۱۵ اسفند به عنوان «روز ملی دریاچه ارومیه» تعیین می‌شود

سرویس آذربایجان غربی ـ معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌ زیست گفت: با توجه به اهمیت تمرکز بر احیا دریاچه ارومیه ۱۵ اسفند به عنوان روز ملی دریاچه ارومیه تعیین و در سفر آتی معاون اول رییس جمهور به استان این مهم رسماً اعلام می‌شود.

به گزارش کردپرس، مسعود تجریشی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با مشورت کارشناسان و تاریخ شناسان صاحب‌نام روز 15 اسفند به عنوان مناسب‌ترین روز برای نام‌گذاری به نام دریاچه ارومیه مشخص شده و با توجه به اینکه احیای دریاچه ارومیه یک موضوع بین المللی است، اجرای کامل طرح‌های احیای این در یاچه در اولویت برنامه‌های سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

وی افزود: تا کنون دولت برای احیا دریاچه ارومیه 2 هزار و 965 میلیارد تومان هزینه کرده با این حال 70 درصد از هزینه‌های انجام شده در قالب پروژه‌های مختلف هنوز به مرحله ثمردهی نرسیده است.

تجریشی ادامه داد: با توجه به مصرف ۹۰ در صدی آب کشور در بخش کشاورزی می توان با تسریع در اجرای طرح‌های کاهش مصرف آب کشاورزی و اتمام طرح‌های انتقال اب به در یاچه ارومیه میتوان در سه سال آینده شاهد افزای یک متری آب سطح این در یاچه باشیم.

وی تصریح کرد: تونل انتقال آب از کانی سیب به دریاچه ارومیه که 35.6 کیلومتر درازا خواهد داشت با 68 درصد پیشرفت فیزیکی طبق برنامه در حال احداث است و در صورت اتمام سالانه 623 میلیون متر مکعب را به دریاچه ارومیه خواهد رساند که این پروزه به تنهایی حدود بک هزار و 600 میلیارد تومان هزینه در بر داشته است.

معاون محیط ‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با اتمام سد سیلوه نیز سالانه 100 میلیون متر مکعب و با اتمام 19 تصفیه خانه پیرامون دریاچه که 364 میلیارد تومان هزینه در بر دارند سالانه 300 میلیون متر مکعب آب به دریاچه ارومیه سرازیر خواهد شد و علاوه بران با توسعه شبکه‌های فرعی نیز سالانه 100 میلیون مترمکعب آب صرفه‌جویی شده و به دریاچه ارومیه خواهد ریخت.

تجریشی گفت: با اتمام سردهنه سازی بر 200 نهر پیرامون دریاچه ارومیه نیز 100 میلیون متر مکعب آب انتقال داده شده و با مرمت و بازسازی تأسیسات بهره‌برداری نیز 100 میلیون متر مکعب آب به صورت سالانه به دریاچه ارومیه می‌ریزد.

وی در پایان اظهار داشت: در مجموع با ثمردهی پروژه های ستاد احیا دریاچه ارومیه و هدایت روان آبها سالانه دو میلیارد متر مکعب آب به سمت دریاچه ارومیه سرازیر خواهد شد و در این میان موضوع صرفه‌جویی 40 درصدی در بخش کشاورزی نیز به جد در حال پیگیری است و همزمان موضوع تغییر الگوی گشت و کاشت گیاهان دارویی و محصولات کم آب بر و دارای توجیه اقتصادی نیز در حال انجام است.

کد خبر 106085

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha