به گزارش کُرد پرس به نقل از ایرنا، امیر فرهاد آریانفر عصر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت فرارسیدن روز ارتش برگزار شد، گفت: 29 فروردین یکی از روزهای پرافتخار برای ارتش است و پنجشنبه ساعت هشت و 30 دقیقه رژه یگان های نمونه و تجهیزات ارتش در بلوار امام خمینی (ره) مقابل دانشکده کشاورزی برگزار می شود.
وی افزود: به این دلیل که نیروهای ما در شهرستان ها و سایر استان های آسیب دیده در حال کمک رسانی به سیل زدگان هستند از رژه معاف شدند و امسال تنها مراکز استان ها که در حیطه نظارت قرارگاه هستند در رژه حضور دارند.
آریانفر افزود: پیوند معنوی ارتش با انقلاب به گذشته های دور و همزمان با قیام امام راحل در سال 42 باز می گردد، در آن سال نخستین پیام نورانی امام راحل به صاحب منصبان ارتش ابلاغ شد و از آنان دعوت می شود تا در مقابله با طاغوت با ایشان هماهنگ باشند و کلید این ارتباط عاطفی و معنوی که پیکره ارتش با قیام نورانی امام داشت در خرداد 42 مشاهده شد.
وی اظهار داشت: ارتش متعلق به مردم و فدایی ملت است همانطور که در کودتای 28 مرداد پنج هزار تن از ارتشیان به واسطه اینکه با آیت الله کاشانی پیوند برقرار کردند از ارتش اخراج شدند، مبارزات ارتش در دوران طاغوت ادامه داشت و در سال 45 تشکیلات مذهبی و اسلامی شکل گرفت و به دلیل ارتباط با امام (ره)، به مبارزات خود به صورت سازمان یافته تری ادامه داد.
آریانفر افزود: ده ها تن از ارتشیان به دستور ساواک در زندان های رژیم طاغوت زندانی می شوند و بیش از یکصد تن از افسران ارتش در زندان های طاغوت شهید شدند.
وی با تاکید براینکه ارتش پایبند به این شعار است که باید فدایی ملت و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشد، افزود: امام راحل در سال 57 از ارتش به عنوان ارتش اسلام و قرآن نام می برد که این مدال زرینی بود که بر گردن ارتشیان آویخته شد.
فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب ارتش افزود: امام (ره) فرمان می دهد ارتش با سازو برگش در خیابان ها رژه برود و اعلام می کند من پشتیبان ارتش هستم و ملت موظف است به ارتش احترام بگذارد، از همین رو ارتش وارد مرحله جدیدی از تحول ساختاری و سازمانی می شود.
این مسوول ادامه داد: در سال 58 ناآرامی های متفاوت و توطئه های بی شماری از زوایای مختلف جغرافیایی در کشور شکل می گیرد و در آن زمان تنها نیروی آماده انقلاب و نظام که همان ارتش بود، نیروهای مردمی و سپاه را آموزش می دهد و برمبنای فرمان حضرت امام (ره) تمام مناطقی که در محاصره بودند، آزاد می شوند.
فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب ارتش اضافه کرد: هنگامی که دشمن می بیند این ناآرامی ها به نتیجه نرسیده به حمله همه جانبه دست می زند، در روزهای نخست بیش از 140 فروند هواپیمای نیروی هوایی ارتش وارد عملیات می شوند و مراکز نظامی و تاسیسات دشمن را منهدم می کنند، با تعویض فرماندهان و فرار بنی صدر عملیات بزرگی که فرماندهی شهید سپبهبد صیاد شیرازی در آن نقش دارد و اوج همبستگی ملی بین ارتش، سپاه، بسیج و مردم دیده می شود و اقدام های ارتش در پشتیبانی از نیروهای عمل کننده تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه مهمات هشت سال جنگ با پشتیبانی ارتش بود، ادامه داد: 239 عملیات ارتش چه به صورت مشترک، مستقل و یا به صورت پشتیبانی در دوران دفاع مقدس انجام شد و تقریبا هیچ عملیاتی وجود ندارد که ارتش جمهوری اسلامی آن را پشتیبانی نکرده باشد.
آریانفر افزود: پس از هشت سال دفاع مقدس میلیون ها هکتار پاکسازی میادین مین را برعهده داشتیم و همه مرزهای جنوب و غرب را ارتش پاکسازی کرد و در این راه شهیدانی تقدیم نظام کرد.
