ضعف احزاب سیاسی جدید و ثبات جایگاه احزاب سنتی کُرد در عراق

سرویس جهان- حمزه حداد معتقد است احزاب سنتی و «فرقه مانند» مثل حزب دموکرات کردستان عراق به دلیل ضعف احزاب سیاسی جدید می توانند همچنان در انتخابات در عراق و اقلیم کردستان جایگاه همیشگی خود را حفظ کنند.

به گزارش کردپرس، در سال های اخیر هم در اقلیم کردستان و هم در دیگر نقاط عراق، گروه های سیاسی جدید برای مقابله با آنچه فساد احزاب سیاسی سنتی و بهبود وضعیت در عراق و اقلیم کردستان خوانده اند پا به عرصه سیاست گذاشته اند اما به گفته حمزه حداد، پژوهشگر مسائل عراق آنها ضعیف تر از آن هستند بتوانند با در هم شکستن ساختار احزاب و گروه های سنتی و «فرقه مانند» باعث ایجاد تغییر در عراق و اقلیم کردستان شوند.

وی در مقاله خود که در سایت 1001 Iraqi Thoughts منتشر شده، به بررسی نقش احزاب جدید و اصلاح طلب در عراق و اقلیم کردستان در تقابل با احزاب و گروه های سنتی و فرقه مانند پرداخته است.

وی معتقد است دو چیز در عراق نمی گذارد احزاب و جریان های جدید سیاسی به جایگاه بالاتری دست پیدا کنند و آن دو عامل مشارکت کم مردم در انتخابات و وابستگی برخی احزاب و گروه های سیاسی به جریان های خارجی است.

حمزه حداد معتقد است احزاب فرقه مانند مثل جریان صدر و حزب دموکرات کردستان عراق که دارای پیروان خاص و همیشگی هستند به اندازه کافی قدرت دارند تا در انتخابات جایگاه خود را حفظ کنند اما این توانایی را ندارند که بتوانند رای دهندگان جدیدی را جذب کنند.

وی در توضیح بیشتر می نویسد: حمایت های مقتدی الصدر به میراث خانوادگی و آنهایی وابسته است که سالها در کنار پدرش ایستاده اند و این مسئله در مورد مسعود بارزانی هم صدق می کند زیرا بخش زیادی از حمایت از این حزب به وفاداری حمایت کنندگان از حزب به پدر وی باز می گردد.

حمزه حداد معتقد است که مسئله استقلال اقلیم کردستان که حزب دموکرات و مسعود بارزانی خود را پرچم دار آن می دانند در خارج از اقلیم کردستان حامیان بسیار کمی دارد و حامیان غیروابسته به حزب دموکرات هم در اقلیم کردستان نسبت به عملی شدن این رویا توسط حزب دموکرات و مسعود بازانی به دیده شک و تردید نگاه می کنند و این یکی از دلایلی است که تقریبا حامیان جدیدی به حامیان سنتی آن اضافه نمی شود.

این پژوهشگر مسائل عراق معتقد است احزاب و جریان های جدیدی که در عراق پدیده می آیند بر پایه خیر وصلاح برای کشور نیست بلکه با هدف کسب امتیازات شخصی و حزبی بوجود می آیند در نتیجه نمی توانند حمایت زیادی را از طرف مردم جذب کنند.

حمزه حداد از جمله احزاب جدید و ناموفق کردی را حزب «ائتلاف برای دموکراسی و عدالت» دانسته که به رهبری برهم صالح توانست فقط دو کرسی در انتخابات پارلمانی عراق کسب کند اما حمایت حزب قدرتمند و سنتی اتحادیه میهنی از وی در بغداد باعث شد وی به عنوان رییس جمهور عراق انتخاب شود.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 108492

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha