به گزارش کردپرس، محمدعلی طهماسبی امروز در جمع تولیدکنندگان نمونه ملی و استانی بخش کشاورزی کردستان و مراسم تجلیل از آنان با اشاره به تنوع اقلیمی کشور اظهار داشت: ۴۰۰ اقلیم بزرگ و کوچک در کشور داریم که سبب تنوع جانوری و گیاهی بسیاری شده است.
او افزود: اگرچه چنین پتانسیل هایی در کشور داریم اما در کنار آن چالش هایی هم مانند تبخیر باران و فرسایش خاک در مناطق آبی و بادی کشور وجود دارد.
طهماسبی با تاکید بر لزوم مدیریت تبخیر گفت: حدود ۷۰ درصد بارش ها در کشور تبخیر شده و از دسترس خارج می شود که این چالش باید در مناطق باران زا مانند کردستان مدیریت شود.
او با اشاره به اینکه بیشتر بارش ها در کشور به صورت باران است، یادآوری کرد: برای مدیریت چالش تبخیر باید از راه هایی مانند استفاده از آب سبز و جلوگیری از رواناب های مخرب این هدف را پیش برد.
معاون امور باغبانی وزیر جهاد کشاورزی به پتانسیل های استان کردستان در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: بارش های مناسبی که امسال در کردستان روی داده و در کنار آن تخصیص آبی که برای آن در نظر گرفته شده، می تواند ارزش افزوده بسیاری را برای این استان به دنبال داشته باشد.
او با اعلام حمایت وزارت جهادکشاورزی از زنجیره تولید افزود: یک واحد زنجیره تولید در کردستان فعال شده اما بهتر است که تولیدکنندگان دیگر استان هم در ایجاد زنجیره های تولید ورود پیدا کنند.
طهماسبی با اشاره به خسارت توت فرنگی استان از بارش تگرگ تاکید کرد: اگر تولید گلخانه ای توت فرنگی در بین توت فرنگی کاران استان توسعه یابد هم بهره وری و هم درآمد آنها افزایش می یابد که برای تحقق این مهم تسهیلات ارزان قیمت در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.
او همچنین به کشت زعفران در کردستان اشاره کرد و گفت: از بارش های مناسب کردستان می توان برای تولید زعفران بهره برد و تولید این محصول را از چهار کیلوگرم فعلی در استان افزایش داد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر لزوم زنجیره تولید و تاثیر آن در ایجاد ارزش افزوده خاطرنشان کرد: تولید 30 تن انگور توسط یکی از تولیدکنندگان نمونه کردستانی نشان داد که این استان ظرفیت کشاورزی بالایی دارد و می توان تولید را به این میزان رساند.
گرانی ها، صدای تولیدکنندگان کردستانی را هم درآورد
فرهادنیازی، تولیدکننده برتر یونجه هم در این مراسم با ابراز نارضایتی از موچ گرانی در کشور اظهار داشت: بخش تولید کشاورزی نیاز به ادوات و ابزارآلات روز دنیا دارد اما ما تولیدکنندگان به دلیل فقدان این ابزار و یا قیمت های سرسام آور آنها نمی توانیم آنها را برای بهره برداری بیشتر و افزایش کیفیت محصولات به کار بریم.
او با اشاره به مشکلات عدیده ای که تولیدکننده برای فروش محصولات خود با آن مواجه است، گفت: عدم خرید تضمینی محصول(به ویژه علوفه)، دلال بازی و عدم همخوانی قیمت خرید از تولیدکننده و فروش به مصرف کننده از جمله این مشکلات است.
این تولیدکننده برتر دهگلانی افزود: مولفه های تولید اعم از ادوات، سموم و کودهای شیمیایی، ریزمغذی ها همه از موج گرانی اخیر متاثر شده اند که قیمت آنها اکنون با قیمت تمام شده محصولات زراعی همخوانی ندارد و این مسئله سبب شده همیشه تولید چند قدم عقب بماند و هم تولیدکننده و هم تمام مردم را دچار ضرر و زیان کند.
او درخواست کرد: مسئولان در افزایش قیمت گندم، یونجه و جو تجدید نظر قطعی کنند چرا که در این شرایط دیگر تولیدکننده توان حرکت ندارد.
نیازی همجنین خواستار کاهش بوروکراسی اداری برای قشر تولید کننده و به حداقل رساندن سود تسهیلات بانکی بخش تولید شد.
نظر شما