به گزارش کردپرس، رسول جلیلی با اشاره به اینکه احیای دریاچه ارومیه مهمترین اولویت اجرایی سازمان جهاد کشاورزی است، اظهار کرد: برنامههای تدوین شده این سازمان در راستای برنامههای ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه است و رویکرد آن انسجام سازمانی ، کشاورزی پایدار، ارتقا راندمان تولید و بهره وری مصرف آب در جهت کمک به احیای دریاچه ارومیه است.
وی ادامه داد: احیای دریاچه از دولت یازدهم مورد توجه جدی قرار گرفت و نجات دریاچه نیازمند همراهی و مشارکت عمومی است، تا زمانی که آگاهی وجود نداشته باشد نمیتوان انتظار همراهی را داشت.
جلیلی با بیان اینکه اقتصاد استان بر پایه بخش کشاورزی است ، خاطر نشان کرد: با وجود همه چالش ها و مشکلات، اجرای برنامه های مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه در بخش کشاورزی تا کنون رضایت بخش بوده است، اما برای دستیابی به هدف نهایی که احیای دریاچه ارومیه است، مستلزم حرکت جهادی مضاعف و هماهنگی سایر دستگاههایی اجرایی و مشارکت مردم در این زمینه هستیم.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی تصریح کرد: با اجرای سیستم های آبیاری نوین به طور میانگین سالانه 55 میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جوئی شده است.
جلیلی ادامه داد: این سازمان با اجرای طرحهای مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه تا کنون موفق شده در 9 شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه از سال 1393 تا کنون در سطح 14هزار و 600 هکتارازاراضی کشاورزی را به سیستم آبیاری تحت فشارتجهیز کند و این عملیات همچنان تداوم دارد.
وی اظهار داشت: ترویج استفاده از ارقام جدید کم آب بر محصولاتی مانند چغندرقند؛ کشت فراسرزمینی ،استفاده از شیوه های نوین آبیاری تحت فشار، توسعه مکانیزاسیون کشاورزی و جایگزینی کشت سایر محصولات زراعی کم آب بر مانند زعفران و پسته، کلزا و ... در استان، از برنامه های سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی در جهت تداوم تولید این محصول با عنایت به احیای دریاچه ارومیه است که مساعدت کشاورزان استان در اجرای برنامه های اصلاح الگوی کشت مورد انتظار است.
نظر شما