و قرار است 50 درصد تا پایان سال در قالب اوراق تسویه از دستگاه ها دریافت شود.

پذیرش انتقادات سازنده

پذیرش انتقادات سازنده و رد تخریب های مغرضانه. این پاسخ قاطع شهردار به این سؤال بود که در برابر انتقادها و تخریب های صورت گرفته چه نظری دارید. پروندی با بیان اینکه از هر نقدی که درست و سازنده باشد استفاده کرده و اجرا می کنیم، یادآور شد: بعضی از انتقادها به قصد تخریب بوده و مبنا و اصول علمی ندارد و براساس غرض ورزی شخصی است لذا نمی توان این دست از انتقادها را کاری کرد.

او انتقاد و تخریب را طبیعی دانست و بیان کرد: سازمانی همانند شهرداری که 373 شرح وظیفه در قانون دارد قطعاً در معرض انتقاد قرار دارد و در این بین باید به دنبال رضایت مندی نسبی بود و بتوان جذب حداکثری داشته و جوری سیاست گذاری شود که حداقل نارضایتی ها و حداکثر رضایت ها نصیب گردد.

مطابق گفته های پروندی با محدودیت اعتبارات یقیناً انتقادها هم بیشتر شده لذا سعی می شود در حد بضاعت کار شده و انتقادها پاسخ و تا جای امکان کاهش یابد.

پشنهادات خبرنگاران به شهردار

در پایان این نشست خبرنگار کردپرس از شهردار درخواست کرد تا در سامانه دسترسی آزاد به اطلاعات عضو شود و این درخواست با استقبال حسین پروندی مواجه شد و اعلام امادگی کرد که در راستای شفاف سازی حاضر هستیم هر اقدام انجام دهیم.

همچنین پیشنهاد برای ادامه پیدا کردن این نشست ها با حضور نماینده ای از طرف شورا دیگر موردی بود که مطرح شد./

کد خبر 105448

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha