چراغ سبز آمریکا به عدم حضور YPG در منطقه امن؛ مهمترین دستاورد هیأت ترکیه در واشنگتن

سرویس ترکیه - اظهارات جیمز جفری نماینده ویژه رییس جمهور آمریکا در امور سوریه در پی سفر هیئت بلند پایه ترکیه به واشنگتن و تأکید بر عدم حضور YPG در منطقه امن احتمالی در شمال سوریه را می توان مهم ترین دستاورد ترکیه در ۳۷مین نشست همکاری مشترک ترکیه - آمریکا در واشنگتن دانست.

هیأت بلندپایه ای متشکل از خلوصی آکار وزیر دفاع، برات آلبایراک وزیر مالیه و خزانه داری و ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه که برای شرکت در 37مین کنفرانس همکاری مشترک آمریکا – ترکیه به واشنگتن سفر کرده است، دیدارهای دیپلماتیکی فشرده ای را با طرف های آمریکایی داشته اند و موارد مختلف مهمی در دستور کار هیأت ترکیه قرار گرفته است.

یکی از مهم ترین سرفصل های دیدارهای هیأت ترکیه در واشنگتن که در جلسه آلبایراک با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نیز مطرح شده رساندن حجم تجاری ترکیه – آمریکا به 75 میلیارد دلار در سال جاری میلادی است. ترکیه که در سال 2018 میلادی با نوسان های شدید به خصوص در زمینه تجاری با آمریکا روبه رو بوده است بعد از اتمام بحران کشیش برانسون چنین به نظر می رسد که در تلاش برای بالا بردن حجم تجاری خود با متفق ناتوی خود است. آلبایراک برای رسیدن به این هدف که یکی از اهداف تجارت خارجی ترکیه در سال 2019 میلادی است نقشه راه مشترکی را نیز در واشنگتن مطرح کرده است که بر اساس این نقشه راه رسیدن به حجم تجاری 75 میلیارد دلار را تا پایان امسال امکان پذیر می سازد.

از طرف دیگر، یکی دیگر از موضوعاتی که هیأت ترکیه در این سفر دو روزه خود به واشنگتن در دستور کار قرار داده است مسئله خرید سامانه دفاع موشکی روسی S-400 توسط آنکارا و مواضع سخت گیرانه آمریکا در برابر این تصمیم ترکیه است. اظهارات کالین در واشنگتن نشان دهنده مواضع مستحکم ترکیه بر سر خرید این سامانه از روسیه بوده و هیأت ترکیه در واشنگتن در این خصوص تزلزلی از خود نشان نداده است. حتی سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در سخنان خود اشاره می کند "آمریکا به هیچ عنوان نمی تواند از دست دادن متفق و دوستی مانند ترکیه را بپذیرد". در واقع کالین در سخنان خود اعلام می کند که اگر قرار باشد ترکیه بین روابط حسنه با آمریکا و خرید سامانه دفاع موشکی S-400 یکی را انتخاب کند، تصمیم آنکارا بر خرید S-400 و تداوم همکاری با روسیه خواهد بود. در واقع چنین به نظر می رسد که ترکیه تلاش می کند تا به هر نحوی که شده هم روابط خود با آمریکا را در چنین سطحی که وجود دارد ادامه داده و هم سامانه دفاع موشکی S-400 را در خاک خود مستقر کند که این مسئله به دشوارترین حلقه سیاست خارجی ترکیه در روزهای پیش رو تبدیل خواهد شد.

یکی دیگر از موضوعات مهمی که از سوی وزیر دفاع ترکیه در واشنگتن به شکل پر رنگ تری مطرح می شود مسئله شمال سوریه و تأسیس منطقه امن احتمالی در این محدوده است. چراغ سبزی که مقامات آمریکایی از جمله جیمز جفری نماینده ویژه دونالد ترامپ در امور سوریه صبح امروز به ترکیه نشان دادند در حقیقت می تواند موفقیت چانه زنی هیأت ترکیه در اولین روز سفر خود به واشنگتن تفسیر شود. بعد از آن که وزیر دفاع ترکیه یک بار دیگر بر حضور نظامی ترکیه در منطقه امن شمال سوریه و خارج کردن نیروهای کرد YPG از این منطقه تأکید کرد، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا در امور سوریه نیز در سخنانی آشکارا اعلام کرد که "YPG در منطقه امن شمال سوریه نخواهد بود زیرا آمریکا در نظر دارد این منطقه را با همکاری ترکیه تأسیس کرده و ترکیه YPG را بخشی از PKK می داند". در واقع پررنگ ترین موفقیت هیأت ترکیه در 37مین نشست همکاری مشترک ترکیه – آمریکا می تواند همین موضوع باشد.

همچنین یکی دیگر از موضوعاتی که از سوی هئیت ترکیه در روز اول سفر خود به واشنگتن مطرح شده است مسئله جماعت گولن و تداوم حضور رئیس این جماعت در خاک آمریکا است. ترکیه از سال 2016 میلادی و بعد از کودتای 15 جولای که سازمان جماعت گولن را به عنوان عامل آن معرفی کرده است همواره از آمریکا خواستار استرداد فتح الله گولن رئیس این تشکیلات بوده که این درخواست هیچ موقع از سوی مقامات آمریکایی به صورت جدی پیگیری نشده است و این مسئله به یکی از مهم ترین دلایل تنش در روابط دو کشور در چند سال اخیر تبدیل شده است. اکنون هیأت ترکیه در واشنگتن یک بار دیگر می خواهد با طرح این مسئله راه را برای چانه زنی با مقامات آمریکایی برای تحویل رئیس جماعت گولن که در پنسیلوانیا اقامت دارد باز کند؛ موضوعی که در روزهای پیش رو می تواند به اهرم فشار آمریکا و ابزاری در خصوص استقرار سامانه دفاع موشکی S-400 در خاک ترکیه تبدیل شود.

خبرگزاری کردپرس/سرویس ترکیه

کد خبر 108874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha