ایوان پیشتاز شعر کُردی کودک در ایلام است

سرویس ایلام - معاون فرهنگی و رسانه‌ای فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام در نشست نقد و بررسی کتاب کودک تقدیرشده «موشلی مووشان» گفت: شاعران ایوانی در ادبیات کُردی کودک در استان پیشتاز و فعال هستند.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، مجموعه شعر کردی کودک «موشلی موشان» سروده ی «میثم خورانی» شاعر کودک اهل ایوان در سلسله برنامه های نقد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، به همت مؤسسه عصر پیام ایلام در سالن جلسات فرمانداری ایوان برگزار شد.

«موشلی موشان» کتاب شعر کودکی است که نام آن از یک شعر ایلامی فولکولور کودک گرفته شده است و در دومین دوره جایزه کتاب سال ایلام توانست نظر داوران خانه کتاب را به خود جلب کرده و مورد تقدیر قرار بگیرد.

این برنامه مهمانان متعددی داشت و سه نویسنده، شاعر و ناشر ایلامی آقایان حبیب بخشوده، مرتضی حاتمی و محمد مرادی نصاری «موشلی مووشان» را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

در این نشست معاون فرهنگی و رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بر حمایت این اداره کل از تولید آثار ادبی در زمینه ی ادبیات کودک به زبان کردی تاکید کرد و گفت: سلسله برنامه های نقد هم چنان ادامه خواهد داشت و از تولید آثار فاخر در ادبیات کردی کودک در استان حمایت می کنیم.

یونس قیطانی با اشاره به برگزاری چندین دوره جشنواره شعر کُردی کودک با عنوان «منال و ملوچگ» در ایوان، عنوان کرد: شاعران ایوانی در ادبیات کُردی کودک در استان پیشتاز و فعال هستند.

حبیب الله بخشوده، شاعر ایلامی و یکی از مهمانان این برنامه گفت: کتاب کودک حاصل یک تلاش جمعی است و پیشنهاد می کنم که برای بچه ها کتاب هدیه ببریم.

مرتضی حاتمی نویسنده کودک و نوجوان و روزنامه نگار ادبی که مجری کارشناس این نشست بود ضمن ارائه ی پیشینه ای کوتاه از شعر کردی کودک در استان های کرمانشاه و ایلام گفت: در راستای تقویت دانش و توان تکنیکی تصویرگران کتاب کودک در استان پیشنهاد می کنم توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و همکاری انجمن هنرهای تجسمی استان برای هنرمندان و علاقه مندان دوره ای آموزشی برگزار کند.

وی ادامه داد: باید تلاش کنیم تا زمینه های توسعه و ترویج ادبیات کودک و نوجوان در استان بیش از پیش مهیا شود.

نویسنده ی رمان نوجوان «فرار...فرار...» افزود: این که مدیریت جدید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و تیم همراه از جریان ها و حرکت های ادبی و فرهنگی در سطح استان به خوبی حمایت می کنند، فرصتی بسیار مطلوب و طلایی است تا فرصت های ادبی، فرهنگی و هنری استان به بالندگی و تعالی برسند.

بازآفرین مجموعه ی ۳۰ جلدی از ادبیات کلاسیک برای کودکان ادامه داد: در راستای تقویت توان تکنیکی تصویرگران کتاب کودک در استان، می توان با بهره گیری از پتانسیل های موسسات فرهنگی هنری و انجمن هنرهای تجسمی، کارگاه های آموزشی کاربردی و تخصصی برای مخاطبان و تلاش گران این عرصه برگزار نمود.

محمد مرادی نصاری مترجم و شاعر و منتقد دیگر مجموعه شعر موشلی موشان از تنوع مفهومی و محتوایی این مجموعه سخن گفت.

کد خبر 107259

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha