به گزارش خبرنگار کردپرس، پس از انتشار گزارش نشست خبری شهردار قروه و پاسخ به سؤالات مرتبط به اعتراض معلولان در راستای دسترس پذیری محیط شهری به خصوص پارک شهید بهشتی، معلولان شهرستان واکنش نشان دادند.
در همین راستا نماینده معلولان قروه ای با دعوت از خبرنگار کردپرس برنامه بازدید میدانی از پارک شهید بهشتی را ترتیب داد و به بررسی شرایط دسترس پذیری این پارک تازه بهسازی شده برای افراد کم توان جسمی پرداخت.
مناسب سازی غیر اصولی
مطابق گفته های شهردار قروه پارک تازه بهسازی شده شهید بهشتی از چهار طرف برای معلولان دسترس پذیر شده و بیشتر اعتراض ها به قلوه سنگ های به کار رفته در پارک است که «حسین پروندی» تخریب آن ها را هم غیرممکن دانست.
با این وجود در بازدید میدانی شرایط دسترس پذیری مطابق گفته های شهردار نبود. نماینده معلولان قروه در همین زمینه اظهار داشت: مطابق قانون حمایت از حقوق معلولان شهرداری مکلف است بر امر مناسب سازی ساختمان ها، اماکن دولتی و عمومی اقدام کند و در بازسازی برای تمامی مکان های دارای کاربری عمومی شرایط حضور افراد دارای معلولیت را فراهم نماید.
این در حالی است که به گفته «صادق حسین زاده» در بازسازی پارک شهید بهشتی مراحل مناسب سازی تنها برای رفع تکلیف انجام شده و در واقعیت امر هیچ گونه استفاده ای ندارد و مطابق استاندارد لازم نیست.
او از نبود مسیر دسترسی به خود پارک در ابتدا اشاره کرد و افزود: یک فرد معلول برای رسیدن به پارک از کجا باید اقدام کند، در واقع هیچ مسیر دسترسی به پارک برای معلولان تعیین نشده است.
«حسین زاده» با تأکید بر اینکه باید از چهار طرف پارک یک دسترسی استاندارد با علایم ویژه تعیین می شد، تصریح کرد: در این پارک رمپ های به کار رفته غیراستاندارد بوده و با شیب تندی کار شده اند که نه تنها دسترسی را آسان نمی کنند بلکه خطر را برای معلولان بیشتر می سازد.
کنار گذاشتن نابینایان/ نبود سرویس بهداشت
همچنین نبود ریل ویژه نابینایان و علایم رسمی برای این افراد و به نوعی گرفتن استقلال نابینایان از دیگر مواردی است که «حسین زاده» به آن ها اشاره کرد و گفت: مطابق قانون در تمامی دنیا در هر ساخت و ساز یا بازسازی مکان های عمومی، تمامی این کارها صورت می گیرد، اما گویا در قروه قانون معنایی ندارد.
یکی از مواردی که در این پارک بیشتر به چشم می خورد بسته بودن سرویس بهداشتی بود. مسئله ای که حتی توسط تعدادی از مردم هم مورد انتقاد قرار گرفت. جدای از تعطیلی سرویس بهداشتی بنا به اظهارات «حسین زاده» در این مکان هم هیچ گونه شرایط دسترسی برای معلولان و سالمندان فراهم نشده است.
قلوه سنگ های آسیب زا
اما در این میان استفاده از قلوه سنگ در تزئین بیشترین بخش های پارک دیگر موردی بود که بسیار هم به چشم می آمد. در این خصوص هم باز مردمی که آمده بودند به پارک اعتراض داشتند که البته بیشتر بانوان نسبت به این قلوه سنگ ها شکایت می کردند.
شکایت بانوان در این زمینه بود که اندازه قلوه سنگ ها طوری است که به راحتی نمی توان روی آن ها راه رفت مخصوصاً اگر بچه کوچک همراه داشته یا کفش پاشنه بلند پوشیده باشید. همچنین بچه هایی که در پارک مشغول بازی هستند هم امکان اینکه هنگام عبور از این بخش ها دچار حادثه شوند وجود دارد.
مطابق اظهارات مردم چند روز پیش خانم سالمندی در هنگام عبور از همین قلوه سنگ ها با عصایش بر زمین خوره و دچار شکستگی از ناحیه پا می شود. این درست همان نقطه اعتراض معلولان قروه است. اعتراضی که به گفته «صادق حسین زاده» این شیوه از سنگفرش در هیچ کجای دنیا مرسوم نیست و بسیار غیراستاندارد هستند.
