کردپرس: مذاکرات تشکیل دولت اقلیم کردستان میان احزاب پیروز ادامه دارد و با فراز و فرودهای بسیاری همراه است. گفتگوهایی که علیرغم گذشت پنج ماه از برگزاری انتخابات پارلمانی نه تنها به نتیجه نرسیده اند، بلکه روند را به سمت و سوی افزایش کشمکش ها برده اند. در این میان، اتحاد اسلامی کردستان که اپوزیسیون بودن خود طی چهار سال آینده را اعلام کرده است، بر عزم خود برای ایجاد تغییرات بنیادین و تغییر نظام حاکمیتی کنونی جزم کرده است.
دکتر شیرکو جودت رئیس فراکسیون اتحاد اسلامی کردستان (یکگرتو) در پارلمان کردستان عراق درباره موضع این حزب در خصوص گفتگوهای جاری برای تشکیل دولت جدید میان حزب دمکرات، اتحادیه میهنی و جنبش تغییر به کردپرس گفت: اتحاد اسلامی کردستان تصمیم نهایی خود در ارتباط با تشکیل دولت جدید را اتخاذ و اعلام کرده است و آن هم اپوزیسیون بودن این حزب می باشد. اپوزیسیون بودن هم یعنی تلاش برای تغییر سیستم و حاکمیت موجود در اقلیم کردستان. امیدواریم توافق های منعقد شده میان احزابی که در دولت جدید شرکت می کنند در خدمت مردم اقلیم کردستان باشند و اقدامی در راستای منافع حزبی و دستیابی به مقام و منصب نباشد.
شیرکو جودت در خصوص برنامه های فراکسیون اتحاد اسلامی در پارلمان کردستان طی دوره کنونی پارلمان کردستان، گفت: اولویت اول اتحاد اسلامی در پارلمان کردستان، لغو قانون پس انداز بخشی از حقوق ماهیانه کارمندان و حقوق بگیران است که طی چند سال اخیر و به بهانه بحران اقتصادی اجرایی شد و موجب بحران بزرگی شد و امیدواریم با به نتیجه رسیدن این تلاش ها، تمامی حقوق بگیران، حقوق کامل و استحقاق خود را دریافت کنند. تصویب قانون اساسی اقلیم کردستان در پارلمان نیز جزو برنامه های فراکسیون اتحاد اسلامی می باشد. مبارزه با فساد اقتصادی در بخش های مختلف و اجرایی کردن برنامه های اصلاحی و زدودن پدیده هایی همچون چند حقوقی، پرداخت حقوق به اشخاصی که هیچ حضور و ارتباط استخدامی با نهادهای دولتی ندارند و بازنشستگی غیرقانونی نیز اولویت بعدی ما خواهد بود.
رئیس فراکسیون اتحاد اسلامی در پارلمان کردستان، اصلاح قانون تولید در اقلیم کردستان را اولویت دیگر فراکسیون این حزب در پارلمان اعلام و تاکید کرد که قانون فعلی موجب ایجاد بحران و مشکلات عدیده از سویی و از سوی دیگر انحصار در این حوزه را به دنبال داشته است.
شیرکو جودت خاطرنشان ساخت: اتحاد اسلامی تصمیم گرفته است اپوزیسیونی فعال و جسور در پیگیری مطالبات مردمی و انتقاد از حاکمیت اقلیم کردستان باشد و پرونده های مذکور را به صورت جدی در پارلمان پیگیری کند و از مقابله با فساد اقتصادی عقب نشینی نکرده و هر چه در توان داشته باشد برای بهبود وضعیت موجود انجام دهد.
وی تاکید کرد که در نهایت کشمکش میان احزاب اپوزیسیون و حاکم به نفع مردم اقلیم کردستان و تحقق حقوق آن ها خواهد انجامید.
رئیس فراکسیون اتحاد اسلامی ضمن اشاره به مشارکت این فراکسیون در نشست اخیر پارلمان کردستان برای انتخاب هیئت رئیسه، این نشست را نتیجه تلاش های فراکسیون اتحاد اسلامی و دیگر فراکسیون ها و دیدار آن ها با رئیس سنی پارلمان دانست و با تاکید بر اهمیت آغاز به کار پارلمان، دلیل عدم مشارکت نمایندگان این حزب در انتخاب هیئت رئیسه پارلمان را عدم پذیرش سیستم انتخاب هیئت رئیسه پارلمان دانست که به گفته وی در چارچوب سیستم حاکمیتی کنونی در اقلیم کردستان تعریف شده است.
شیرکو جودت افزود: در دوره پیشین، از ورود رئیس پارلمان به اربیل و محل کار خود در پارلمان ممانعت به عمل آمد و در مقابل پارلمان و ریاست آن، چندین اقدام غیر قانونی از سوی دست ها و نیروهای خارج از پارلمان انجام شد. اتحاد اسلامی این سیستم و نحوه انتخاب و برخورد با پارلمان را قبول ندارد و به همین دلیل در رای گیری برای انتخاب هیئت رئیسه پارلمان کردستان شرکت نکردیم.
وی در پایان تصریح کرد: اتحاد اسلامی کردستان یک حزب اپوزیسیون در اقلیم کردستان می باشد و حاکمیت اقلیم با سیستم و مکانیسم کنونی را قبول ندارد و رد می کند و انتقادات بسیاری از این حاکمیت و سیستم دارد.
* حسن صالحی – سرویس عراق و اقلیم کردستان
نظر شما