مهرداد سالاری در گفتگو با خبرنگار کردپرس افزود: خوشبختانه در روستاها پس از ساخت و ساز منازل از کانکس ها استفاده های خوبی شده و اغلب روستاییانی که فضای بزرگتر و حیاط در اختیار داشتند، کانکس را در کنار ساختمان محل سکونتشان نصب کردند و از آن به عنوان انبار لوازم کشاورزی و... استفاده می کنند.
وی اظهار کرد: در شهر دو بحث وجود دارد؛ یکی وضعیت کانکس های اهدایی است و دیگری تعیین تکلیف کانکس هایی که مردم از طریق دولت دریافت کرده اند.
سالاری افزود: ولی در مجموع پس از پایان ساخت و ساز در شهر و اسکان دائم زلزله زدگان، وضعیت این کانکس ها باید ساماندهی شود چون وجود این تعداد کانکس در محیط شهر پذیرفته شده نیست و چهرهی شهر را مخدوش می کند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه گفت: مردم می توانند پس از بازسازی ساختمان محل سکونتشان، کانکس ها را به شهرهای دیگر ارسال کنند و یا آنها را بفروشند؛ اما اگر افرادی پس از پایان بازسازی به جمع آوری کانکسی که در اختیار داشته اند اقدام نکنند به خاطر تعرض به حقوق شهروندان دیگر اعمال قانون می شوند.
مهرداد سالاری با بیان اینکه خانواده هایی که هم اکنون در مناطق زلزله زده در کانکس ها باقی ماندهاند دو دسته هستند، افزود: یک دسته، آنهایی هستند که ساخت ساختمانشان در حال پیشرفت فیزیکی بالایی است و اسکلت آن بنا شده است و پس از آماده شدن یک طبقه می توانند در آن ساکن شوند. دسته دوم کسانی هستند که قبل از زلزله مستاجر بوده اند و هم اکنون در کانکس زندگی میکنند و برای اسکان منتظر مساعدت دولت هستند.
وی گفت: بر همین مبنا در شهرهای مختلف برنامهریزیهایی انجام شد. مثلاً در قصرشیرین که زمین فراهم بود، به هر سه خانوار یک قطعه زمین واگذار شد و مدتی بعد چون امکانش فراهم بود به هر دو خانوار یک قطعه زمین تعلق گرفت و اکنون این خانواده ها مانند دیگر شهرهای زلزله زده در حال ساخت و ساز هستند.
سالاری اظهار کرد: در سرپل ذهاب شرایط متفاوت است. در این شهر وضعیت ۲ هزار و ۵۰۰ خانواده مطرح است. اداره راه و شهرسازی بر روی مسئله زمین در سرپل ذهاب کار کرده است. شهر سرپل ذهاب قبلاً پاسخگوی این جمعیت بوده است، اما اکنون ساختمان های بیشتری ساخته شده پس در آینده واحد های اضافی خواهیم داشت.
وی بیان کرد: برای اینکه مردم زلزله زده دچار مشکل نشوند و زودتر بتوانند در منازلشان ساکن شوند، در حال رایزنی هستیم شاید بتوان وام ساخت را به وام خرید مسکن تبدیل کرد تا هم گردش مالی در شهر صورت گیرد و هم زلزله زدگان زودتر سکنا پیدا کنند.
مهرداد سالاری در خصوص وضعیت ساخت و سازها در شهر سرپل ذهاب عنوان کرد: بر اساس محاسبات بنیاد مسکن، برای بازسازی ساختمان ها مبنا را بر این قرار دادیم که یک بخش از کمکها در فونداسیون و یک بخش در مصالح و... هزینه شود و برای این برنامه به هر واحد در شهر ۱۰ میلیون تومان تسهیلات و پنج میلیون تومان وام بلاعوض اضافه شد.
وی افزود: علاوه بر این به واحدهای مسکونی که پیلوت هم ساخته بودند، یک وام پیلوت هم داده شد؛ اما خیلی از مردم سرپل ذهاب به میل خود ساخت و سازهای بیشتری انجام داده اند و آنهایی که بیشتر می سازند قطعاً فکر تامین منابع را هم کرده اند.
سالاری متذکر شد: اگر بخواهیم به هر میزانی که مردم می سازند تسهیلات پرداختکنیم، غیرممکن است.
وی بیان کرد: با شهرداری و دستگاههای دیگر صحبت کرده ایم که مردم حداقل یک واحد مسکونی را کامل کنند و در آن ساکن شوند و به مرور زمان کارهای نما و تزیینات را انجام بدهند.
سالاری گفت: برخی در ساختمانشان چند واحد ساخته اند و همه را نیمه کاره گذاشته اند و نمیتوانند همه را کامل کنند. اگر این افراد واحدهای اضافی را بفروشند و یا آن ها را اجاره دهند می توانند واحدهای دیگر را کامل کنند.
نظر شما