به گزارش کرد پرس، نعمت الله عزیزی از دست اندرکاران طراحی این سامانه در نشست خبری رونمایی از سامانه هوشمند مدیریت پارکینگهای شهری "ریبین"، که در سالن جلسات پارک علم و فناوری کردستان برگزار شد، گفت این پروژه باعث دستیابی افراد مختلف به جایگاه مناسب در قالب شرکت های دانش بنیان شد که در عرصه بی المللی عرضه شده است.
وی بااشاره به اینکه اولین ربات زیر آبی و کوچک ترین ربات کاوش گر از نتیجه تلاش های مجتمع علمی، فناوری پیشرفته سانان بوده افزود: کسب 12 مدال بین المللی طلا ، نقره و برنز در جشنواره های آمریکا، سوئد، آلمان، سوئیس و جشنواره خوارزمی و جوایز و لوح های پر افتخار در حوزه های مختلف از جمله افتخارات این مجتمع است.
بنیان گذار مجتمع سانان سامانه هوشمند، مدیریت پارکینگ های شهری را نیز یکی از دستاورد های فناورانه دانست و گفت: نه تنها شهرداری سنندج بلکه شهرداری کلان شهر های دیگر نیز با اطلاع از کمیت و کیفیت و قابلیت این فناوری خواستار عهد قراداد با متولیان و فناوران این حوزه هستند.
عزیزی با بیان اینکه مجتمع علمی، فناوری پیشرفته سانان از 20 سال گذشته بر محور مسایل روز دنیا در حوزه آی تی فعالیت داشته تصریح کرد: پتانسیل نرم افزارانه، توان، هوش و خلاقیت جوانان تحصیل کرده در منطقه کردستان باعث شده در بعد ملی و بین المللی چهره های خاصی به جامعه بشری تحویل داده شود.
وی با ابراز امیدواری از تداوم این پروژه خاطر نشان کرد: باید بستری فراهم شود تا از توان و پتانسیل علمی برای خدمت به جامعه و پردازش فرصت های شغلی حداکثر استفاده شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان نیز در ادامه این نشست یکی از بزرگترین ضعفهای پارک علم و فناوری را عدم ارتباط صحیح و درست با جامعه رسانه دانست و اظهار داشت: متاسفانه این تعامل کاهش یافته است و ما در راستای شکوفایی عملکرد خود و جوانان استان نیازمند اتصال به جامعه رسانه هستیم.
سعیدی با بیان اینکه توانایی گروه های خلاق در پارک علم و فناوری در مقایسه با گذشته نیست اضافه کرد: متاسفانه قانون دست ما را برای معرفی پارک به شکل معمول بسته است و باید از طریق اطلاع رسانی این اقدامات را برای نسل جوان شفاف سازی کنیم.
وی تاکید کرد: همه باید در راه کسب امنیت و آرامش این دیار سهیم باشیم تا خلاقیت ما منجر به توسعه و عمران شود.
رئیس پارک علم و فناوری استان کردستان خاطرنشان کرد: از زمان آقای نجار، استاندار کردستان پارک علم و فناوری به دنبال زمین بوده وهنوز نتوانسته برای این سازمان دولتی در راستای توسعه استان و فناوری کسب و کار، جایی تعیین کند.
سعیدی یاد آور شد: بازخورد حمایت از ایدهها به استان کردستان برمیگردد و همافزایی در قسمتهای مشخص شهر مستلزم همراهی و مشارکت همگانی است.
مدیر شرکت تبادلات الکترونیک غرب نیز درادامه این نشست گفت: فعالیت های بین اللملی مجتمع سانان در حوزه شرکت مهندسی داده پردازی سانان ثبت و با اخذ مجوزهای لازم با نام مرکز تحقیقات در کشور سال 88 آغاز به کار کرد .
قهرمانی تشریح کرد: شرکت تبادلات الکترونیک غرب نیز سال 85 در حوزه فناوری اطلاعات وبانکداری الکترونیکی شروع به کار کرد و با وجود عدم حمایت حدود 14 سال در سطح کشور فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه در حوزه روبوتیک اولین ربات طراحی شده کشور در سال 83 باعث کاهش نیاز وارداتی کشور شد افزود: این ربات موفق به نیاز وارداتی وزارت نیرو در صنعت های مختلف برق و آب شد اما در سال 86 به دلیل محدودیت بازار استان، عدم وجود فضای کاری و عدم حمایت باعث مهاجرت بسیاری از جوانان شد .
مدیر شرکت تبادلات الکترونیک غرب ربات ریبین را نمونه ای ارائه شده در قالب مجموعه سانان به بازار های جهانی عنوان کرد و اضافه کرد: این ربات سال 2012 در آمریکا مدال طلای طراحی مهندسی دنیا را با اسم کردی از آن خود کرد که این ربات بیشتر در صنعت آب و بازرسی خطوط لوله و تاسیسات آب مورد استفاده قرار می گیرد .
قهرمانی ربات ریوان را اولین ربات غیر الکتریکی دنیا که سال 2011 در سوئد مورد تقدیر قرار گرفت دانست در ادامه گفت: این ربات نتیجه ساخت جوانان این استان بوده که زمینه ساخت آن فراهم نشده بلکه به شکل ایده به شرکتی در آلمان به صورت مشارکتی واگذار شده و بیشتر در تمام حوزه های صنعتی و جاهایی که خطر انفجار گاز وجود دارد مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با یان اینکه پروژه سامانه هوشمند پارک حاشیه ای در سال 92 توسط ایده تبادلات الکترونیک غرب به مدیران استان ارائه شد، گفت: این ایده مطرح بعد از استقرار پارک علم و فناری شروع به عملیات اجرایی اولیه کرده است.
