۱۶ فروردین ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۹
دغدغه کردهای سوریه بعد از شکست داعش

سرویس جهان- مقام کرد سوریه می گوید کردها به دنبال توسعه اداره خودگردان کردی در شمال سوریه، تعامل با دولت سوریه با کمک روسیه و آماده شدن در برابر حمله احتمالی ترکیه هستند.

به گزارش کردپرس، درست است که کردهای سوریه شکست بزرگی به گروه ترویستی داعش تحمیل کرده اند اما بعد از اعلام خروج نیروهای آمریکا متحد اصلی کردها در سوریه از این کشور، با تهدید حمله ترکیه، تلاش دمشق برای تسلط دوباره بر مناطق تحت کنترل کردها و خطر از دست رفتن دستاورد چند ساله مبارزه با داعش از جمله کنترل کردها بر یک چهارم از خاک سوریه روبه رو هستند.

آلدار خلیل، مسئول ارتباطات جنبش جامعه دموکراتیک، چتر سیاسی احزاب چپ کردی در سوریه از جمله حزب حاکم اتحاد دموکراتیک سوریه یا PYD در مصاحبه با سایت خبری دیفنس پست به دغدغه های کردهای سوریه پس از اعلام پیروزی آنها بر آخرین پایگاه داعش در شهر باغوز در شرق سوریه پراخته است.

تلاش برای مذاکره و توافق با دمشق

وی معتقد است که تغییر زیادی در مورد مذاکره با دولت مرکزی حاصل نشده است. کردها در کل خواستار حل مسالمت آمیز بحران سوریه بوده و به ارتباط با روسیه در جهت متقاعد کردن و یا فشار وارد کردن بر دمشق برای مذاکره با کردها ادامه می دهند. کردها همچنین در حال گسترش و توسعه اداره خودگردان در شمال سوریه و سازمان دهی شوراهای مختلفی هستند که در این منطقه ایجاد کرده اند.

این مقام کرد سوریه درباره روند مذاکره با دولت دمشق می گوید حکومت بشار اسد پروژه کردها برای ایجاد خودمختاری و تمرکززدایی در قدرت را نمی پذیرد و می خواهد از طریق زور مناطق تحت کنترل کردها را بازپس بگیرد اما کردها زیر بار آن نخواهند رفت به همین دلیل دولت دمشق از مذاکره با کردها سر باز زده است. آلدار خلیل از روسها هم گلایه دارد زیرا به گفته وی آنها همیشه می گویند که از مذاکره کردها با دمشق حمایت می کنند اما هیچ کاری نمی کنند.

مسئول ارتبطات جنبش جامعه دموکراتیک درباره علت عدم همراهی و همگامی روسیه با کردها می گوید روسیه می خواهد ترکیه را با خود همراه کند و به این کشور گاز و سیستم دفاعی اس 400 بفروشد و همچنین از این کشور به عنوان ابزار علیه آمریکا و ناتو استفاده کند به همین دلیل نمی خواهد اردوغان را خشمگین کند.

مقابله با حمله احتمالی ترکیه

به گفته آلدار خلیل، یکی دیگر از اقدامات بعدی کردها بعد از پایان مبارزه با داعش بررسی چگونگی مقابله با حمله احتمالی ترکیه به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه است. وی درباره رویکرد ترکیه و رییس جمهور این کشور نسبت به کردهای سوریه بر این باور است حتی اگر ترکیه حمله نکند این کشور نقشی منفی در مقابل کردهای سوریه داشته است. بنابراین، حتی اگر آمریکا هم از سوریه خارج نشود کردها احساس می کنند که باید خود را در مقابل ترکیه و خطراتی که از سوی اردوغان متوجه آنهاست آماده کنند.

مسئول ارتباطات خارجی جنبش جامعه دموکراتیک درباره ارتباطات خارجی کردهای سوریه به دیفنس پست گفت که کردها در حال تعامل با کشورهای عربی، اروپایی و آمریکایی هستند تا راهی را برای مقابله با تهدیدهای ترکیه بیابند.

