به گزارش کردپرس، بر اساس قانون بودجه 2019 عراق، پرداخت سهم بودجه اقلیم کردستان، منوط به تحویل روزانه 250 هزار بشکه نفت از سوی دولت اقلیم به دولت مرکزی عراق است؛ اما حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم، ارتباطی با اختلافات سیاسی اربیل و بغداد و عدم تحویل میزان نفت تعیین شده ندارد و بر این اساس فؤاد حسین وزیر دارایی عراق اعلام کرد که بودجه حقوق 4 ماه ابتدای سال 2019 میلادی برای کارمندان و حقوق بگیران اقلیم از سوی بغداد به صورت کامل و طبق قانون بودجه، به اقلیم پرداخت شده است.
با این وجود شبکه تلویزیونی ان. آر. تی، گزارش داد که هنوز حقوق کارمندان اقلیم کردستان به صورت کامل و مطابق با بودجه پرداختی از سوی بغداد به آنان داده نشده و حتی بخشی از حقوق بگیران نیز هنوز حقوق ماه اول میلادی را نیز دریافت نکرده اند.
این در حالی است که دولت اقلیم در ماه مارس گذشته اعلام کرد که با توجه به دریافت بودجه از سوی دولت مرکزی سیستم پس انداز حقوق را که از سال 2016 و در پی قطع بودجه از سوی بغداد پیاده کرده و بر اساس آن حقوق کارمندان را به صورت نصف پرداخت می کرد، پایان داده شده و از این پس حقوق را به صورت کامل پرداخت می کند.
شیرکو جودت رئیس فراکسیون اتحاد اسلامی در پارلمان کردستان نیز به ان. آر. تی گفت که در حال حاضر درآمدهای اقلیم کردستان با دریافت بودجه از سوی بغداد و فروش نفت و افزایش مالیات ها به یک میلیارد و 200 میلیون دلار می رسد و این در حالی است که پرداخت کامل تمامی کارمندان و حقوق بگیران اقلیم مستلزم 850 میلیون دلار است.
وی خاطر نشان ساخت که هر ماه، اطلاعی از سرنوشت 400میلیون دلار از درآمدهای ماهیانه اقلیم که از فروش نفت حاصل می شود نیست و نظارتی بر هزینه کردن آن وجود ندارد.
از سوی دیگر هوشیار عبدالله نماینده جنبش تغییر در مجلس عراق، هشدار داد که اگر دولت اقلیم با استفاده از بودجه ای که از سوی دولت عراق دریافت می کند، مشکلات پرداخت حقوق به کارمندان اقلیم را حل نکند؛ بغداد پرداخت بودجه حقوق را متوقف می سازد.
نظر شما