هدفگذاری تولید بیش از 5 میلیون تن محصولات کشاورزی در کردستان

سرویس کردستان- استاندار کردستان گفت : تولید کنندگان باید برای دستیابی به تولید 5 میلیون و 600 هزار تن محصولات کشاورزی بیشتر تلاش کنند.

به گزارش کرد پرس، بهمن مرادنیا در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی استان اظهار داشت: تلاش هایی که در عرصه کشاورزی حاصل شده نتیجه دستان توانمند تولید کنندگان است .

وی به تولید به ظرفیت های خدادای موجود در استان از جمله آب ، خاک ، بارش های زیاد و تولید کنندگان برتر اشاره کرد و افزود: تولید 2 میلیون 900 هزار تن هدف استان کردستان نیست بلکه باید تلاش کنیم تولید استان به 5 میلیون 600 هزار تن برسد.

وی با اشاره به اینکه به توانایی افراد گمنام در کشور افتخار می کنیم ادامه داد: کار اصلی تولید را تولید کنندگان بر عهده دارند که تلاش ها و توان مندی های آن ها برای ما افتخار آمیز است.

مرادنیا تاکید کرد: با وجود کمبود امکانات و توان کم مالی در زیر ساخت ها باید برای افزایش دو برابری تولید که هدف اصلی استان است کمر همت ببندیم.

وی استان کردستان را استانی کشاورزی عنوان کرد و در ادامه گفت: وزارت جهاد کشاورزی وظیفه دارد که از این استان حمایت همه جانبه داشته باشد و بانک کشاورزی هم به تولید کنندگان کمک کند.

مرادنیا با بیان اینکه استان کردستان یک استان صنعتی نیست تصریح کرد: برای بالا بردن درآمد سرانه باید برای هدف خود تلاش بیشتری انجام دهیم.

مرادنیا با تبریک هفته منابع طبیعی اظهار داشت : در نظر داریم 10 هزار اصل نهال را در هفته آینده در شهرستان سنندج نهال کاری کنیم.

وی با بیان اینکه فضای سبز و درختان نتیجه همت افرادی است که ۵۰ سال قبل این نهال ها را کاشته اند اضافه کرد: اگر هر سال 10 درصد به این میزان افزوده می شد اکنون فضای شهرهای ما متفاوت تر بود.

اجرای سه طرح پیشران کشاورزی در استان کردستان

رییس سازمان جهاد کشاورزی هم به سه طرح پیشران دراستان کردستان اشاره کرد و گفت: طرح 100هزار هکتاری تبدیل اراضی دیم به آبی بود که 70 درصد آن محقق شده ، طرح احداث توسعه باغات 50 هزار هکتاری و افزایش تولید گوشت قرمز از جمله این طرح ها است .

خالد جعفری در مراسم تجلیل از تولیدکنندگان نمونه بخش کشاورزی استان اظهار داشت:از محل اعتبارات آبیاری تحت فشار 20 میلیارد تومان کمک بلاعوض برای توسعه شیوه های نوین آبیاری با همکاری بهره برداران هزینه شده است.

وی اضافه کرد: 135 میلیارد تومان در زمینه اشتغال پایدار روستایی که با همکاری اداره کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و استانداری و بانک ها جذب شده که در این میان سهم استان کردستان در مرحله اول 130 میلیارد تومان و سهم جهاد کشاورزی 58 میلیارد تومان بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی تا کید کرد : با توجه به حمایت های صورت گرفته از بخش کشاورزی 135 میلیارد تومان پرداخت شده که این میزان در شهرهای مرزی 4 در صد و در سایر شهرستان ها 6 درصد بوده و برای 2 هزارو 630 نفر شغل جدید ایجاد شده است.

جعفری یاد آور شد : در زمینه خط اعتباری مکانیزاسیون 113 میلیارد تومان در بانک کشاورزی جذب شده که برای خرید کمباین و ادوات کشاورزی هزینه شده است.

وی مبلغ کل تسهیلات پرداخت شده را 412 میلیارد تومان دانست و افزود:90 درصد این تسهیلات از طریق بانک کشاورزی و 10 درصد باقی مانده مربوط به سایر بانکها بوده است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی همچنین به اقدام صورت گرفته سال جاری در راستای قانون تبصره 18 اشاره کرد و گفت: برای اولین بار با دستور استاندار12 میلیارد تومان در اختیار سازمان جهاد کشاورزی به عنوان کمک های فنی اعتباری در نظر گرفته شده است.

جعفری تصریح کرد: سرمایه در گردش یکی از مشکلات استان ، که هر سال بیش از 200 میلیارد تومان در این زمینه نیاز است در حالی که 19.5 میلیارد تومان از اعتبارات صندوق توسعه ملی اختصاص یافته است اما با کمک های استاندار به بخش کشاورزی توانسته ایم تا حدود 150 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه در گردش را تامین کنیم.

وی همچنین اذعان کرد : صندوق توسعه بخش کشاورزی با حمایت استاندار و سازمان مدیریت و برنامه ریزی از ظرفیت قانونی ،16 میلیارد تومان اعتبار در اختیار سازمان جهاد کشاورزی قرار گرفته و از سرمایه 48 میلیارد تومانی به 58 میلیارد تومان رسیده که با این سرمایه رتبه سوم را در کشور کسب کرده ایم.

رییس سازمان جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: از اعتبارات استانی 81 میلیارد تومان مربوط به سازمان جهاد کشاورزی و اعتبارات ملی 159 میلیارد تومان بوده که مجموعا 240 میلیارد تومان اعتبارات تملکی و عمرانی سازمان جهاد کشاورزی است.

جعفری به اقداممات بسیار خوب چند سال اخیر اشاره کرد و افزود: تولید شیر در استان کردستان حدود 232 هزار تن و ظرفیت اسمی کارخانجات نزدیک به 601 هزار تن است و همچنین با تولید 300 هزار تن نیاز خوراک طیور دیگر استان های کشور را تامین می کنیم.

وی جهاد کشاورزی را بعد از آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی گسترده ترین شبکه خدماتی در سطح استان دانست و ادامه داد:در حال حاضر 44 مرکز جهاد کشاورزی در دهستان ها با 300 نفر کارشناس مشغول ارائه خدمات مشاوره ای و فنی به کشاورزان هستند.

کد خبر 107023

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha