به گزارش کرد پرس، آیتالله سیدمحمد حسینیشاهرودی پیش از ظهر امروز در اولین همایش و کارگاه آموزش سواد رسانهای با عنوان «فضای مجازی، سالم، مفید و ایمن» با بیان اینکه همانگونه که باید انسانها برای خوردن چیزی اطلاع از آن داشته باشند، تحلیل درست محتواها در فضای مجازی هم مستلزم داشتن سواد رسانهای است، گفت: امروز در فضای انقلابی تنفس میکنیم که یکی از فرزندان حضرت فاطمه که در روز میلاد همین حضرت متولد شده، جامعه بشریت را که در پیچ تاریخی قرار گرفته بود، باز گرداند و بعد از خود پرچم را به دست فرزند دیگری از این نسل سپرد.
وی خاطرنشان کرد: هرچند محور این همایش سواد رسانهای در فضای مجازی است، اما سواد رسانهای شامل همه رسانههای مکتوب، گفتاری، شنیداری و غیره میشود.
حسینیشاهرودی ادامه داد: رسانه یک شمشیر دولبه است که از این ابزار به شرط شناخت کامل میتوان بهرههای مناسب برد و زمینه رشد و تعالی را فراهم کرد اما اگر این فضا را به خوبی نشناسیم و به دست دشمن بیفتد، مایه بدبختی و بیچارگی انسان میشود.
وی به توطئههای مختلف امریکا علیه ایران از آغاز پیروزی انقلاب تا به امروز اشاره کرد و گفت: یک ضلع مهم در نقشهای که آمریکا برای جلوگیری از رسیدن ایران به مرز چهل سالگی دنبال میکند رسانه و ایجاد جنگ روانی با بهرهگیری از این ابزار قدرتمند است.
وی اضافه کرد: گام دوم دشمنان بعد از جنگ اقتصادی، ایجاد جنگ روانی علیه ملت ما با بهرهگیری از رسانهها بود و در گام سوم دنبال ایجاد شورش ناشی از فشارهای اقتصادی و جنگ روانی در جامعه بودند.
نماینده ولی فقیه استان کردستان تصریح کرد: آنچه در این میان بیشتر از دو ضلع دیگر تحریم اقتصادی و ایجاد بستر برای شورش مردم از سوی آمریکا انجام گرفت، اقدامات و کارهای رسانهای بود که از هر ترفندی در این حوزه بهره گرفتند.
حسینیشاهرودی با اشاره به بیاثر بودن تحریمهای اقتصادی دشمنان و ارتقای تراز تجاری ایران در سالجاری نسبت به سالهای قبل، گفت: تراز تجاری ایران با وجود تمام تحریمها بهتر از سالهای قبل بوده و این با وجود وارد کردن کالاهای غیر ضروری به کشور بوده است.
وی تصریح کرد: امروز دشمنان به صورت جدی روی جنگ روانیکار میکنند که برای این کار از شبکههای رسانهای استفاده میکنند و به شکلهای مختلف برای ایجاد فشار روانی بر مردم تولیدمحتوا میکنند.
وی ارتقای سواد رسانهای برای مقابله با توطئههای دشمنان از این ناحیه را مورد تاکید قرار داد و گفت: سواد رسانهای این است که ما رسانه و محتوای رسانهای را به خوبی بشناسیم و بهترین استفاده را از آن ببریم. در زمینه سواد رسانهای ضعفهایی داریم چون به موضوع سواد رسانهای آنگونه که باید، توجه نشده است.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اضافه کرد: محتویات رسانهای که از طریق مختلف تولید میشود اگر انسان علم و سواد رسانهای برای تفکیک خوب و بد را نداد دچار سردرگمی و ناتوانی در تمیز کردن محتویات مناسب و غیرمناسب میشود.
حسینیشاهرودی افزود: همانطور که امنیت جانی جامعه در فضای واقعی اهمیت دارد امنیت در فضای مجازی هم از اهمیت زیادی برخوردار بوده و نباید اجازه داده شود امنیت هیچ کس در این فضا مورد تهدید قرار گیرد.
وی همچنین گفت: مسوولان سواد رسانهای جدی ندارد، همه به قدرت نفوذ رسانهای واقف هستیم، سواد رسانه برای این است که به خوبی از این قدرت استفاده کنیم تا مضررات این ظرفیت شامل حال ما نشود.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان اظهار کرد: هیچ کس با اینترنت و فضای مجازی و رسانههای مکتوب مخالف نیست، فقط باید با ارتقای سواد رسانهای بتوانیم از این ظرفیت به نحو مطلوب استفاده کنیم.
نظر شما