او با تأکید بر اینکه قلوه سنگ ها برای هیچکس قابل استفاده نیست، بیان کرد: بانوان سالمند، باردار، بیماران جسمی و حرکتی، معلولان، کودکان، مردان سالمند و ... هرگز نمی توانند از این قلوه سنگ ها عبور کنند.
این گفته «حسین زاده» را تعدادی از مردم که در پارک بودند تأیید کرده و معتقد بودند اندازه قلوه سنگ ها بزرگ است و تناسبی با سنگفرش اصلی ندارد و همین آسیب می زند.
وعده های بی عمل
از طرفی دیگر مسئول انجمن معلولان باران به مبلمان پارک از نبود صندولی و نیمکت تا سطل زباله اشاره کرد و یادآور شد: هیچ کجای پارک شهید بهشتی برای معلولان قابل استفاده نیست و حتی شهربازی آن و برخلاف گفته های شهردار مناسب سازی مطابق استانداردهای لازم انجام نشده است.
«صادق حسین زاده» با بیان اینکه بارها نسبت به اینکه بازسازی پارک باید همراه با مناسب سازی باشد معترض شده ایم، افزود: هر بار وعده اصلاح می دادند و بار آخر هم شهرداری اعلام کرد بگذارید پروژه تمام شود آن وقت معترض شوید. حال کار تمام شده و ما هم اعتراض داریم.
او همچنین گریزی زد به سخنان شهردار مبنی بر اینکه اعلام شده بود نماینده معلولان مشاور کار بوده و نظارت هم داشته است و عنوان کرد: هرگز چنین نبوده و نه نظارتی وجود داشته و نه مشاوره ای از ما خواسته شده و حتی در جلسات مناسب سازی هم صحبت های ما را لحاظ نمی کنند.
مطابق اظهارات «حسین زاده» قرار بود تا زمانی که مشکلات پارک رفع نشود هیچ افتتاحی صورت نگیرد این در حالی است که کاملاً بی سر و صدا تنها با حضور عده ای اندک در دهه فجر کار خود را انجام دادند و این درست نیست.
او از لغو افتتاح توسط فرماندار و استاندار در زمان های مختلف گفت و تصریح کرد: اینکه چرا بدون هیچ گونه اصلاحی پروژه افتتاح شده در حالی که دستور داده شده بود این کار صورت نگیرد، جای سؤال دارد و باید مسئولان پاسخ گو باشند.
«حسین زاده» همچنین به انتقاد از بهزیستی قروه پرداخت و از اینکه چرا هیچ گونه واکنشی از جانب مسئولان بهزیستی در این راستا صورت نگرفته معترض بود و خواستار پاسخ گویی آنان شد.
او در ادامه صراحتاً اعلام کرد که وقتی قانون مکلف کرده مناسب سازی لحاظ شود، بنابراین ما کوتاه نیامده و از شهرداری و عوامل کمیته مناسب سازی می خواهیم که دسترسی همه افراد به این پارک را فراهم کنند.
اصلاح نواقص؛ خواسته اصلی
آنچه «حسین زاده» مدنظر داشت در این زمینه بود که شهرداری قلوه سنگ ها را با لایه سیمانی یا موزاییک کار کند تا مشکل رفع گردد و اگر این کار را نمی کند تابلویی را نصب نموده و نسبت به خطراتی که ممکن است افراد دچار آن شوند هشدار دهد.
نماینده معلولان قروه ای در پایان گفته های خود از فرماندار قروه به عنوان رئیس کمیته مناسب سازی خواستار بررسی این موضوع شد و از اینکه قانون در شهرستان رعایت نمی شود انتقاد کرد.
با این وصف باتوجه به بازدید میدانی صورت گرفته و با در نظر گرفتن صحبت های نماینده معلولان و تعدادی از شهروندان قروه ای، پارک شهید بهشتی را از نظر استانداردهای مناسب سازی و حتی شهروندی نمی توان چندان تأیید کرد.
حال باید دید پاسخ شهرداری، بهزیستی و در کل کمیته مناسب سازی شهرستان در این زمینه چیست. ضمن اینکه نباید فراموش کرد پارک شهید بهشتی تنها مکان تفریحی است که داخل سطح شهر قروه بوده و بهسازی آن باید امکان استفاده همگانی به دور از هرگونه خطر را فراهم نماید./
نظر شما