شهر بی‌رنگ و لعاب از فرهنگ و هویت ایلام و مهاجرت هنرمندان

سرویس ایلام - مسئول انجمن تصویرگران ایلام در نمایشگاه تصویرسازی «سه‌ول دا» که به مناسبت ولادت فاطمه زهرا دایر شده است و هنوز ادامه دارد، از بی‌توجهی مسئولان نهادهای فرهنگی به هنرمندان و مهاجرت آن‌ها از استان گفت.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، در نگارخانه حوزه هنری ایلام نمایشگاهی برپاست که با وجود نوپا بودن، در یک سال و نیم گذشته توانسته شش نمایشگاه با سوژه‌های مختلف در ایلام برپا کند.

هنر تصویرگری قدمتش به درازای عمر فرهنگی و هنری بشر است و در قرن اخیر با رواج صنعت چاپ و نشر، رونق بیشتر و اثرگذارتری پیدا کرده است.

نمایشگاه «سه‌ول دا» به زن و خاصه زن ایلامی و هویت او پرداخته بود. مهتاب قبادیان، مسئول انجمن تصویرگران ایلام در مورد این نمایشگاه به کردپرس گفت: این نمایشگاه مشتمل بر 35 اثر از هنرمندان زن تصویرگر ایلامی است که با استفاده از نمادهای بومی محلی به مسئله زن در تاریخ و فرهنگ و اجتماع پرداخته است.

او در مورد انجمن تازه تأسیس تصویرگران گفت: این انجمن یک سال و نیم است که راه اندازی شده و در این مدت شش نمایشگاه مختلف برپا کرده ایم. انجمن حدود 20 نفر عضو دارد که همگی خانم هستند.

از او در مورد فعالیت‌هایشان با ناشران بومی پرسیدم. قبادیان گفت: در این زمینه بعضی از اعضای انجمن کارهایی انجام داده‌اند که تصویرسازی کتاب «منال و مه‌لوچگ» و تصویرسازی کتاب سال گرافیک استان از این موارد بوده است که برای هنرمندان تصویرگر ما جوایز کشوری ارزنده‌ای را به همراه آورده است.

مسئول انجمن تصویرگران ایلام از گستره وسیع تصویرسازی مانند تصویرسازی کتاب‌ها، تقویم‌ها، داستان‌های کودک، دیوارنگاری در شهر، کارهای مناسبتی و غیره گفت و انتقاد کرد: نهادهای فرهنگی و مسئولین و نهادهای مختص به بانوان حمایتی از ما نمی‌کنند که بستری برای رشد این هنر فراهم شده و هنرمندان امیدوار به کار در استان باشند.

قبادیان افزود: پیشنهادهایی از طرف شهرداری برای دیوارنگاری‌های هویتی در شهر ایلام داشته ایم ولی قیمت پیشنهادی آن‌ها بسیار کم بوده در حالی که هنرمندان در شهرهای دیگر با رقم‌های بسیار بالاتری کار زیباسازی شهرهایشان را انجام می‌دهند. (در ایلام هر متر 13 هزار و در شهرهای دیگر بیش از 70 هزار تومان)

او گفت: هنرمندان ایلامی با دستان خالی و تک نفره در مجامع بین المللی مطرح هستند ولی در شهر خود گمنامند و مواردی داریم که بچه های همین استان در حال زیبا کردن شهرهای دیگر هستند.

این هنرمند ایلامی خاطرنشان کرد: مهاجرت هنرمندان از ایلام به خاطر حفظ نشدن جایگاهشان است و گر نه استان ایلام از نظر فرهنگی و هویتی دارای جایگاه بالایی است و خوب است که مسئولین ما در استان دست از سیاست‌های غلط فرهنگی خود بردارند تا هنرمندان نیز جایگاه خود را داشته باشند تا با مهاجرتشان شاهد شهری بی رنگ و لعاب از فرهنگ و هویت نباشیم.

کد خبر 106760

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha