به گزارش خبرگزاری کردپرس، نیکنام حسینی پور در مورد زاگرس نشینی و فرصتهای آن گفت: ما زاگرس نشینان درست است که در بین کوهههای بلندی احاطه شدهایم اما حسن زاگرس نشینی این است که همواره از قلهها به دوردستها نگاه کردهایم.
او ضمن اشاره به موفقیت اخیر نویسنده گمنام ایلامی در استرالیا گفت: خبر موفقیت این نویسنده ایلامی که در یکی از نقاط دوردست ایلام زندگی میکرده، خبر مهمی بود که مورد توجه جهانیان قرار گرفت و این موفقیت نشان از استعدادهای موجود در ایلام میدهد.
مدیرعامل خانه کتاب ادامه داد: ما به این موضوع کار نداریم که چرا بوچانی از ایران مهاجرت کرده ولی باید بگویم که موفقیت این جوان ایلامی برای زاگرسنشینان یک فرصت است.
حسینی پور افزود: این مهم نشان میدهد که در استان ایلام استعدادهای نهفتهی زیادی در عرصه نویسندگ وجود دارد و بایستی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و سایر نهادها این افراد بااستعداد را در سطح ملی معرفی کنند.
او گفت: یکی از راههای معرفی نویسندگان گمنام و بااستعداد برگزاری برنامه های نقد کتاب است چرا که در نقد کتاب سره از ناسره مشخص میشود و ما در خانه کتاب آماده هرگونه همکاری در این زمینه هستیم.
هزار کتاب در چهل سال از 600 نویسنده ایلامی
مدیرعامل خانه کتاب به ارائه آمارهایی در خصوص استان ایلام پرداخت و اعلام کرد: در استان ایلام و در 40 سال انقلاب اسلامی بیش از هزار عنوان کتاب از 600 نویسنده ایلامی منتشر شده است.
وی کتابهای منتشر شده در ایلام را از حیث موضوع بندی، بهترتیب به سه دستهی ادبیات، تاریخ و جغرافیا و علوم کاربردی تقسیم کرد و گفت: وجود آمار بالای کتابهای علوم کاربردی در ایلام خبر خوبی است و نشان میدهد که این استان در این حوزه حرف برای گفتن دارد.
حسینی پور وجود تعداد بالای نویسندگان زن در ایلام را مثبت ارزیابی کرد و اذعان داشت: ظرفیت بانوان نویسنده ایلامی با وجود بافت قبیلهای و ایلی ایلام نشان از جایگاه ممتاز آنها در حوزه نویسندگی و تولید علم دارد.
وی طبق آمار خانه کتاب از انتشار 200 عنوان کتاب با 29 ناشر ایلامی در سال 97 خبر داد و گفت: استان ایلام بوی شهادت میدهد و جا دارد که خاطرات رزمندگانش نوشته شده و به نسل جدیدی که دارای ذائقهای متفاوت است، در قالبهای نوین ارائه گردد.
به بهانه بوچانی از نویسندگان ایلامی حمایت بیشتری بشود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام نیز در این مراسم با یادآوری جایزه جهانی رمان نویسنده ایلامی که در کمپ مهاجران استرالیا نوشته شده است، عنوان کرد: بوچانی که رمان خود را به زبان فارسی و در شرایطی سخت نوشته است، نشان از این دارد که ایلام دارای استعدادهای فراوانی در زمینه نویسندگی است همانگونه که در سالهای اخیر ثابت کرده است که در زمینه شعر دارای ظرفیت بالایی است.
عمران خودآموز گفت: حمایت از ناشران و نویسندگانی که به موضوعات بومی و مواریث بومی استان ایلام میپردازند نیز در دستور کار ما قرار دارد چرا که اعتقاد داریم، ملتی که تاریخ خود را نخواند محکوم به تکرار تاریخ است.
وی افزود: ایلام استعدادهای درخشانی در حوزه کتاب دارد و ما برای غنای بیشتر آن مبادرت به برگزاری جلسات نقد و بررسی کتاب کردهایم که امیدوارم بتوانیم آن را در تمام 10 شهرستان ایلام اجرا کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام خاطرنشان کرد: استان ایلام به عنوان استانی که دارای فرهنگ شفاهی قدرتمندی است از اوایل دهه 70 شروع به مکتوب نمودن این فرهنگ خود نمود و امروز مفتخر به برگزاری دومین دوره کتاب سال ایلام با 130 عنوان کتاب شرکت کننده در مسابقه هستیم.
نظر شما