10مکان دیدنی سنندج که باید بهتر بشناسیم

سرویس کردستان- شهر سنندج در زمان حکومت صفویه و در دوران شاه صفی توسط سلیمان خان اردلان در غرب کشور بنا نهاده شد. این شهر از خاستگاه‌های اولیه قوم پارس و ماد بوده ‌است و حتی لهجه اردلانی آن نزدیکی زیادی با پارسی هخامنشی هم دارد.

به گزارش کردپرس، شهر سنندج از لحاظ موقعیت جغرافیایی محصور بین تپه‌های اطراف است که از رشته‌کوه‌های زاگرس به این منطقه کشیده شده‌اند. جنگل‌های انبوه سرسبز از یک طرف و مناطق کوهستانی زاگرس از طرف دیگر، ویژگی طبیعت کم نظیر و بسیار دیدنی این خطه است. اگر مقصد شما برای تعطیلات عید نوروز شهر سنندج است، این نوشتار راهنمای خوبی برای استفاده از مناطق دیدنی این شهر زیبا است:

کوه آبیدر

معروف ترین تفرجگاه سنندج، کوه آبیدر است که در غرب شهر قرار گرفته و با اشراف کامل به شهر سنندج از فراز این منطقه زیبا، چشم‌اندازی فوق‌العاده را ایجاد می کند. آبیدر چند باغ هم دارد که بزرگ‌ترین آنها باغ امیریه است و کانی شفا، کانی بانته، خضر زنده، هفت آسیاب و ماماتکه هم از دیگر جاهای تفریحی این کوه هستند.

دریاچه سد قشلاق

اگر علاقمند به تفریحات آبی هم هستید دریاچه سد قشلاق را از دست ندهید که یکی از محبوب ترین جاذبه های طبیعی سنندج به شمار می رود و در مسیر جاده سقز و 20 کیلومتری شمال سنندج قرار گرفته است. شرایط ماهی گیری تفریحی هم با وجود ماهی عروس، شاه کولی، سیاه ماهی، آلبورنوس کاپیتو، ماهی سیاه و سس ماهی در این دریاچه مهیا است.

عمارت خسروآباد

برای علاقمندان به اماکن تاریخی هم، شهر سنندج مقصد بسیار خوبی است چرا که این شهر پر از عمارت های قدیمی است. عمارت خسروآباد یکی از زیباترین عمارت های این شهر است که قدمت آن به دوران قاجاریه می رسد تزئینات و معماری قسمت های مختلف عمارت، مانند آجرکاری اروسی ها و حوض صلیبی این قصر چشمان هر بیننده ای را خیره می کند.

عمارت آصف

خانه تاریخی آصف یا همان عمارت آصف هم که در بین مردم به «خانه کرد» شهرت دارد از دوران صفویه ها برجا مانده است. این بنا علاوه بر سر در نیم هشتی، دالان ورودی و اتاق تقسیم آب دارای چهار حیاط بیرونی، اندرونی، مستخدمین و مطبخ است. حیاط بیرونی که حیاط اصلی هم هست دارای پلانی مستطیل شکل و دو ایوان و آب نما و باغچه با طرح چهار باغ است و در ضلع شمالی آن تالار اصلی با تزیینات منحصربه‌فرد شامل گچ بری‌ها] مقرنس کاری و اوروسی زیبا و پرکاری با نقوش هندسی قرار دارد.

عمارت وکیل

ارثیه حکومت زندیه ها برای سنندج هم عمارت وکیل است که از سه قسمت عمارت وکیل الملک، عمارت وکیل السلطان و عمارت وکیل الممالک تشکیل شده و آجرکاری های زیبا و معماری منحصر به فردش خیره کننده است. این عمارت در میان باغ سپیدار قرار گرفته که آن هم با درختان کهنسال و بسیار بزرگ خود، فضایی قدیمی و جذاب برای گردشگران ایجاد می کند.

عمارت مشیر دیوان

عمارت مشیر دیوان در محله قدیمی سرتپوله سنندج ، در خیابان شهدا (فرح سابق) قرار گرفته و از بناهای مشهور دوره قاجاری است، این عمارت که سالیانی چند محل استانداری کردستان بود، هفت حیاط دارد که هر یک از آن‌ها دارای آب‌نمایی جداگانه با طرح متفاوت و در عین حال مرتبط با دیگر آب‌نماها است. در بخش اصلی ساختمان، ایوان ستون دار، تالار، حیاط و آب‌نما قرار گرفته و در و پنجره‌های آن از تلفیق گرده چینی چوب و شیشه رنگی اتاق‌ها را زینت داده‌است. سردر ورودی بنا با محوطه نیم هشتی و تزیینات آجری، سقف شیروانی، تالار تشریفات و ایوان ستون دار جلوی آن با طرح کلاه فرنگی، گچ بری و مقرنس های گچی و اُرُسی‌هایی با طرح‌های اسلیمی، از جمله خصوصیات بارز این بنا است. حجاری روی سنگ ازاره (آن قسمت ا ز دیوار اتاق یا ایوان که از کف طاقچه تا روی زمین بود) و ستون‌هایی با تزیینات گچ بری طنابی و مقرنس کاری هم از تزیینات بسیار شاخص عمارت است.

بازار سرپوشیده

بازار سنندج هم یادگار دوران صفویه است که شکل مستطیلی آن یادآور میدان نقش جهان اصفهان است. این بازار در دو سوی خیابان انقلاب سنندج قرار گرفته و اجناس عرضه شده در آن در بازه‌ قیمتی متوسط قرار دارند.

حمان خان

در ضلع شمالی بازار سرپوشیده سنندج و در مجاورت مسجدی به نام داروغه هم حمام خان قرار گرفته که می توانید پس از دیدن و خرید از بازارچه سری به این مکان تایخی هم بزنید. ویژگی بارز دیگر این حمام تزئینات پرکار آهک ‌بری با نقش و نگار متنوع و کاشی‌کاری هفت رنگ با موضوعات متنوع است تمام سطوح داخلی فضاهای حمام سرد و حمام گرم، خلوتی‌ها و حتی خزینه با نقوش مختلف آهک‌بری شده است. نقش پرندگان به صورت جفت و استفاده در سطح گسترده از نقش شیر و طاووس که طاوس‌های آهکبری شده است، در نوع خود کم‌نظیر هستند..

مسجد جامع

اما سنندج به دلیل تعداد زیاد مساجد آن به شهر هزار مسجد هم شهرت دارد که معروف ترین آن مسجد جامع (دارالاحسان) است. این مسجد در سال ۱۲۲۸ هجری قمری و در دوران قاجار ساخته شده است که در نمای مسجد کاشی های هفت رنگ روی در و دیوار ها، شکوه معماری اسلامی را در ایران به تصویر می کشند. این مسجد دو ایوانه، از شبستانی بزرگ با ۲۴ ستون و سرستون های مزین به آیات قرآن یکی از برجسته ترین مساجد از نظر معماری محسوب می شود.

کد خبر 107413

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha