به گزارش کردپرس، روز گذشته ٦٠ تا ٧٠ هکتار از جنگل های سردشت به دلایلی نامشخص در آتش سوخت.
هر چند پیشتر رئیس هیات مدیره شرکت هواپیمائی کشاورزی کشور، که در عملیات محلول پاشی جنگل های زاگروس در آذربایجان غربی، از این استان به عنوان پایلوت طرح نام برد، اظهار کرده بود: این شرکت آمادگی دارد در صورت وقوع اتش سوزی در جنگلها، با استفاده از هواپیماهای محلول پاش که ظرفیت حمل ۴۰ تن آب را دارند ، اقدام به اطفای حریق در سطح جنگل ها بنماید .
اما در آتش سوزی دیروز سردشت این امکان به کار گیری نشد. رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری سردشت در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: هماهنگیهای لازم برای اطفای حریق هوایی انجام شد اما به دلیل مهار آتش و عدم نیاز به این مورد آتش با کمک نیروهای مردمی و امداد خاموش شد.
ابراهیم رحمانی افزود: این آتش سوزی از روز گذشته در جنگل های منطقه " کولسه" و "زیر میرگ " این شهرستان آغاز شد و در ساعات پایانی روز گذشته با تلاش مردم و نیروهای امدادی آتش مهار شد، امروز نیز عملیات ایمن سازی محل انجام میگیرد.
او ادامه داد: در این عملیات برای اطفای حریق از شهرستان های مهاباد، پیرانشهر، اشنویه و بوکان جهت اعزام نیرو درخواست کمک شد و و بیش از ۲۰۰ نفر با تمام امکانات در این عملیات شرکت داشتند.
رییس منابع طبیعی سردشت گفت: هرچند این آتش سوزی بیشتر به صورت سطحی بوده اما درختان جنگلی را نیز طعمه خود کرده است.
رحمانی با اشاره به عدم امکان اطفای حریق هوایی در استان نیز تصریح کرد: آذربایجان غربی امکان اطفای حریق هوایی را ندارد بلکه برای این مورد باید از استانهای همجوار کمک گرفته شود و در استان ما فقط امکان آب گیری در محل وجود دارد.
او اضافه کرد: همچنین اگر در عملیات اطفای حریق از هواپیما استفاده شود، باند فرودگاهی در منطقه وجود ندارد ولی در صورت استفاده از هلیکوپتر باند هوایی در شهرستان پیرانشهر وجود دارد و سردشت از این امکانات بی بهره است.
رییس منابع طبیعی سردشت با اشاره به اینکه هنوز علت این آتشسوزی مشخص نیست گفت: تیم تحقیقاتی در حال بررسی علت آتشسوزی هستند و در صورت مشخص شدن علت این رویداد از طریق مراجع قضایی اداره منابع طبیعی مورد را پیگیری خواهد کرد.
او با اشاره به اینکه در عملیات اطفاء حریق یگان حفاظت منابع طبیعی سردشت در بیش از ۹۰ درصد موارد نسبت به اطفای حریق به خوبی عمل کرده است، اظهار داشت: دو تیم مجهز و تخصصی در این زمینه آموزش دیده اند و در صورت وقوع چنین حوادثی نسبت به مهار حریق اقدام می کنند اما در برخی موارد به دلیل موقعیت دور افتاده جنگل، شیب محل، وزش باد و سخت گذر بودن منطقه، عملیات اطفای حریق در پاره ایی از موارد با مشکل روبرو می شود.
در ادامه کمال حسینپور نیز در گفت و گو با کردپرس با اشاره به آتشسوزی گسترده در جنگلهای کولهسه سردشت گفت: در تماس تلفنی با معاونت وزیر جهاد کشاورزی، معاون پارلمانی وزیر کشور، رئیس سازمان جنگلها و رئیس هلالاحمر استان اعزام نیروهای امدادی برای خاموش کردن این حریق درخواست شده بود.
شهرستان مرزی سردشت با ۹۰ هزار هکتار جنگل و ۳۰ هزار هکتار مرتع بیشترین جنگلهای آذربایجانغربی را داراست؛ اما به دلیل وقوع آتش سوزی ها قاچاق درختان در حال حاضر تنها ٧٠ هکتار از جنگلهای سردشت بقی مانده است.
مهمترین گونههای گیاهی سطح جنگلهای این شهرستان بلوط ایرانی، بنه، بادام وحشی، گلابی وحشی و سرو کوهی و بیش از صد گونه دیگر است.
از سال ها پیش کمبود نیرو در منابع طبیعی شهرستان سردشت با توجه به حجم عرصه های جنگلی مطرح شده اما تا کنون این مورد لحاظ نشده است.
نظر شما