اقلیم کردستان اقدام عملی برای رسمی شدن گذرگاه کیله انجام نداده است

سرویس عراق و اقلیم کردستان- بخشدار منطقه مرزی سیدکان از توابع استان اربیل، اعلام کرد که دولت اقلیم کردستان اقدامی عملی برای رسمی شدن گذرگاه مرزی کیله انجام نداده است.

به گزارش کردپرس، در حالی که از سال 2016 میلادی، مقامات ایران و اقلیم کردستان، بارها بر ضرورت رسمی شدن گذرگاه مرزی کیله سردشت که میان ایران و اقلیم مشترک است؛ تاکید کرده اند و در این سال رسماً تصمیم تبدیل این گذرگاه به مرزی بین المللی اعلام شد، اما این تصمیم، تاکنون عملی نشده است.

این در حالی است که سرکنسول ایران در اربیل نیز از این گذرگاه مرزی بازدید کرده و اعلام کرد که اقدامات لازم برای تبدیل آن به مرزی رسمی و بین المللی انجام می شود.

شبکه تلویزیونی ان. آر. تی، گزارش داد که علیرغم گذشت سه سال از این تصمیم، هیچ اقدام اجرایی و زیربنایی برای عملی شدن آن، انجام و زیر ساخت ها، جاده های ارتباطی و ساختمان های ضروری در این گذرگاه مرزی احداث نشده است.

احسان چلپی بخشدار منطقه سیدکان از توابع استان اربیل نیز در این خصوص به ان. آر. تی گفت که اقدامات عملی لازم برای رسمی شدن مرز کیله، از سوی دولت اقلیم انجام نشده است.

وی افزود که در سفر اخیر وزیر خارجه ایران به اقلیم، مسئله گذرگاه های مشترک و افزایش فعالیت های مرزی مورد بحث و بررسی قرار گرفته، اما این منطقه دچار کاستی های زیرساختی و نیز معضلات امنیتی است و باید پیش از هر اقدامی این کاستی ها رفع شود.

چلپی همچنین تاکید کرد که مقامات و مسئولین منطقه منتظر هستند که دولت اقلیم گفتگو با مقامات مربوطه در دولت ایران را برای انجام دادن اقدامات عملی رسمی شدن مرز کیله آغاز کند.

ایران و اقلیم دارای 8 گذرگاه مرزی مشترک رسمی و غیررسمی هستند و سالانه تا سطح 10 میلیارد دلار از این گذرگاه ها تبادل کالا و فعالیت های تجاری صورت می گیرد.

گذرگاه مرزی کیله، شهرهای سردشت در آذربایجان غربی و قلعه دیزه در اقلیم کردستان را به هم متصل می‌کند.

کد خبر 108211

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha