منطقه آزاد ماکو ۵۰ هزار راس دام زنده وارد می کند

سرویس آذربایجان غربی- مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو گفت: طی انعقاد تفاهم‌نامه ایی با ترکیه، واردات 50 هزار رأس دام زنده از اروپا صورت گرفته است که اولین محموله آن پیش از پایان سال وارد کشور خواهد شد.

به گزارش کردپرس، به نقل از پایگاه خبری منطقه آزاد ماکو، غلامرضا سلیمانی رییس هیات مدیره و مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو در نشست خبری با بیان اینکه در حال حاضر مشکلاتی در تأمین بازار گوشت قرمز وجود دارد، گفت: حدود شش ماه برای واردات گوشت ارزان و استاندارد با سازمان دامپزشکی مذاکره کردیم و با توجه به اینکه کشتارگاه‌ها کمتر از ظرفیت خود کار می‌کنند تصمیم گرفتیم دام زنده وارد کنیم.

وی افزود: ترکیه در ابتدا اجازه تردد دام زنده از اروپا به ایران را صادر نمی‌کرد، اما در نهایت طی تفاهم‌نامه‌ای واردات ۵۰ هزار رأس دام زنده ثبت سفارش شد که در بنادر ترکیه بارگیری می‌شود.

سلیمانی با اشاره به اینکه این محموله به صورت یک جا وارد نخواهد شد، اظهار کرد که دام زنده وارداتی در کشتارگاه خوی کشته می‌شود و امعا و احشای آن نیز دوباره صادر خواهد شد.

وی همچنین از ایجاد دهکده لجستیک در منطقه آزاد ماکو خبر داد و تصریح کرد: حدود ۱۸ میلیارد دلار کالا از مرز بازرگان ترانزیت می‌شود، اما به دلیل نبود زیرساخت‌ها، لجستیک صورت نمی‌گیرد و منطقه ماکو نمی‌تواند با ایجاد ارزش افزوده از این میزان ترانزیت کالا استفاده کند.

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد ماکو اظهار داشت: به همین دلیل ایجاد دهکده لجستیک در دو فاز و طی یک برنامه زمان‌بندی شده ۵ ساله در دستور کار قرار گرفته است. در این ارتباط، در حوزه برند سازی، هوشمندسازی، بازاریابی، لجستیک و بسته‌بندی در این منطقه فعال خواهیم شد.

وی با اشاره به اختصاص ٧٠٠ هکتار زمین برای احداث شهرک صنعتی مشترک میان ایران و ترکیه گفت: شرایط کشور باید با تسهیل تولید و کاهش بروکراسی‌های اداری برای سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی مساعد شود.

سلیمانی با بیان اینکه هدف ما در بخش کشاورزی تکمیل زنجیره تولید است، ادامه داد: هدف ما این است که با توسعه کشت و صنعت‌های بزرگ و راه‌اندازی تعاونی‌های زراعی، محصولات کشاورزی و دامی را در زنجیره تولید توسعه دهیم و این در بخش گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر و لبنیات از جمله محصولاتی هستند که هدف‌گذاری شدند.

وی همچنین با اشاره به اینکه همسایگی ترکیه یک ظرفیت خوب در زمینه تولید پوشاک است، گفت: یکی از برنامه‌های منطقه آزاد ماکو این است که برای آموزش و تأمین مواد اولیه پوشاک از ترکیه استفاده کند. همچنین تحت برند ترکیه محصولاتی را تولید و برای مصرف داخل و همچنین صادرات به کشورهای دیگر استفاده کنیم.

مدیرعامل منطقه آزاد ماکو در ادامه با اشاره وجود ۳۷ مدرسه کپری، چادری و کانکسی در این منطقه، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته جلسه‌هایی با خیرین مدرسه‌ساز و سایر سرمایه‌گذاران در حال انجام است تا ساخت و توسعه مدارس در این منطقه شتاب گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در یازده ماهه اول امسال ۲۳۵۰ شغل در این منطقه ایجاد شده و صادرات و صادرات مجدد نیز به ترتیب معادل ۱۳ و ۲۸ میلیون دلار بوده است.

کد خبر 107268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha