عراق نباید به محلی برای ضربه زدن به منافع ایران تبدیل شود

سرویس عراق و اقلیم کردستان – احمد حاجی رشید نماینده كرد مجلس عراق در گفت و گو با کردپرس تأکید کرد: " خاورمیانه از لحاظ سیاسی و امنیتی در مرحله ای حساس به سر می برد و در حال گذار از این مرحله بسیار پیچیده و خطرناک است. تهدیدات موجود همزمان متوجه عراق و ایران می باشد و به همین دلیل؛ هماهنگی طرفین در حوزه امنیتی با لحاظ کردن این مهم که در راستای حفظ حاکمیت آن ها باشد، بسیار لازم و ضروری است و نباید عراق به محلی برای ضربه زدن به منافع جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود."

کردپرس: احمد حاجی رشید نماینده مجلس عراق در گفت و گو با کردپرس درباره سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به عراق، گفت: تا سال 2003 و سقوط رژیم بعث و حتی تا چند سال بعد از آن نیز، کشور عراق در روابط بین المللی، کشوری بسته و فاقد روابط گسترده و حسنه با دنیای خارج به ویژه با همسایگان و در این میان، جمهوری اسلامی ایران و ترکیه و کشورهای حوزه خلیج فارس بود و به همین خاطر سفر حسن روحانی رئیس جمهور اسلامی ایران به عراق، آغاز فصل جدیدی از روابط عمیق و گسترده این دو همسایه با مرزهای طولانی و جغرافیای سیاسی و فرهنگی گسترده و همچنین اشتراکات دینی مشترک می باشد. روابط میان تهران و بغداد با انجام این سفر عمیق و گسترده تر خواهد شد و به همین دلیل، این مرحله در روابط فی مابین حساس و حائز اهمیت است.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق از لحاظ اقتصادی دارای درهم تنیدگی هستند؛ کشور عراق بازار خوب و پر سودی برای اقتصاد ایران می باشد و جمهوری اسلامی ایران قادر به تأمین نیازهای بازار بزرگ عراق است و وجود نزدیک به 1300 کیلومتر مرز مشترک امتیازی برای این مهم می باشد.

نماینده جماعت اسلامی کردستان در مجلس عراق سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به عراق را دارای ابعاد مثبت بسیاری دانست و همزمان خاطرنشان ساخت که این سفر، زدودن بدگمانی ها و رفع نگرانی هایی است که ادعای وجود رابطه ای ناموزون و نامتوازن و مسئله دار میان دو کشور را دارند و همزمان فرصتی است که دو کشور تمهیدات امنیتی مناسبی را برای نظارت بر مرزها و کنترل کامل آن ها با هدف پیشگیری از قاچاق و مبارزه با مواد مخدر، در پیش گیرند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نمایندگان عراق در ادامه، تعمیق و گسترش روابط میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق را دارای تاثیرات مثبت بر امنیت و ثبات در منطقه دانست و گفت: منطقه خاورمیانه از لحاظ سیاسی و امنیتی در مرحله ای حساس به سر می برد و در حال گذار از این مرحله بسیار پیچیده و خطرناک است و تهدیدات موجود همزمان متوجه عراق و ایران است و به همین دلیل، هماهنگی طرفین در حوزه امنیتی با لحاظ کردن این مهم که در راستای حفظ حاکمیت عراق و ایران باشد، بسیار لازم و ضروری است و نباید عراق به محلی برای ضربه زدن به منافع جمهوری اسلامی ایران تبدیل شود.

سفر رئیس جمهور ایران به عراق در آستانه پایان معافیت های تحریمی و فشار آمریکا به بغداد در راستای پایبندی به تحریم های یکجانبه علیه ایران است، دکتر احمد حاجی رشید در خصوص سیاست و رویکردی که باید بغداد در این مرحله در روابط خود با ایران در پیش بگیرد، گفت: حکومت عراق در مقطع کنونی در شرایط و جایگاهی نیست که برخلاف منافع و سیاست های آمریکا عمل کند و با سیاست های این کشور به مخالف برخیزد، بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید در روابط با عراق شرایط این کشور را در تحلیل و بررسی ها، لحاظ کند. آمریکا در جریان سقوط رژیم و مرحله پس از آن نقش آفرین اصلی در عرصه عراق بوده است و عراقی ها مجبور به داشتن روابط گسترده و عمیق با آمریکا به عنوان یک کشور ابرقدرت از لحاظ اقتصادی و نظامی هستند و در مجموع، لازم است بغداد روابط خود با کشورهای دیگر و در این میان با ایران و آمریکا گسترش دهد، زیرا نیازمند چنین روابطی است.

وی تأکید کرد: آن چه که عراقی ها در روابط همزمان با آمریکا و ایران به آن نیاز دارند، حفظ توازن در روابط با این دو کشور است.

قبل از انجام سفر رئیس جمهور اسلامی ایران به عراق، محمد جواد ظریف وزیر خارجه این کشور به عراق سفر و ضمن دیدار با مقامات عراقی، به اربیل و سلیمانیه در اقلیم کردستان هم سفر و با مقامات کرد دیدار کرد.

ظریف در سفر به اقلیم کردستان در دو نشست مشترک بازرگانی در اربیل و سلیمانیه حضور یافت. این سفر اهمیت روابط گسترده و همزمان ایران با همه طیف های عراقی و تلاش برای ایفای نقش میانجیگرانه تهران میان آن ها به ویژه در روابط اربیل – بغداد را به وضوح نشان داد. نماینده مجلس عراق در این باره به کردپرس‌ گفت: بدون شک، جمهوری اسلامی ایران در حفظ یکپارچگی عراق و میانجیگری میان طیف ها و جریان های سیاسی عراقی، نقش اساسی ایفا می کند. نباید این را از یاد برد که تمامی احزاب و طیف های سیاسی در عراق و اقلیم کردستان دارای روابط دیرینه و عمیقی با جمهوری اسلامی ایران هستند و این روابط در دوران مبارزات آن ها وجود داشته است و هم اکنون هم که مخالفان دیروز، حاکمیت کنونی عراق را در دست دارند، روابط حسنه و دوستانه و عمیق با جمهوری اسلامی ایران را حفظ کرده اند.

دکتر احمد حاجی رشید در پایان بر نقش تاثیرگذار و مثبت جمهوری اسلامی ایران در روابط میان احزاب و جریان های سیاسی و طائفی عراق تأکید کرد.

* مصاحبه ‌: حسن صالحی – سرویس عراق و اقلیم کردستان خبرگزاری کردپرس

کد خبر 107099

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha