به گزارش کردپرس،کافی است،پراید نه چندان مدل بالایی داشته باشید تا بتوانید در شهر تهران شغلی برای خود دست و پا کرده و تبدیل به مسافرکش خصوصی شوید.این شغل، عادی ترین و آسان ترین کاری است که به فکر هر کسی که شغلی ندارد، می افتد تا راهی برای گذران زندگی پیدا نماید.شغلی که به صورت اپیدمی رشد پیدا کرده و در میان سیل جوانان بیکار محبوب شده است.کافی است گشتی در شهر بزنید و در انبوه ماشین های مختلف و انواع مسافرکش های شرکتی و خصوصی پی به همگیر شدن این پدیده در میان جوانان به دنبال کار و در حال کار شوید.اما در این میان هستند کسانی که ساکن تهران و اطراف آن نیستند و از شهرستان های نزدیک و دور به تهران آمده اند تا از طریق این شغل نانی برای خود و خانواده شان تهیه نمایند.مسافربرهایی که اکثرا مسیرهای شهری تهران را به خوبی نمی شناسند و تا به خم و چم اتوبان ها و نقاط شهر آشنا می شوند،چند صباحی را در سردرگمی و محو در این کلان شهر پر از مشکل طی می کنند.
مسافربرانی که تاکسی نیستند
خبرنگار کردپرس برای تهیه و جمع آوری گزارشی مربوط به این سوژه به نقاط مختلف شهر تهران سری زده و از نزدیک به مشاهده این پدیده پرداخته است که در ادامه می خوانید:
مسافرکشی بعنوان یک شغل، تعریف کاملا صنفی دارد و مسافرکش به کسی اطلاق می شود که بنا به قوانین و آیین نامه های سازمان تاکسیرانی کشور، شرایط احراز آن را از آن سازمان کسب کرده باشد.در این تعریف اتحادیه تاکسیرانی چه بصورت شرکت های تاکسیرانی و یا آژانس های مسافربری،اقدام به صدور مجوز به اشخاص و شرکت های مختلف می کند و هر کاری خارج از حوزه این صدور مجوزها را غیر قانونی تلقی می کنند.
سرهنگ سعید سپهری فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ در خصوص مسافرکشی شخصی می گوید: طبق مقررات، مسافرکشی با وسیله نقلیه شخصی ممنوع است و رانندگان دارای خودروی شخصی اجازه جابجایی مسافر در سطح شهر را ندارند و قانون نیز برای این افراد جریمهای 40 هزار تومانی را در نظر گرفته است.
فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه مسافرکشی با خودروی شخصی ممنوع است، اظهارکرد: این ممنوعیت برای تمامی خودروهای شخصی است.
مسافربرهایی که پلاک شهرستان دارند
اما قضیه مسافربرهای شخصی شهرستانی قدری پیچیده تر است.برای نمونه وقتی در میدان تجریش و در کنار لاین غربی به سمت نیاوران کمی می ایستید با صدای سرسام آور بوغ ماشین ها روبرو می شوید که با شما اشاره می کنند که مسیرتان کجاست!
در اینجا اگر با دقت به ماشین ها نظاره کنید به وضوح با انواع پلاک هایی برخورد می کنید که متعلق به استان تهران نیستند و اکثرا به برخی استان های غربی و شمالی کشور متعلق هستند.
از محمد که یکی از صاحبان تاکسی های زرد است، وضعیت بازار و مسافربرهای شخصی را جویا می شوم که این گونه جواب می دهد: بازار خوب نیست و همیشه با مشکل مواجهیم.قبلا گرفتاری ما مسافرکش های خصوصی بود،الان پلاک شهرستان ها تبدیل به مشکل جدیدمان شده اند.
وی ادامه داد:اگر خوب به ماشین ها و پلاک های آن ها دقت کنید متوجه می شوید که اکثرا پلاک شهرستان و بیشتر آن ها پراید هستند.
راننده دیگری که در جریان گفتگو من و محمد قرار می گیرد نیز با بیان این مطلب که مسافربرهای شخصی و مخصوصا شهرستانی در برخی اوقات کرایه بیشتری از مسافران می گیرند،گفت:این ها چون پاسخگو هیچ نهاد و شرکتی نیستند برای ما تبدیل به مزاحمت شده اند و اغلب با رقم دربستی گران و بدون تعرفه های مصوب اقدام به حمل و نقل مسافران می کنند و در برخی اوقات موجب نارضایتی مسافران و درگیری با آن ها می شوند.
وی افزود:اگر خوب دقت کنید تعداد آن ها به قدری زیاد است که دیگر بدون هیچ دلهره ای سر مسیر تاکسی های خطی می ایستند و اقدام به مسافربری می کنند.
