به گزارش کردپرس، پدیده مهاجرت شهروندان و به ویژه جوانان اقلیم کردستان به کشورهای خارجی در سال های اخیر و با وقوع جنگ داعش و بحران اقتصادی و بیکاری در اقلیم افزایش چشمگیری یافته و مقامات و شخصیت های اقلیم در مورد عواقب این پدیده و تبعات از دست دادن نیروها و سرمایه انسانی اقلیم هشدار می دادند، آری جلال در گفتگو با سایت خبری اس. ان. ان، اعلام کرد که این پدیده در ماه های گذشته کاهش یافته است.
رئیس سازمان امور مهاجرت و پناهندگان اقلیم کردستان(لوتکه)، گفت که این روند هنوز ادامه دارد، اما در مقایسه با سال های گذشته کاملاً کاهش یافته و دلایل این امر نیز به بهبود وضعیت اقتصادی و رفاهی در اقلیم و نیز بستن مرزها و اعمال قوانین سختگیرانه برای مهاجرت و پناهجویان بازمی گردد.
وی وجود رفاه در اقلیم را مهم تر از دیگر عوامل دانسته و گفت که عامل اصلی ماندن شهروندان در اقلیم، افزایش امنیت و رفاه است و اگر مردم اقلیم در موطن خود از رفاه و فرصت های شغلی برخوردار باشند، راه مهاجرت به دیگر کشورها را در پیش نمی گیرند.
این در حالی است که طی سال های گذشته شمار بسیاری از شهروندان اقلیم در راه مهاجرت به کشورهای اروپایی جان خود را از دست داد و یا مفقودالاثر شده اند و هزاران تن نیز در کشورهای اروپایی با عدم پذیرش درخواست پناهندگی خود مواجه و سرگردان هستند.
نظر شما