مدیر شرکت تبادلات الکترونیک غرب با اشاره به اینکه در شهر هوشمند به ابعاد مختلف زندگی مردم مورد توجه قرار می گیرد ادامه داد: باید در طرح ها به ملاحظاتی از قبیل شهرنشینی از شهر به روستا، اثرات زیست محیطی، انگیزه اقتصادی، تغییرات جمعیتی و برند سازی شهر بیشتر توجه شود.
قهرمانی تدوین مدل مرجع شهر هوشمند را از طریق اتحادیه اروپا در سال 2014 دانست و اظهار داشت: به دلیل نزدیکی و شباهت مدل به ساختارهای اجتماعی و فرهنگی کشور ایران و دستگاه حاکمیتی، بسیاری از شهرهای دنیا از آن استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: در شهر هوشمند کردستان 150 فعالیت برای هوشمند سازی شهر سنندج انجام شده که بر اساس استاندارد ها تعین شده هر بخش توسط نهاد های مردمی و خصوصی و حاکمیتی اجرا می شود و برای هر کدام ظرفیت مناسب جهت ورود سرمایه گذار ایجاد شده است.
مدیر شرکت تبادلات الکترونیک غرب درباره پیش بینی های صورت گرفته برای 150 فعالیت گفت: در سامانه شهر هوشمند برای 450 فارغ التحصیل آی تی به صورت مستقیم و برای 1000 نفر به صورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می شود .
قهرمانی آغاز فعالیت این سامانه را 2 ماه بیان کردو در ادامه افزود:7 ماه دیگر برای راه اندازی کامل این سامانه زمان نیاز است و همچنین در فاز بعدی با هوشمند سازی سنسور ها از احتمال خطاها جلوگیری می شود.
رئیس سازمان مشارکت مردمی شهرداری کردستان نیز در ادامه این نشست عنوان کرد: هوشمندسازی سامانه مدیریت پارک حاشیهای یکی پروژههای است که با جدیت کامل در جهت اجرای شدن آن تلاش میکنیم.
آرش اسماعیلی نسب با بیان اینکه پارک خودرو در خیابانهای اصلی شهر یکی از مشکلات عمده شهروندان بوده که در این خصوص اعتراضاتی شده افزود: با نصب اپلیکیشن در سامانه هوشمند پارک، برای تمام شهروندان حساب کاربری، کیف پول الکترونیکی خودرو، ثبت نام رایگان خودرو و راننده در سامانه توسط پارکبان انجام خواهد شد.
وی در ادامه گفت: شهروندان به محض پرداخت نرخ مصوبه دولتی پیامکی به آنها فرستاده شده و همچنین ساعت ورود و خروج آن نیز در اپلیکیشن مشخص میشود و همچنین با استفاده از سنسورهای الکترونیکی که در کف معابر تعبیه شده جایگاه خودرو در محل پارک در معابر تشخیص داده خواهد شد.
رئیس سازمان مشارکت مردمی شهرداری کردستان، تصریح کرد: شفاف سازی مالی، حل معضل ترافیک، کاهش سفر درون شهری، دسترسی عادلانه شهروندان در پارک کردن خودرو از مزایای اجرای این طرح است و برای همه شهروندان امکان پارک خودرو فراهم میشود.
اسماعیلی نسب با اشاره به امکانات و مزایای دیگر سامانه هوشمند مدیریت پارکینگهای شهری "ریبین" اضافه کرد:دوربینهای ترافیکی سیار، امکان استعلام محل پارکهای خالی معابر از سامانه و پذیرش درخواست رزرو محل پارک از طریق اپلیکیشن و رزرو آن با استقرار استند مخصوص توسط پارکبان امکان پذیر است.
وی اظهار داشت: ایجاد سامانه هوشمند مدیریت پارکینگهای شهری "ریبین" در سنندج توسط سرمایه گذاران باعث ایجاد اشتغال می شود.
مدیر پروژه شهر هوشمند سنندج در پایان این نشست با یان اینکه طراحی اپلیکیشن شهر هوشمند خدمات شهروندان را پوشش می دهد گفت: درراهاندازی سامانه هوشمند مدیریت پارکینگهای شهری نیروهای بومی شهر سنندج استخدام شدهاند.
محمد فلاح با اشاره به اینکه در روند اجرایی این سامانه برای40 نفر اشتغال ایجاد شده، افزود: اشتغالزایی در قالب این طرح تا دو هفته آینده به بیش از ۷۰ نفر افزایش می یابد.
وی با اشاره به اینکه رسانه ها باید اهداف اجرایی این طرح را برای شهروندان تشریح کنند گفت: تعدادی از قابلیت های این اپلیکیشن خدمات پارکینگ، قابلیت مشاهده و رزرو جای پارک خالی معابر، قابلیت انتقال و یکپارچهسازی با سایر سامانههای ترافیکی و بهرهگیری از راه کارهای تلفیقی تشخیص وجود خودرو در محل پارک است.
مدیر پروژه شهر هوشمند سنندج با بیان اینکه این سامانه شهر هوشمند باعث کاهش 30 درصد حجم ترافیک می شود اضافه کرد: با استفاده از اپلیکیشن و تابلوهای هوشمند که در 8 نقطه شهر نصب می شود می توان از این سامانه استفاده کرد.
نظر شما