به گزارش کردپرس، بر اساس اظهارات برخی مقامات آمریکایی، دولت جو بایدن در اقدامی مغایر با دونالد ترامپ، ریس جمهور سابق آمریکا، از تمدید لغو تحریم های این کشور علیه شرکت نفتی دلتا کرسنت انرژی این کشور که در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه فعال است خودداری کرده است. برخی کارشناسان این مسئله را به معنای پایان توافق کردها و این شرکت آمریکایی دانسته اند.
با این حال، نشریه آمریکایی دیلی بیست آمریکا در گزارش مفصلی که به بررسی حضور نیروهای آمریکایی در مناطق نفت خیز تحت کنترل کردهای سوریه پرداخته است، به این نتیجه رسیده است که نقش اقلیم کردستان در توسعه و یا تضعیف صنعت نفت در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه بیشتر از آمریکا و یا شرکت دلتا کرسنت بوده است.
بر اساس این گزارش برخی مقامات رده بالای اقلیم کردستان وارد شدن جدی این شرکت آمریکایی در صنعت نفت مناطق شمال شرق سوریه و یافتن راهی دیگر به جز اقلیم کردستان را برای انتقال و فروش آن به زیان خود دانسته اند به همین دلیل، برخی از افراد نزدیک به مقامات ارشد حکومت اقلیم کردستان به دنبال تضعیف این شرکت آمریکایی بوده اند.
دیلی بیست ادعا کرده است که اقلیم کردستان عراق از طریق تصفیه نفت خام مناطق تحت کنترل کردهای سوریه، روزانه میلیونها دلار درآمد داشته است و وقتی که این شرکت آمریکایی به دنبال تعامل و یا توافق تازه ای با اقلیم کردستان بوده، مقامات ارشد دولت اقلیم کردستان مذاکره مجدد بر سر تجارت غیرقانونی نفت مناطق تحت کنترل کردهای سوریه را رد کرده اند.
این نشریه به نقل از منابع خود ادعا کرده است مشخصا شرکت لاناز تحت کنترل یکی از احزاب حاکم در اقلیم کردستان که نقش مهمی در تصفیه و فروش نفت خام شمال شرق سوریه داشته است در اواخر سال 2020 به دنبال افزایش ظرفیت تصفیه نفت خام بی کیفیت این منطقه بوده است. این شرکت برای هر بشکه نفت خام شمال شرق سوریه تنها 19 دلار پرداخت کرده و آن را پس از تصفیه، از طریق خط لوله به ترکیه منتقل کرده است. مقامات کرد عراقی که به ادعای این نشریه، از مقامات ارشد حزب دموکرات کردستان عراق بودند، خواستار دریافت 70 درصد درآمد نفت خام شمال سوریه بودند اما شرکت دلتا کرسنت آمریکایی که زمزمه خروج آن از مناطق تحت کنترل کردهای سوریه پس از خودداری دولت جو بایدن از تمدید معافیت آن شنیده می شود، از همکاری با مقامات کرد عراقی منصرف شده است.
یکی از مقامات اقلیم کردستان که از تعاملات مرزی میان اقلیم کردستان و مناطق تحت کنترل کردهای سوریه اطلاع داشته به دیلی بیست گفته است در این گذرگاه مرزی، روزانه میلیون ها دلار کسب می شود.
هیوا قهرمانی، مدیر عامل شرکت نفتی دایناستی که منتظر اعلام نظر یک دادگاه در لندن درباره شکایت از اقلیم کردستان به خاطر لغو یک طرفه قرارداد از سوی اربیل است، به این نشریه گفته است اقلیم کردستان عراق در ایجاد مانع بر سر فعالیت شرکت آمریکایی در سوریه نقش داشته است. با این حال، او معتقد است آمریکایی ها استراتژی خاصی در مورد سوریه نداشتند و مردد بودن آنها نقش اصلی در به نتیجه نرسیدن برنامه ها از جمله توسعه صنعت انرژی در مناطق تحت کنترل کردهای سوریه داشته است.
نظر شما