جشنواره هه لپه رکی بانه ثبت جهانی می شود

سرویس کردستان- رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بانه گفت: جشنواره هه لپه رکی بانه به عنوان یک رویداد بزرگ فرهنگی و هنری دنیا ثبت جهانی می شود.

به گزارش خبرنگار کرد پرس حمید رضا خوشبخت در نشست خبری با اصحاب رسانه شهرستان بانه با بیان اینکه یکی از اهداف ما تبدیل جشنواره هه لپه کی بانه به یک برند فرهنگی برای جذب گردشگران است اظهار داشت: به توجه به گستره کشوری سومین جشنواره هه لپه رکی نوروز سال 98 با سالهای قبل تفاوت زیادی دارد چراکه نخستین جشنواره هه لپه رکی بانه به صورت شهرستانی و دومین جشنواره به صورت منطقه ای برگزار شد و سومین جشنواره نیز به صورت کشوری برگزار می شود.

وی اظهار داشت: برای برگزاری سومین جشنواره هه لپه رکی نوروز سال 98 از چند شبکه تلویزیونی بین المللی داخلی برای پخش زنده دعوت شده و ثبت جهانی این رویداد بزرگ فرهنگی و هنری به صورت مستقیم از این شبکه های تلویزیونی پخش می شود.

خوشبخت اضافه کرد: سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه از هشتم تا یازدهم فروردین سال 98 برگزار می شود که امیدواریم شهرستان بانه میزبان خوبی برای هنرمندان عرصه هه لپه رکی و گردشگران باشد.

وی یکی از اهداف این جشنواره را اعزام گروه های هه لپه رکی برای حضور در جشنواره های خارج از کشور عنوان کرد و گفت: هدف از برگزاری این جشنواره پیوند بین جشنواره های بین المللی با جشنواره هه لپه رکی بانه و شرکت گروه های هه لپه رکی در جشنواره های بین المللی است.

دبیر سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه ادامه داد: جشنواره هه لپه رکی بانه در سالهای آینده به صورت بین المللی برگزار می شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش به منابع تامین اعتبار جشنواره هه لپه رکی اشاره کرد و اظهار داشت: برای برگزاری این جشنواره یک میلیارد ریال توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، یک میلیارد ریال نیز توسط فرمانداری از محل بودجه کمیته فرهنگی و هنری و 300 میلیون ریال توسط شهرداری بانه تامین می شود.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی بانه گفت: در صورت مساعد بودن شرایط جوی سالن رو باز محوطه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی با ظرفیت 700 نفر تجهیز می شود که تامین زیرساخت این سالن توسط شهرداری انجام می شود و فرمانداری بانه 2 میلیارد 700 میلیون ریال را به تجهیز سالن اختصاص داده است.

دبیر سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه اضافه کرد: بخشی از برنامه های جشنواره در میادین شهربانه و بخشی نیز در تالار آربابا اجرا می شود.

در ادامه این نشست دبیر اجرایی سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه نیز گفت: یکی از رویدادهای مهم سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه ثبت جهانی بزرگترین هه لپه رکی دنیا با سازهای زنده ( دهل و سورنا) است.

سید احمد توکلی افزود: یکی از مشکلات ما در ثبت جهانی هه لپه رکی بانه عدم حضور نماینده گینس در ایران است که تلاش می کنیم نماینده گینس در یکی از کشورها را برای حضور در جشنواره به منظور ثبت جهانی هه لپه رکی بانه دعوت کنیم.

وی اظهار داشت: اجرای هه لپه رکی گروه ها در تالار آربابا و میادین شهر برگزار می شود و در کنار اجرای برنامه ها پنل ها و کارگاه های تخصصی نیز برگزار می شود.

توکلی یکی از اهداف این جشنواره را جذب گردشگران عنوان کرد و افزود: این رویداد فرهنگی به صورت مستقیم در شبکه جهانی سحر، شبکه 2 سیما، شبکه شما، شبکه مهاباد و شبکه جام جم پخش می شود.

وی گفت: هر گروه هه لپه رکی در بخش رقابتی جشنواره سه اجرا رقابتی خواهد داشت که هر اجرا 15 دقیقه زمان دارد و علاوه بر اجرای رقابتی اجرای جنبی نیز برگزار می شود.

دبیر اجرایی سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه افزود: 46 اثر هنری به دبیر خانه سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه ارسال شده که پس از باز بینی آثار 16 اثر در بخش های مختلف هنری به بخش پایانی این جشنواره راه یافت.

وی گفت: برای برگزاری این جشنواره اسپانسر نیز جذب می شود که لوگوی اسپانسرها در یک صفحه بولتن جشنواره که به صورت الکترونیکی منتشر می شود چاپ می شود.

دومین جشنواره منطقه ای هه لپه رکی بانه هفتم تا دهم فروردین ماه امسال ( نوروز 97) با 41 اثر هنری هه لپه رکی و اجرای 12 گروه از مناطق مختلف کُردنشین برگزار شد.
نخستین جشنواره هه لپه رکی بانه شهریور سال 90 به صورت شهرستانی با حضور گروه های هه لپه رکی محلی برگزار شده بود.

در کارگاه های جشنواره هه لپه رکی آموزش هه لپه رکی مناطق کرد نشین ارائه می شود که برای شرکت کنندگان گواهی مهارت صادر می شود و پنل های تخصصی نیز در مورد تئوری هه لپه رکی برگزار می شود.

با توجه به تعداد مناطق کرد نشین و تنوع این مناطق در هه لپه رکی نیز تنوع وجود دارد در کتاب فولکلور دکتر سروش به 67 نوع بزم در منطقه بادینان عراق اشاره و ثبت شده و در کردستان نیز بیش از 60 نوع هه لپه رکی شناسایی شده است

گروه ئاگرین از بانه به سرپرستی لطیف محمد پور، گروه ایستم از بجنورد به سرپرستی حسین علی زاده، گروه چالاک از بانه به سرپرستی کاوه عبدالله یار، گروه دوازده سواره از مریوان به سرپرستی رامین احمدی، گروه دوازده سواره قه لا از مریوان به سرپرستی عطا شکیبایی و گروه دیلان از ارومیه به سرپرستی صدیق اکبری از جمله آثار راه یافته به سومین جشنواره کشوری هه لپه رکی بانه است.

همچنین گروه زریان از سقز به سرپرستی نوید سوزنی، گروه سی جار دانیکش از مریوان -دانیکش به سرپرستی ابراهیم عزیزی، گروه سابلاغ از مهاباد به سرپرستی هیوا جاف، گروه سیروان از ایلام به سرپرستی محمود باقری گروه، ایلامیان از ایلام به سرپرستی سهیدا عبدی زاده، گروه کورد از کرمانشاه به سرپرستی وحید کرمی، گروه گووند از ارومیه به سرپرستی ارسلان نوروزی و گروه نیشتمان از بانه به سرپرستی محمد محمود زاده از دیگر آثار راه یافته به مرحله پایانی این جشنواره است.

کد خبر 106819

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha