ردپای روابط پنهان در ماجرای واگذاری سیلوی مهاباد به بخش خصوصی!

سرویس آذربایجان غربی- نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی از عدم کشف قیمت کارشناسی سیلو مهاباد و وجود روابطی در بحث واگذاری آن به بخش خصوصی خبر داد.

به گزارش کردپرس، بر اساس اعلام سازمان خصوصي سازي مقرر شد تا سيلوي مهاباد (منطقه 8) در روز هفتم آبان ماه توسط این سازمان به مزايده گذاشته شود.

مزایده واگذاری سیلوی مهاباد به ارزش پایه 175 میلیارد و 410 میلیون و 500 هزار ریال به صورت 15 درصد نقد و بقیه اقساط 6 ساله، اعلام شد. هچنين مبلغ سپرده شركت در مزايده اين سيلوي دولتي كه به صورت 15 درصد نقد و بقيه اقساط 6 ساله توسط سازمان خصوصي سازي واگذار مي شود، 5 ميليارد و 262 ميليون و 315 هزار ريال تعيين شد.

بعد از واگذاری پر حرف و حدیث هلدینگ پتروشیمی باختر در سال۹۲ ، اخیراً سیلوی چندین شهر کشور از جمله سیلوی گندم مهاباد را نیز به بخش خصوصی واگذار کرده اند که بر اساس شواهد موجود قیمت واگذاری آن بسیار پایین تر از قیمت واقعی این سیلو است.

سیلوی مهاباد یک ساختمان قدیمی و بتنی، درحدود ۴ هکتار است که خریداران جدید آن به امید تغییر کاربری این ساختمان را خریداری کردند و در اقدامی بعدی خود، 20 نفر از کارکنان و کارگران این واحد را اخراج نمودند.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی از عدم کشف قیمت کارشناسی این سیلو و وجود روابطی در بحث واگذاری آن به بخش خصوصی خبر داد.

به گفته جلال محمودزاده، در چند سال اخیر سازمان خصوصی سازی کشور به بهانه اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اقدام به واگذاری شرکت‌ها و موسسات دولتی به قیمت‌های نازل نموده است که در این راستا تخلفاتی هم صورت گرفته است من جمله سیلوی مهاباد که بر اساس برآورد کارشناسان منطقه‌ای قیمت واقعی آن بالغ بر ۸۵ میلیارد تومان بوده اما با قیمت بسیار پایین و نازل ۲۲ میلیارد تومان به صورت مذاکره و به مناقصه واگذار شده است.

او تاکید می کند؛ «دراین امر واگذاری به هیچ عنوان صرفه و صلاح بیت‌المال دولت و کارکنان شاغل رعایت نشده و حق و حقوق دولت کاملا نادیده گرفته شده است».

اجازه تغییر کاربری این زمین را بدون اعمال نظر کمیسیون ماده ۵ در استان برای خریداران جدید سیلوی مهاباد امکان پذیر نخواهد بود. اما از آن جا که این واگذاری دارای شبهات دیگری هم هست، نماینده مهاباد در نامه به دادستان این شهرستان ضمن اعلام جرم بر علیه متخلفان، خواسته تا از تحویل سیلوی مهاباد به بخش خصوصی تا مشخص شدن زوایا و میزان تخلفات صورت گرفته و خسارت وارد به بیت المال جلوگیری به عمل آید.

محمودزاده می گوید؛ «در این راستا مجلس و قوه قضاییه باید در این خصوص نظارت خود را انجام دهند و دادستان مهاباد نیز اعلام کرده که از طریق دادگستری به این موضوع ورود کرده و اگر تخلفی صورت گرفته باشد با این قضیه برخورد قانونی انجام بگیرد».

به گزارش کردپرس، در مهاباد 3 سیلو با ظرفیت ۱۰۵ هزار تن وجود دارد. در حالی که گندم مازاد در مهاباد به ۷۵ هزار تن نمی رسد اما از آنجایی که قیمت واگذاری این سیلو و نحوه واگذاری آن شفاف نیست و از سوی دیگر اقدام به اخراج کارکنان این سیلو کرده‌اند و باعث بیکاری حداقل ۲۰ نفر از کارگران این واحد شده‌اند از این رو نماینده مهاباد نسبت به اجازه تغییر کاربری آن معترض شده است.

پیشتر نیز افشاگری نماینده مهاباد از جزییات واگذاری هلدینگ پتروشیمی باختر که مشتمل بر ۷ پتروشیمی در استان های غربی کشور به برادران(ن) مطرح شده بود. هلدینگی که به قیمت ۱۰۰ میلیارد تومان آن هم به صورت قسطی به این سه برادر می رسد، در همان زمان ارزش آن بیش از ۶ هزار میلیارد تومان بوده است اما سازمان خصوصی سازی تنها با ۱۰۰ میلیارد تومان و با اقساطی که پرداخت نشده آن را واگذار می کند. این هلدینگ حالا ارزشش به بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.

کد خبر 106894

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha