به گزارش کردپرس، مرتضی عبادی در دیدار با فرماندار سردشت افزود: رسمی شدن مرز کیله سردشت به تقویت مناسبات تجاری و تسهیل تردد مرزی بین جمهوری اسلامی ایران و اقلیم کردستان عراق می انجامد. دشمنان همه امکانات را بسیج کرده و یک جنگ اقتصادی تمام عیار را شکل داده که مقابله با آن مستلزم تلاش تمام عیار است.
سرکنسول ایران در اربیل عراق گفت: نباید منتظر آن بود تا مرز کیله سردشت تبدیل به گمرک رسمی شود و فعالیتها گسترش یابد بلکه بر عکس، رونق مبادلات اقتصادی پیش زمینه ای برای رسمی شدن آن است.
وی با اشاره به دیدار اخیر با رییس جمهور کشور عراق و تاکید بر حمایت و موافق بودن رسمی شدن مرز کیله سردشت ادامه داد: آمادگی کامل در کشور عراق فراهم و مهیا شده و به ویژه اکنون این کشور که در حال بازگشایی راههای خود به کشورهای همسایه است ظرفیت و قابلیت خوبی به عنوان یک مرکز برای تامین بخشی از کالاهای مورد نیاز و صادرات کالای ایرانی است.
عبادی با بیان اینکه سالیانه به این کشور بیش از 13 میلیارد دلار صادرات نفتی و غیر نفتی انجام گرفته، اضافه کرد: بین واردات و صادرات توازنی برقرار نیست و باید با رفع مشکلات و موانع، توازن حاصل شود.
وی عدم فعالیت شبانهروزی بازارچه، کندیدر ترخیص کامیونها،عدم زیرساختهای مناسب، عدم تردد سهل و روان و عدم کارتهای بازرگانی برای صادرات را از عمده مشکلات بازارچه عنوان کرد.
سرپرست فرمانداری سردشت نیز در این دیدار گفت: بازارچه رسمی کیله یکی از پتاسیل ها و ظرفیتهای شهرستان برای رونق اقتصادی است و در شرایط کنونی برای افزایش نرخ اشتغال ضرورت تبدیل آن به گمرک رسمی قابل تامل و پیگیری است.
اقصی نخشی پور افزود: اگر ساز وکاهای لازم در بازارچه کیله فراهم گردد با رعایت مقررات تجاری کشورمان این مرز می تواند فرصت خوبی برای مقابله با تحریم های ظالمانه علیه کشورمان باشد.
وی تصریح کرد:مرز کیله برای صادرات تولیدات داخلی وواردات مواداولیه مراکزتولیدی میتواند موثر باشد وبا تهاترکالا در جهت ایجاد اشتغال حائزاهمیت است.
سرپرست فرمانداری سردشت ابراز امیدواری کرد تا با همت سرکنسول محترم ومسئولین استانی مقدمات لازم فراهم گردد تا مرز کیله به عنوان ظرفیتی بالقوه در جهت توسعه شهرستان وارائه خدمات بهینه بازرگانی وخدماتی برای رونق معیشت مردم استفاده شود.
نظر شما