مسافربرهای شخصی جریمه می شوند و ماشینشان متوقف می شود
در این باره سپهری فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران با اشاره به اجرای طرح ویژه برخورد با مسافرکشی خودروهای پلاک شهرستان در تهران گفت: این طرح به شکل ویژه در تهران به مرحله اجرا درآمده و خودروهای دارای پلاک شهرهای دیگر که اقدام به مسافرکشی در تهران کنند برای بار اول 400 هزار ریال جریمه شده و در صورت تکرار تخلف علاوه بر جریمه، خودرویشان نیز حداکثر به مدت سه روز توقیف خواهد شد.
به گفته وی، خودروهایی که پلاکشان به غیر از ایران 11، ایران 22، ایران 33، ایران 44، ایران 55، ایران 66، ایران 77، ایران 88 و ایران 99 باشد جزو خودروهای پلاک شهرهای دیگر محسوب شده و در اجرای این طرح با آنان برخورد خواهد شد.
در ماشین هایمان می خوابیم
در این میان تاکسیداران از بی نظمی و مزاحمت های خودروهای شخصی گلایه می کنند و در مقابل مسافربران شخصی پلاک شهرستان هم از وضعیت خود می نالند.سری به میدان آزادی می زنم و در گوشه سمت راست مسیر آزادی به سمت انقلاب با چند مسافرکش پلاک شهرستان برخورد می کنم که در حال سوار کردن مسافران هستند.
علی که پلاکش مربوط به استان های غربی است می گوید:احتیاج و نبود شغل باعث شده ما پرایدی وامی و قسطی بخریم و به تهران بیاییم.
وی می گوید:این گونه نیست که کار ما راحت باشد و مسافر به راحتی سوار کنیم؛ما یا باید هر لحظه با رانندگان تاکسی دعوا کنیم یا از دست جریمه پلیس ها فرار کنیم.
وی توضیح می دهد:من پاتقم میدان آزادی است و گاهی آنقدر پلیس ها ما را اذیت می کنند که ناچاریم یا با ماشین دور میدان بچرخیم تا پلیس ها بروند یا کلا آن روز را به نقطه دیگری برای کار برویم.
سیاوش از موضوع دردناکتری صحبت می کند،او این گونه گلایه می کند:چه کار کنیم،دزدی کنیم؟از کشور برویم؟!من برای مبارزه با بیکاری وام ده میلیون تومانی با هزار بدبختی و منت کشی گرفته ام و اینجا شب ها در ماشین می خوابم تا پولی پس انداز کنم.
وی ادامه داد:خیلی از کسانی که میشناسم و با من به این شهر آمده اند، اکثرا در ماشین هایشان می خوابند تا بیشتر بتوانند پول دربیاورند.هزینه ها در تهران بالاست و ما ناچاریم که این کار را بکنیم.
سیاوش به ایام شلوغ برای مسافربری اشاره می کند و تصریح کرد:ایام شلوغ و قبل از نوروز بیشتر،پلاک شهرستان ها در شهر پیدایشان می شود چون تهران در این ایام بازار بهتری برای کار دارد.
فرمانده یگان عملیات و کنترل طرحهای ویژه ترافیکی پلیس راهور تهران درباره پلاک شهرستان ها که از سر ناچاری و برای مسافرکشی به تهران می آیند،می گوید: اگر چنانچه فردی محل سکونتش در تهران واقع شده اما پلاکش متعلق به شهری دیگر است، باید با مراجعه به مراکز تعویض پلاک نسبت به تعویض پلاک خود اقدام کند.
وی می افزاید:آن دسته از خودروهای شخصی که قصد فعالیت به عنوان مسافرکشی را دارند میبایست به شرکت تاکسیرانی مراجعه کرده و در خواست دریافت تاکسی یا تبدیل خودروی خود را به تاکسی کنند که در این زمینه شرکتهای بخش خصوصی هم فعالند.
تهران و وضعیت تاکسیرانی و مسافربرهای شخصی
اما واقعیت این است که تعداد بالای مسافربرهای شخصی و انبوه مسافران هنوز نتواسته مدیریت شهری را بر آن دارد تا به ساماندهی حوزه حمل و تقل خصوصی بپردازند.
بنا به گفته حسن سرخو عضو شورای شهر گفت:، پکن با 20 میلیون جمعیت دارای21هزار اتوبوس، 650کیلومتر مترو و 48هزار تاکسی است درحالیکه در تهران ما فقط 6 هزار و 500 اتوبوس داریم که حدود دوهزار دستگاه از آنها فرسوده است. به گفته وی در کلانشهر تهران فقط 150کیلومترخط مترو وجود دارد. در مقابل این آمار، 78 هزارتاکسی در این شهر عهده دار حمل و نقل مسافران هست.همچنین در حال حاضر در شهر تهران روزانه ۴ میلیون جابجایی فقط با ناوگان تاکسیرانی صورت می گیرد که با توجه به جمعیت تهران و کمبود نقاط خطوط اتوبوس های تندرو و مترو ،حجم ایجاد ترافیک شهری و وجود مسافربرهای شخصی طبیعی به نظر می رسد.
نظر شما