ایجاد منطقه امن

وی درباره ایجاد منطقه امن در مرز میان کردهای سوریه و خاک ترکیه می گوید آمریکا و جیمز جفری، نماینده این کشور در امور سوریه در حال گفتگو با ترکیه در این مورد هستند اما کردها از جزئیات آن اطلاع ندارند. اما ایجاد منطقه امن در راستای همان خواسته کردها ایجاد می شود با این تفاوت نیروی محافظ مرزی از نیروهای بومی و محلی منطقه تحت کنترل کردها تشکیل خواهد شد اما نیروهای کرد سوریه موسوم به یگان های مدافع زنان و یگان های مدافع خلق جزء این نیرو نخواهند بود.

آلدار خلیل به مخالفت صریح اداره خودگردان کردی با استقرار نیروهای پیشمرگ روژاوا در منطقه امن مورد نظر آمریکا در مرز ترکیه اشاره می کند زیرا به گفته وی، نیروهای پیشمرگ روژ که از میان جوانان کرد سوریه انتخاب شده و در اقلیم کردستان آموزش نظامی دریافت کرده اند توسط ترکیه آموزش داده شده و حقوق دریافت می کنند. بنابراین، آلدار خلیل می گوید حضور آنها در سوریه خط قرمز است و با استقرار آنها در مرز سوریه با ترکیه موافقت نخواهند کرد.

آلدار خلیل درباره ادامه حمایت فرانسه و انگلیس از کردهای سوریه در برابر ترکیه می گوید این مسئله بستگی به حمایت آمریکا از آنها دارد. فرانسه و انگلیس می گویند اگر آمریکا همکاری کند ما از منطقه خودگردان کردی در برابر ترکیه حمایت می کنیم. اگر آمریکا نیروهای خود را از سوریه بیرون ببرد و از این کشورها حمایت نکند آنها نیز نمی توانند از منطقه خودگردان کردی در سوریه حمایت کنند.

وی معتقد است که نمی توانند زیاد به حضور آمریکا امیدوار باشند زیرا جیمز جفری در اقدامات خود دغدغه های ترکیه را مد نظر قرار می دهد. البته آمریکاییها حضور خود را محدود به مدت زمان خاصی نکرده اند.

آلدار خلیل درباره پروژه اداره خودگردان برای سوریه می گوید ما خواهان تمرکززدایی از قدرت، ایجاد مناطق خودگردان و تبدیل حکومت به حکومت دموکراتیک در سوریه هستیم.

سرنوشت عفرین

منطقه خودگردان کردنشین عفرین در سال 2018 توسط ترکیه و شورشیان تحت حمایت این کشور اشغال شد. عفرین یکی از سه کانتون مستقل کردی در آن زمان بود. آلدار خلیل درباره برنامه کردها برای این منطقه کردنشین به دیفنس پست گفته است آزادسازی عفرین یکی از اهداف اصلی کردهای سوریه است و کردها از همان زمان اشغال آن نیروهایی را به صورت مخفی در این منطقه سازماندهی کرده است و به صورت روزانه عملیات هایی انجام می دهند اما سکوت رسانه ای بر این عملیات ها حکمفرماست.

این مقام کرد سوری درباره اقدامات کردها برای آزادسازی عفرین می گوید از سه طریق دیپلماتیک، نظامی و نظامی اقدامات گسترده ای صورت می گیرد و پایان دادن به داعش در باغوز سوریه زمینه را برای عملی کردن مسئله آزادسازی عفرین تسهیل کرده است. وی اشاره می کند که موانع مهمی هم در برابر تلاش کردها برای آزادسازی عفرین وجود دارد که مهم ترین آنها جلوگیری روسیه و دمشق از رفت و آمد نیروهای کرد سوریه به عفرین است.

اخیرا یکی از فرماندهان نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان وابسته به حزب اتحادیه میهنی گفته است که حزبش در مقابل حمله ترکیه از کردهای سوریه حمایت خواهد کرد. آلدار خلیل ضمن استقبال از این پیشنهاد گفته است کردهای سوریه در مراحل مختلف بحران در مناطق کردنشین مانند کوبانی و عفرین از سوی کردها در سراسر جهان مورد حمایت قرار گرفتند.

کد خبرنگار:40101

کد خبر 108217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha