به گزارش کردپرس، دولت آمریکا در سال 2014 و به عنوان یکی از اعضای ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش از کردهای سوریه که در شهر کوبانی توسط گروه تروریستی داعش محاصره شده بودند پشتیبانی هوایی کرد. واشنگتن که در سوریه متحد بهتری از کردها برای مبارزه با داعش پیدا نکرد و از نیروهای منتخب اپوزیسیون ناامید شد، کردها را به عنوان همپیمان نظامی خود انتخاب کرد و علاوه بر حمایت هوایی، سلاح و تجهیزات نظامی را نیز در اختیار آنها قرار داد.
حمایت نظامی آمریکا از نیروهای کرد همچنان طی این سالها ادامه پیدا کرد تا این که دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا در تاریخ 19 دسامبر 2018 از خروج فوری نیروهایش از سوریه خبر داد. خبر خروج بیش از 2000 نیروی نظامی آمریکا از سوریه به معنی قطع حمایت آمریکا از کردها و روبه رو شدن متحد آمریکا با چالش های جدید از جمله احتمال اقدام نظامی ترکیه علیه کردها بود.
اگرچه برخی مشاوران ترامپ وی را متقاعد کرده اند که اکنون وقت خروج از سوریه نیست اما بیشتر مقامات این کشور معتقدند برنامه خروج همچنان پیگیری می شود. البته در کنار آن مقامات واشنگتن تاکید می کنند که منطقه امنی در نزدیکی مرزهای ترکیه ایجاد می شود و نیروهای کرد سوریه حق ندارند وارد این مناطق شوند. مقامات ترکیه نیز که این روزها سفرهای از پیش اعلام نشده به واشنگتن داشته اند از نزدیک شدن به توافق با آمریکا بر سر سوریه و رقم خوردن تحولات به نفع آنکارا خبر داده اند.
اما با وجود این تحولات و اتفاقات، نشانه هایی مبنی بر ادامه حمایت آمریکا از کردهای سوریه حداقل تا آینده ای قابل پیش بینی وجود دارد. دولت آمریکا در بودجه پیشنهادی سال آینده خود مبلغ 300000000 دلار برای نیروهای نزدیک به خود در سوریه که در واقع همان نیروهای سوریه دموکراتیک هستند کنار گذاشته است.
نشریه اورآسیا ریویو نیز در تحلیلی پیرامون آینده همکاری های نظامی میان آمریکا و کردهای سوریه از ادامه حمایت واشنگتن از کردها البته به صورت مخفیانه خبر داده است.
به نوشته این نشریه، آمریکا از اوایل ماه مارس 2019 تاکنون شش کاروان کمک های نظامی خود به کردهای سوریه را از عراق وارد این کشور کرده است. بر اساس گزارش این نشریه، این محموله های نظامی شامل 100 خودروی نظامی هاموی، 150 خودروی پیکاپ مجهز به سلاح های سنگین و مقادیر قابل توجهی سلاح سبک و مهمات بوده است.
این نشریه درباره نحوه ادامه کمک های نظامی آمریکا به کردهای سوریه نوشت: آمریکا محموله های خود را به بهانه ارسال کمک های بشردوستانه به کمپ آوارگان از جمله در الهول ارسال کرده است این در حالی است که کمک های انسانی ناچیزی در اختیار آوارگان قرار گرفته و سه چهارم این کمک های نظامی که به صورت مخفیانه وارد سوریه شده است، در اختیار نیروهای شبه نظامی کرد مستقر در کمپ الهول قرار داده شده است که از آنجا نیز به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه مانند تل ابیض و راس العین در نزدیکی مرزهای ترکیه ارسال شده است.
به نوشته این نشریه، اعتراض های ترکیه به حمایت نظامی آمریکا از کردهای سوریه تاثیری نداشته است و آمریکا می خواهد نیمی از کمک 300 میلیون دلاری خود به نیروهای کرد سوریه را به خرید سلاح اختصاص دهد. همچنین گزارش شده که تعداد نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری فرماندهان کرد از حدود 60000 تن به بیش از 100000 تن افزایش پیدا کند.
اورآسیا ادامه کمک های نظامی آمریکا به کردهای سوریه (به صورت مخفیانه) را تلاش این کشور برای در آشوب نگاه داشتن شمال سوریه و ادامه کنترل واشنگتن بر منابع نفتی سوریه دانسته است.
دکتر ماکس آبرامز، کارشناس مسائل خاورمیانه درباره آینده همکاری نظامی میان آمریکا و کردهای سوریه، در مصاحبه با خبرگزاری کردپرس گفت: تقابل در سوریه در چهار سال آینده نیز ادامه خواهد داشت و نباید انتظار داشت که آمریکا در ایجاد منطقه مستقل کردی در سوریه از کردها حمایت کند اما این کشور همچنان از کردها برای رسیدن به منافع خود استفاده خواهد کرد.
دکتر فابریس بالانشه، استاد دانشگاه لیون فرانسه هم درباره دورنمای همکاری نظامی میان کردهای سوریه و دولت آمریکا هفته گذشته به خبرگزاری کردپرس گفت: « من فکر نمی کنم آمریکا همچنان در سوریه بماند و از کُردها در مقابل حمله نظامی ترکیه محافظت کند. اما تا چند ماه آینده این اتفاق نخواهد افتاد زیرا نیروهای آمریکا همچنان در سوریه حضور دارند و خروج نیروهای آمریکا از سوریه چند ماهی طول خواهد کشید. همچنین کردها چند ماهی به خاطر غلبه بر داعش به نوعی از حمایت و محافظت بین المللی برخوردار خواهند شد. اما این وضع تا کی ادامه خواهد داشت؟»
البته کارشناسانی هم هستند که معتقدند همکاری نظامی میان کردها و دولت آمریکا مدت زمان بیشتری ادامه پیدا کند. دکتر یزید سائق، پژوهشگر اندیشکده کارنگی اخیرا درباره آینده این همکاری به خبرگزاری کردپرس گفت: «انتظار نمی رود که دونالد ترامپ تا انتخابات بعدی ریاست جمهوری آمریکا در سال 2020 بر خروج کامل آمریکا از سوریه اصرار داشته باشد».
کد خبرنگار: 40101
نظر شما