وی اظهار داشت: پس از بحث پاکسازی در مرحله امنیت کشور از بدو انقلاب تاکنون فعال هستیم و ارتش مرزهای جغرافیایی ایران را ترک نکرده و در سایر امور همچون زلزله و سیل ارتش پای کار می آید.
این مسوول اضافه کرد: در بحث زلزله و سیل در استان می بینیم که نخستین تیپ نیروهای قرارگاه غرب در کوتاه ترین زمان ممکن وارد منطقه سرپل ذهاب برای کمک رسانی شد، پنج تیپ ارتش با بیش از 6 هزارنفر از نیروها در این کمک رسانی حضور پیدا کردند و به مدت یک ماه شبانه روز در حال امدادرسانی بودند.
آریانفر افزود: ارتش در همان ساعات اولیه یک هزار و 698 نفر را از زیر آوار خارج کردند، ناوگان پایگاه هوانیروز تا روز بعد هیچ گونه مصدومی در منطقه نگذاشت و همه را منتقل کرد، 6 هزار تن موادغذایی بین مردم توزیع شد و ذخایر استراتژی خود را به مردم داد و هرچه در انبار داشتیم پای کار آوردیم تا مردم دچار سختی بیشتری نشوند.
وی به راهبردهای رهبری به عنوان چشم انداز بلند برای نیروی زمینی ارتش اشاره کرد و افزود: ارتقا تحرک و کارآمدی نیروها برحسب نیاز عملیاتی روز یکی از همین راهبردهاست و می بینیم نیروها به دلیل همین تحرک و توانمندی در بحث زلزله و سیل اولین یگان هایی هستند که وارد عمل می شوند.
وی یادآور شد، در ساختار خود وارد جنگ شبکه ای و هوشمند شده ایم که بخش هایی از این دستاوردها در رژه 29 فروردین توسط بالاترین مقامات ارتش در تهران رونمایی می شود.
وی به اوج آمادگی رزمی ارتش اشاره کرد و گفت: با جنگ های نوین نیز ساختار متناسبی داریم و با هرنوع تهدیدی که متوجه کشور ایران شود، مقابله می کنیم.
فرمانده قرارگاه منطقه ای غرب ارتش با اشاره به سیل اخیر اضافه کرد: پس از هشدار ورود سامانه شدید بارشی برای استان به نیروها آماده باش دادیم، پنج تیپ در استان و سه تیپ در استان کردستان برنامه ارائه شد و تیپ ابوذر جزء یگان هایی بود که در تعطیلات به کمک مردم سرپل ذهاب شتافت و کانکس های رودخانه الوند را جابه جا کردند و اجازه نداد مردم دچار آسیب جدی در سیل شوند.
آریانفر ادامه داد: تجهیزات سنگین ما در اختیار شهرداری برای لایروبی رودخانه قره سو و معابر دچار مشکل قرار گرفت و با ارسال بیل مکانیکی، پل چهر و راهی که مسدود شده بود، بازگشایی شد.
وی اظهار داشت: هنگامی که مشکل سیل برای لرستان پیش آمد نفربرها برای اولین شهر گرفتار سیل به نورآباد اعزام شد و خودروهای توپ کش و بیش از 40 دستگاه خودرو و اداوات سنگین همانند بیل مکانیکی، لودر و غیره با اقلام خوراکی نیز ارسال شد.
آریانفر یادآور شد، در روز 13 فرورین نخستین یگانی بودیم که وارد شهر پلدختر شدیم و به یاری مردم آسیب دیده پرداختیم.
وی افزود: در چند روز نخست به میزان 107 هزار قوطی کنسرو، یک میلیون و 200 هزار قرص نان و بیش از 200 هزار بطری آب معدنی در بین سیل زدگان توزیع شد که این کارآمدی عملیاتی یگان ها به لطف الهی، تدابیر اتخاذ شده و رهنمودهای فرمانده معظم کل قوا حاصل شده است.
وی به خدمت مقدس نیروهای قدس برای سرکوب گروهک های تکفیری در کشورهای مقاومت اشاره کرد و ادامه داد: استکبار جهانی از این تحرکات خرسند نیست و سپاه را مورد هجمه روانی قرار داده که ارتش جمهوری اسلامی ایران پشتیبانی کامل خود را از سپاه اعلام می کند و در کنار سپاهیان آماده مقابله با استکبار جهانی است.
نظر شما