اولویت ها و نیازهای فوری سیل زدگان گلستان

سرویس ایران- برخی مناطق سیل زده استان گلستان در شهرهای آق قلا، گمیشان و روستاهای اطراف به زیر آب رفته و مردم خانه هایشان را رها کرده اند؛ اکنون اهالی این مناطق نیازمند اقلام و وسایل بیشتری شده اند.

به گزارش کرد پرس به نقل از ایرنا ؛ سیلابی که از هفته گذشته در استان گلستان به حرکت در آمد، تاکنون دو کشته و تعدادی مصدوم بر جای گذاشته و بخش های بزرگی از منطقه از جمله زیرساخت ها و تاسیسات شهری و روستایی به زیر آب رفته است.

به عنوان مثال بخش های وسیعی از شهر آق قلا همچون خیابان امام خمینی، شهید بهشتی، خیابان اصلی از پل تا چهار راه پمپ بنزین و میدان قدس از 30 سانت تا یک و نیم متر زیر آب است و این منطقه نسبت به سایر مناطق سیل زده گلستان نیازمندی های بیشتری دارد.

اولویت های اصلی

اولویت اصلی برای نجات شهرهای سیل زده گشودن راه هایی برای عبور دادن آب به سمت دریاست که تاکنون اقداماتی انجام شده است.

جریان های آبی که در شهر و حومه آق قلا وجود دارد بگونه ای است که به نظر می رسد آب در حال گردش به دور شهر است و راهی برای فرار ندارد.

برخی از اهالی می گویند، خط آهن شرقی - غربی از اینچه برون به سمت گرگان به دلیل ارتفاع آن از سطح زمین باعث شده تا آب پشت آن جمع شود و دوباره به سمت جنوب شهر (آق قلا) به حرکت در آید هرچند برابر آخرین گزارش با اقدامات مهندسی این مسیر باز شد و بنظر می رسد در این محدوده دغدغه مردم تا حدود زیادی برطرف شده است.

از دیگر سو همین جریان شمالی – جنوبی است که گفته می شود فرودگاه گرگان را بالقوه تهدید می کند، هم اکنون آب از محور شمالی به نزدیکی فرودگاه رسیده و باند فرود را احاطه کرده است از دیگر سو آغاز بارندگی امروز هم ممکن است سطح آب را افزایش دهد.

از همین رو باز کردن راهی برای عبور دادن آب در مناطق شمال آق قلا و نیز 'گمیشان' و 'خواجه نفس' به سمت دریای خزر یکی از راه حل ها به نظر می رسد.

برخی اهالی نگران هستند مبادا با طولانی شدن و ماندن آب در سطح شهر خانه هایشان بر اثر شدت رطوبت و ماندن طولانی مدت ستون ها در زیر آب؛ فرو بریزد.

اولویت بعدی نیاز به قایق هایی است که با آن بتوان به اهالی مانده در میانه سیلاب از جمله در شهر آق قلا و روستاهای اطراف کمک رسانی کرد.

به گفته اهالی، قایق هایی که تاکنون از سوی فدراسیون قایقرانی به منطقه منتقل شده، عمدتا تک نفره است که باوجود قابل تقدیر بودن اقدام آنان، اما برای حمل کالا و اقلام ضروری کارایی چندانی ندارد.

بسیاری از قایق ها نیز بعد از چند روز کار فشرده و سخت دچار نقص فنی شده اند و نیاز به تعمیر دارند بطوریکه در گوشه و کنار شهر آق قلا چند تایی از این قایق های از کار افتاده؛ مشاهده می شود.

اولویت دیگر اینکه نیروهای امدادی می بایست بر روی کمک رسانی و امداد از مسیرهای زمینی متمرکز شوند. برخی کمک هایی که از بالگردها و هوایی برای سیل زدگان پرتاب شده علاوه بر صدمه دیدن به عدالت توزیع نشده است چراکه اساسا پرواز محدودیت های خاص خود را دارد.

در همین حال خبرنگاران ایرنا در گفت و گو با شهروندان گرفتار سیل در آق قلا به بخشی از نیازهای فوری سیل زدگان واقف شدند که از جمله شیرخشک، نوار بهداشتی، پوشک برای نوزادان و بزرگسالان، لباس کودک، نوزاد، زیر زنانه، مسواک، خمیردندان، شمع برای روشنایی، حوله و لوازم گرمایشی است.

همچنین بسیاری از اهالی درخواست بادگیرهایی داشتند که بتوانند با آن سرمای توام با رطوبت هوا را تحمل کرده و برای امور ضروری در آب تردد کنند.

باوجود کاهش ارتفاع آب هنوز شهروندان هنگام تردد در برخی خیابانهای آق قلا دستکم تا کمر به آب فرو می روند.

در نهایت یکی از اولویت های مهم مساله تامین امنیت شهر است. با اینکه گزارش ها حکایت از کمترین وقوع سرقت در شهر دارد اما ضرورت تدابیر بیشتری احساس می شود؛ از جمله در تامین امنیت خیابان های فرعی از طریق گشت به وسیله قایق و استقرار نیروهای انتظامی در مقرهای موقت.

کد خبر 107650

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha